Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Gala Case IH - Red Carpet

Publicat: 02 februarie 2020 - 14:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Desfăşurată luna trecută la Craiova, Gala Case IH “Red Carpet” 2019 a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250, a tractoarelor Case IH Magnum 280 şi a avantajelor agriculturii de precizie, toate acestea oferite de Titan Machinery. Evenimentul a stârnit un interes uriaş din partea fermierilor din zona de sud a ţării, a căror prezenţă a întrecut cu mult aşteptările organizatorilor.

Fermierii din zona Olt şi Dolj prezenţi la eveniment s-au arătat foarte interesaţi de sistemul de combine Axial Flow şi de programul Early Bird 2020, prezentat de Titan Machinery la sfârşit de an, prin care combinele Case IH Axial-Flow® seria 250 primesc extra-echipamente, fără costuri suplimentare. Prin această ofertă, utilajele sunt livrate înainte de sezonul următor, cu gratuitate pentru sistemul de automatizare şi reglaj al combinei AFS Harvest CommandTM. De asemenea, pe durata iernii calendaristice, Titan Machinery România oferă o inspecţie sumară gratuită a utilajelor pe care le comercializează, precum şi un discount de 25% la piese de origine Case IH, şi nu numai, iar pentru reparaţiile efectuate în această perioadă fermierii au posibilitatea să plătească la vară.

Gala Case IH - Red CarpetClick pe poza pentru galerie!

Combinele Case IH Axial Flow 250

"Noua serie de combine Axial Flow 250 aduce o automatizare astfel încât operatorul nu mai trebuie să coboare din combină şi să facă fizic setările la combină. Acum toate setările se pot face automat, direct din cabină, în funcţie de ceea ce ne dorim: performanţă sau productivitate. Această inovaţie adusă seriei de combine Axial Flow vine împreună cu un număr mai mare de senzori distribuiţi în toată zona de batere şi de separare a boabelor, din sistemul Axial al combinei, senzori care înregistrează fiecare parametru şi reglează automat toate elementele combinei în procesul de batere şi de separare, pentru a recolta mai repede sau mai eficient şi reducând numărul de boabe sparte şi/sau pierderile.

În cadrul acestui eveniment a fost lansată şi o nouă promoţie: un preţ special pentru Case IH Magnum 280 - tractoare pentru care există o solicitare destul de mare din rândul fermierilor - şi venim în sprijinul lor cu acest preţ special pentru sfârşitul de an", ne-a declarat la data evenimentului Răzvan Tomescu, marketing manager la Titan Machinery România.

Combina Axial Flow a stârnit de câţiva ani un interes din ce în ce mai mare pentru fermieri. Aceştia s-au obişnuit în primul rând cu capacitatea foarte bună de lucru, cu calitatea boabelor recoltate, cu pierderile minime şi, în acelaşi timp, cu întreţinerea şi mentenanţa foarte ieftine în comparaţie cu alte sisteme existente pe piaţă.

Funcţionare continuă la capacitate maximă

Prezentarea tehnică a seriei noi de combine Axial Flow 250 a fost făcută de către Vasile Morariu - product manager la Titan Machinery România. „Dacă înainte existau până la şapte reglaje ce trebuiau făcute de către operator, acum mai sunt necesare doar două, ceea ce creşte productivitatea acestor utilaje. În plus, seria nouă Axial Flow 250 asigură creşterea capacităţii de recoltare, a productivităţii, indiferent de condiţiile de lucru. Practic, combina va lucra la performanţă maximă indiferent de intervenţia operatorului sau în lipsa acesteia, ea va menţine constanţi anumiţi parametri aleşi de către operator, lucrând tot timpul la sută la sută din potenţialul ei, folosind la maxim capacitatea sa de recoltare", a precizat Vasile Morariu.
Seria 250 de combine Axial Flow vine cu trei noi modele: 7250, 8250 şi 9250, cu puteri nominale cuprinse între 402 şi 550 CP şi se remarcă prin: uşurinţa operării, capacitatea mare de lucru, calitatea superioară a boabelor recoltate (mai puţine boabe sparte) şi procent mic de pierderi.
Toate seriile noi de combine Axial Flow sunt disponibile atât în echiparea cu roţi, cât şi cu şenile, în funcţie de alegerea fermierului, iar diferenţele principale dintre modelele seriei 250 sunt la nivelul motorului şi al puterii nominale instalate. Utilizarea combinelor pe şenile este recomandată atât pentru reducerea tasării solului, cât şi pentru avantajele economice pe care poate să le aducă în perioadele cu multe ploi, făcând "diferenţa între a recolta sau a nu recolta".

