Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Grapele cu discuri Maschio

Publicat: 26 noiembrie 2018 - 15:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Suntem în plină campanie de recoltat! Imediat după strângerea recoltelor, urmează lucrările solului cu gestionarea cât mai eficientă a resturilor vegetale şi o pregătire cât mai bună a patului germinativ. În acest sens, Maschio Gaspardo România vine în întâmpinarea fermierilor români cu grapele Veloce, Ufo şi Admiral, care sunt perfecte pentru o bună pregătire a patului germinativ în vederea semănatului.

Grapa Veloce este realizată în variantele purtată -Veloce - şi tractată - Veloce T.
- Grapa purtată are versiunile 250, 300, 350 şi 400, cu greutatea de 1300-1800 kg, iar puterea tractorului trebuie să fie cuprinsă între 110 şi 150 CP, în funcţie de modelul ales şi de tipul solului pe care se lucrează.
- Varianta tractată e fabricată în variantele 400, 500 şi 600, cu greutatea de 3600-4400 kg, iar puterea tractorului trebuie să fie cuprinsă între 120 şi 240 CP, în funcţie de varianta aleasă şi de tipul solului pe care lucrează. La această grapă, distanţa dintre cele 2 rânduri a crescut în comparaţie cu versiunea anterioară şi ajunge la 800 mm, pentru a facilita alunecarea rapidă a resturilor vegetale. Cadrul a fost reproiectat pentru a avea o rigiditate mai mare, creând un front de lucru unic şi compact. Discurile sunt durificate, realizate în variantele cu 9 sau 15 dinţi, având diametrul de 510 mm. Acestea sunt montate pe suporturi concave noi, pentru o gardă la sol mai mare, permiţând atât o absorbţie mai mare a vibraţiilor, cât şi o depunere mai bună a resturilor vegetale între rânduri. În funcţie de necesităţile de utilizare, gama amplă de tăvălugi posteriori realizată de Maschio Gaspardo asigură întotdeauna o eficacitate maximă pe orice tip de sol. Grapele Veloce lucrează la adâncimea de 8-10 cm.

VeloceClick pe poza pentru galerie!
Grapa UFO este fie purtată - UFO, fie tractată - UFO T.
- Modelul purtat are variantele: 250 (2,5 m lăţime de lucru), 300 (3 m lăţime de lucru), 350 (3,5 m lăţime de lucru) şi 400 (4 m lăţime de lucru), greutatea cuprinsă între 2000 şi 3300 kg, iar puterea tractorului trebuie să fie cuprinsă între 110 şi 240 CP, în funcţie de varianta aleasă şi de tipul solului.
- Grapa tractată UFO T se realizează în variantele: 400 (4 m lăţime de lucru), 450 (4,5 m), 500 (5 m) şi 600 (6 m), greutatea este cuprinsă între 5600 şi 7500 kg, iar puterea tractorului trebuie să fie cuprinsă între 160 şi 360 CP, în funcţie de modelul ales şi de tipul solului lucrat. Maşinile dispun de 2 rânduri de discuri independente, amortizate pe arc vibrant de tip “C”. Discul are diametrul de 610 mm, iar adâncimea de lucru este de 12-17 cm. Tractorul trebuie să fie dotat cu minim două prize hidraulice. Cadrul este rabatabil hidraulic, utilizându-se cilindri hidraulici, acţionarea făcându-se de la instalaţia hidraulică a tractorului.
Grapele Veloce şi UFO sunt disponibile şi cu cadru pliabil pentru versiunile de 4 m lăţime de lucru. Modelele Veloce, UFO şi Admiral sunt dotate cu kit de lumini şi cu plăcuţe de gabarit pentru deplasarea pe drumurile publice pe timp de noapte.

 

GRAPA TRACTATĂ ADMIRAL
Fermierii cu suprafeţe de mii şi zeci de mii de hectare pot să opteze pentru grapa tractată Admiral, care a fost realizată în special pentru fermele de dimensiuni mari din Rusia şi din Ucraina, dar care recent a captat şi atenţia fermierilor mari din România. Grapa are lăţimea de lucru de 8,5 m, diametrul discului este de 610 mm, adâncimea de lucru este de 12-17 cm, greutatea 10.500 kg, iar puterea la tractor poate fi cuprinsă între 330 şi 500 CP, în funcţie de tipul solului pe care se lucrează. Butucul Culti Hub de la Admiral este supradimensionat, pentru a se asigura fiabilitate maximă şi durabilitate în timp. Datorită rulmentului dublu cu role sferice, butucul rezistă la solicitările mari şi la impactul cu eventualele pietre. Suportul în formă de “C” a fost studiat şi realizat special pentru a fi folosit în combinaţie cu discurile de 610 mm, acesta fiind fabricat dintr-un oţel special cu rezistenţă înaltă, pentru a face faţă celor mai solicitante utilizări. Cuplajul dedicat pentru fiecare disc permite executarea unei lucrări uniforme. Cursa verticală considerabilă a arcului permite depăşirea obstacolelor fără probleme. Forma compactă şi fusiformă asigură o trecere optimă a rezidurilor între discuri.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 13/218 (ediţia 1-14 august 2018)

 

Vizualizat: 485 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?