Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Flosul® SC. Sfeclă fără făinare

Publicat: 24 iunie 2020 - 10:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Specialiștii au determinat aproximativ 20 de boli și peste 100 de tipuri de dăunători ce pot ataca plantele de sfeclă de zahăr, provocând întârzieri de răsărire și de creștere, reducere a foliajului, scăderea productivității și a calității recoltei, prin diminuarea conținutului de zahăr.

Una dintre bolile cele mai importante ce se pot instala în cultura de sfeclă este făinarea, provocată de ciuperca Erysiphe betae. Împotriva acestei boli, specialiștii Kwizda Agro Romania vă recomandă fungicidul Flosul® SC, conținând o substanță activă binecunoscută, sulful.

Simptomele făinării la cultura de sfeclă de zahăr

Atunci când plantele sunt atacate de făinare, pe frunze apare un miceliu albicios, ce poate acoperi uneori întreaga suprafață foliară. Ulterior, miceliul capătă aspect prăfos, apoi cenușiu, din cauza fructificațiilor apărute. În urma acțiunii bolii, frunzele se brunifică și se usucă.
Instalarea bolii este favorizată de veștejirea frunzelor, cauzată de temperaturi ridicate și precipitații abundente. Fructificațiile rămase în resturile vegetale pot face ca boala să se transmită în solă de la sezon la sezon.

sfecla-de-zahar-kwizda_b

Flosul® SC- substanță activă redutabilă, într-o formulare optimă

Sulful lichid prezintă o capacitate foarte ridicată de luptă cu ciuperca ce provoacă făinarea, acționând ca un agent toxic împotriva acesteia. Flosul® SC, pe bază de sulf 800 g/l, are acțiune de contact; formularea sa îl face foarte ușor de utilizat și eficient în culturile de sfeclă de zahăr.
În timp ce alte formule lichide conțin particule de sulf cu o mărime medie de până la 3,6 microni, cele din Flosul ® SC măsoară în medie doar 0,8 microni, din această caracteristică rezultând:

  • stabilitate foarte bună a depozitării;
  • risc foarte scăzut de formare a depozitelor în partea de jos a rezervorului;
  • eficiență crescută a aplicării.

De asemenea, produsul este rezistent la spălare, vâscozitatea este scăzută și nu formează spumă.

Aplicare
Deoarece sulful are efect de contact, vă recomandăm să acordați o atenție sporită calibrării mașinii, astfel încât toate părțile vătămate ale plantelor să fie acoperite cu substanță.

De asemenea, pentru un plus de siguranță, vă recomandăm să aplicați Flosul® SC împreună cu adjuvantul Designer®.
Cele două substanţe active conținute, latex şi organosilicon, cresc gradul de aderență și de absorbție a produselor fitosanitare în plantă. Designer® previne atât alunecarea soluției de tratat de pe frunză, cât și spălărea de către ploaie a acesteia.

Pentru mai multe informații privind tehnologia necesară culturii de sfeclă, vă recomandăm să contactați Reprezentanții de Vânzări Kwizda Agro Romania.

Vizualizat: 882 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?