Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

GRIMME la PotatoEurope

Publicat: 26 octombrie 2019 - 15:28
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La cel mai mare eveniment dedicat cultivatorilor de cartofi - PotatoEurope, care va avea loc la Cain - Belgia, în perioada 4-5 septembrie 2019, Grimme a pregătit pentru demonstraţiile practice un număr impresionant de maşini pentru recoltat, plantat şi manipulat cartofi.

Grimme VENTOR 4150 - noile combine autopropulsate pe 4 rânduri pentru cartofi - se anunţă a fi punctul culminant al demonstraţiei Grimme de la PotatoEurope 2019. Astfel, VENTOR 4150 este prima combină autopropulsată de recoltat cu 4 rânduri care se bazează pe principiul "SE", care combină curăţarea, transportul şi separarea recoltei în acelaşi timp. La combina pe patru rânduri, pentru prima dată a fost posibilă dublarea lăţimii de lucru, comparativ cu sistemele SE pe 2 rânduri. Pe lângă dublarea productivităţii (de la 2 la 4 rânduri), combina autopropulsată Ventor 4150 a fost prevăzută şi cu un număr dublu de separatoare la bordul maşinii. Datorită manevrabilităţii şi lăţimii sale de lucru de 3 metri, VENTOR poate fi deplasat, cu uşurinţă atât în câmp, cât şi pe şosea.

Grimme VENTOR 4150_b

VARITRON 470 cu separator MultiSep. În domeniul utilajelor autopropulsate, Grimme va mai prezenta combina pentru recoltat cartofi pe patru rânduri, VARITRON 470, cu şasiul său special cu roţi. Separatorul MultiSep, în combinaţie cu un elevator de tracţiune, realizează performanţe ridicate de separare. Sistemul de transport perforat - OptiBag asigură un efect suplimentar de curăţare şi, în acelaşi timp, realizează un transport foarte uşor al materialului recoltat.
Grimme EVO 280 - maşina pentru recoltat cartofi pe două rânduri - va fi prezentată pentru prima dată publicului internaţional. Cu o performanţă impresionantă de separare, generată de trei dispozitive mari de separare, EVO 280 are o capacitate a buncărului de 8 tone, ceea ce face posibilă recoltarea pe câmpuri lungi, cu descărcare frecventă. EVO 280 are o lăţime de transport de 3 metri.
Standard, toate maşinile EVO 280 sunt echipate cu o unitate de telemetrie care transmite parametrii maşinii şi locaţia acesteia către portalul myGRIMME. Acest lucru permite utilizatorului să vizualizeze poziţia maşinii afişată pe o hartă în portalul pentru clienţi - myGRIMME. Clienţii pot vedea, de asemenea, parametrii maşinii în timp real, cum ar fi producţia de hectare şi consumul de motorină.

EVO 280_b

Grimme GT 300 va fi expusă la PotatoEurope pentru vizitatorii interesaţi de maşinile de recoltat cu bandă elevatoare, pe trei rânduri. Caracteristica unică a GT 300 constă în productivitatea crescută cu până la 50%, în comparaţie cu o maşină de ridicat cu două rânduri.
Maşina de plantat cartofi GL 860 Compacta, pe 8 rânduri, pliabilă, va fi expusă alături de maşina de plantat cartofi pe patru rânduri - GB 430, ce permite viteze mari de lucru, de până la 10 km/h, în funcţie de nevoia de sortare şi de dimensiunea tuberculului, de distanţa de plantare, de echipamentul maşinii şi de condiţiile solului.


RECOLTARE, TRANSPORT ŞI DEPOZITARE
La PotatoEurope 2019, constructorul german Grimme va prezenta o gamă largă de maşini pentru recoltarea, transportul şi manipularea cartofilor. Astfel va fi expus buncărul RH 24-60, transportorul dublu TC800 şi transportorul de mare capacitate SL 80-18 Quantum.
Buncărul de descărcare cu sistem unic de separare integrat RH24-60 asigură printr-o singură trecere separarea cartofilor, a bulgărilor de pământ şi a pietrelor.
Noul transportor dublu, seria TC800, a fost dezvoltat pentru transportul “blând” al cartofilor de la buncărul de primire până în depozit. Mecanismul de ridicare premiat „airbag” este utilizat pentru a transfera cartofii de la prima, la a doua bandă transportoare într-un mod extrem de lin. Şasiul proiectat inteligent, cu roţi tandem offset, permite ca banda transportoare să fie deplasată cu uşurinţă către partea de admisie şi în lateral de către o singură persoană.

Articol publicat în revista Ferma nr. 15/241 (ediţia 1-15 septembrie 2019)

Vizualizat: 661 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?