Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Genetica Saaten Union e în topul calităţii

Publicat: 30 mai 2018 - 08:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Majoritatatea cultivatorilor de grâu îşi doresc de la cultura înfiinţată producţii cât mai mari şi cu un conţinut ridicat de proteină şi de gluten. Compania Saaten Union România vine în sprijinul acestor fermieri şi le pune la dispoziţie soiuri de grâu cu performanţă ridicată în condiţiile ţării noastre.

 

Astfel, Saaten Union susţine fermierii care îşi doresc să obţină recolte profitabile, furnizându-le seminţe de calitate, din genetica de generaţie nouă.

Grau Saaten Union_b

Calitatea pentru panificaţie, un atu important pentru soiurile de grâu marca Saaten Union
Saaten Union România comercializează doar soiuri de calitate foarte bună pentru panificaţie. Cele mai multe soiuri din portofoliul nostru sunt încadrate în clasa A pentru panificaţie, ceea ce înseamnă că valoarea proteinei este cuprinsă între 12 şi 13%. Aici putem aminti soiurile: Joker, Katarina, Trublion şi Python.
Însă, portofoliul nostru cuprinde şi soiuri din clasa extra pentru panificaţie, cum ar fi Genius, la care conţinutul de proteină depăşeşte 14%. De menţionat că acest conţinut de proteină este stabilit de capacitatea genetică a unui soi, însă un rol extrem de important îl deţine şi aplicarea unei fertilizări echilibrate, în punctele cheie.
Conţinutul de proteină este influenţat direct de genetica soiului, însă poate fi uşor reglat din tehnologia aplicată, în special de fracţionarea azotului.

Grau Saaten Union_b

Beneficiu condiţionat şi de nutriţia echilibrată
Pentru a evita pierderile şi a asigura “hrana” necesară în momentele cheie, un rol extrem de important este aplicarea fracţionată a azotului. Astfel:
- în primăvară, pentru a stimula pornirea în vegetaţie şi dezvoltarea egală a fraţilor, se recomandă a aplica 40-50 kg azot;
- în stadiul de 2-3 internodii, când avem consumul mare de azot şi are loc diferenţierea organelor de reproductive, se recomandă a aplica 40-70 kg N. Această cantitate se administrează în funcţie de precipitaţii şi de nivelul de dezvoltare a culturii.
- de la stadiul de burduf până la înspicare se recomandă aplicarea a 25-30 kg N, pentru a spori calitatea producţiei (proteina şi glutenul).
Atragem atenţia că fertilizarea unilaterală numai cu azot determină o creştere vegetativă puternică, în detrimentul numărului de flori în spic. Ca urmare, fertilizarea echilibrată cu NPK, dar şi cu microelemente reprezintă factorul esenţial în realizarea unor culturi de cereale păioase profitabile cu producţii mari şi de calitate.
Soiurile de cereale Saaten Union asigură producţii ridicate şi calitate deosebită pentru panificaţie dacă se respectă toate condiţiile enumerate anterior.

Text şi foto: Saaten Union

Un articol publicat în revista Ferma nr. 9/214 (ediţia 15-31 mai 2018)

Vizualizat: 688 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?