Soluţii de înaltă precizie

Departamentul Agricultură de Precizie al Titan Machinery România promovează tehnologiile moderne şi optimizarea permanentă a soluţiilor şi a serviciilor oferite de companie, pentru o agricultură sustenabilă. "Dorim să le comunicăm permanent fermierilor noutăţile care apar, aş putea spune în fiecare zi, în această nouă eră tehnologică din agricultură - agricultura de precizie, care a luat o amploare foarte mare în ultimul an. Titan Machinery vine în sprijinul fermierilor cu foarte multe servicii, pornind de la reţeaua proprie RTK şi până la tehnologia Advanced Farming Systems (AFS). Anul acesta am intrat şi pe piaţa de semănat cu rată variabilă, iar în anii următori va fi disponibilă şi prelucrarea solului cu rată variabilă. Senzorii SoilXplorer scanează solul pentru a detecta stratul şi gradul de compactare şi poate genera în final hărţi pentru o agronomie mai bună în solele fermierilor", a precizat Răzvan Tomescu.

Case IH AFS Connect

Titan Machinery oferă un pachet de programe de management agricol Case IH AFS, prin care fermierii pot vizualiza lucrările efectuate de către fiecare utilaj, gradul de exploatare al utilajelor, consumul de carburant înregistrat pentru execuţia fiecărei lucrări şi parametrii de recoltare. Sistemul telematic Case IH AFS Connect permite monitorizarea şi gestionarea fiecărui utilaj din fermă, direct de la birou. Există posibilitatea ca managerul să comunice cu operatorii utilajelor şi pot fi diagnosticate eventualele probleme tehnice. Analizarea datelor primite prin intermediul sistemului telematic AFS permite creşterea randamentului flotei şi îmbunătăţirea managementului fermei.
Sistemul autonom de măsurare a conductivităţii solului - senzorul SoilXplorer - colectează date privind gradul de compactare, textura şi conţinutul de apă ale solului şi întocmeşte apoi hărţi de aplicare variabilă pentru fiecare solă. În plus, dacă senzorul SoilXplorer este folosit în tandem cu un utilaj pentru prelucrarea solului, atunci acest sistem poate controla în timp real adâncimea de lucru a operaţiilor de prelucrare şi poate regla rata de însămânţare.

 Razvan Tomescu_b

Răzvan Tomescu: "2019 a fost un an conform aşteptărilor, iar 2020 sperăm să se ridice cel puţin la acelaşi nivel. Ne dorim să creăm noi parteneriate cu fermierii, să încercăm să aducem noi produse în portofoliu şi noutăţi în serviciile de agricultură de precizie".

Vasile Morariu_b

Vasile Morariu: „Update-urile importante aduse combinelor Axial Flow 250 sunt nişte autotmatizări care ajută clienţii în timpul recoltării să folosească maşinile la capacitatea lor totală. Combinele fac anumite reglaje preluând toate operaţiunile pe care în mod normal le-ar face operatorii în timpul recoltării”.


AUTOMATIZAREA PROCESULUI DE RECOLTARE

Sistemul de control Advanced Harvest Command "AFS" asigură nu doar confortul deplin al operatorului pentru zilele lungi de lucru, ci mai ales automatizarea procesului de recoltare. Senzorii sistemului AFS monitorizează continuu procesul de recoltare şi reglează automat şapte setări diferite ale parametrilor de lucru, totul pentru a maximiza performanţa combinei.

AFS setează automat parametrii de lucru ai combinei în funcţie de priorităţile în procesul de recoltare: viteza, respectiv capacitatea mare de recoltare; calitatea boabelor şi managementul paielor; consumul redus de combustibil şi operarea uşoară. În mod automat pot fi setate patru moduri de lucru diferite prin care operatorul stabileşte prioritatea: viteza de recoltare sau parametrii de batozare.

Noul sistem AFS permite reglarea rapidă şi simplă, din cabină, a parametrilor de recoltare. Toate comenzile principale sunt integrate în consola din dreapta şi în maneta de comandă multifuncţională. În meniul modului de comandă, operatorul introduce tipul de cultură, modul/strategia dorită, viteza maximă la sol şi sarcina maximă a motorului, după care combina „rulează” fără a mai fi nevoie de comenzi suplimentare din partea operatorului.

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 1/250 (ediţia 1-31 ianuarie 2020)

 

Vizualizat: 1004 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?