Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Florin Neacşu, NHR: „Toţi partenerii noştri sunt deschişi la nou”

Publicat: 02 februarie 2020 - 14:24
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

După un an agricol cu multe provocări şi dificultăţi, care s-au repercutat şi asupra pieţei utilajelor agricole, NHR Agropartners păşeşte în 2020 cu optimism. Urmăriţi în continuare interviul realizat cu Florin Neacşu, director general adjunct la NHR Agropartners.

Reporter: Anul 2019 a fost pentru fermieri unul atipic. Cum a fost pentru NHR Agropartners?

Florin Neacşu: Pentru NHR Agropartners anul 2019 a fost unul destul de bun, dar cu multe provocări. La fel ca şi pentru fermieri. Toate aspectele care i-au influenţat pe agricultori - seceta, întârzierea răsăririi şi înfrăţirii culturilor, căldura/canicula, preţurile etc. - ne-au afectat şi pe noi aproape în aceeaşi măsură.

Florin NeacsuClick pe poza pentru galerie!Provocarea cea mai mare a fost la noi în special la combine, unde am fost influenţaţi de faptul că, din cauza condiţiilor speciale din toamna 2018, suprafaţa cultivată cu păioase şi mai ales cu rapiţă a fost mult mai mică decât în anii normali şi nu a mai existat cerere ridicată pentru combine, care se ştie că în general se înregistrează în iunie-iulie, când se suprapune perioada de recoltare a cerealelor păioase.

De asemenea, ne-am confruntat cu probleme minore la unele combine; deşi au fost rezolvate în timp util în campanie, ne-au influenţat negativ într-o anumită măsură. Totuşi, datorită feedback-ului extraordinar de util primit de la clienţi, cărora le mulţumim, am fost în măsură să intervenim rapid la producător. Acesta a implicat imediat departamentul de cercetare şi dezvoltare combine SDF în găsirea de soluţii în cel mai scurt timp, astfel că, datorită unei relaţii deosebite pe care o avem cu producătorul, am reuşit să venim cu soluţii noi la problemele mărunte de care ne-am lovit. În toamnă, am desfăşurat, împreună cu tehnicieni ai producătorului, o campanie de vizitare a fiecărui client de combine Deutz-Fahr şi de remediere sau înlocuire a unor componente care au creat probleme în perioada de recoltare. Această acţiune continuă la toate combinele, chiar şi la cele vândute înainte ca noi să preluăm distribuţia acestei mărci.

Este deja binecunoscut faptul că utilajele Deutz-Fahr sunt simple, uşor de exploatat şi au un sistem centralizat de gresare care uşurează şi reduce timpul necesar întreţinerii zilnice. De asemenea, ele asigură o calitate foarte bună a boabelor, procent foarte redus de pierderi, de boabe sparte sau de corpuri străine, consum foarte redus de combustibil la tona de boabe. Cu micile îmbunătăţiri pe care le-am efectuat împreună cu fabrica şi care au fost introduse la toate combinele din exploatare, cât şi la cele noi aflate acum în fabricaţie, suntem convinşi că anul acesta combinele Deutz-Fahr vor fi din nou apreciate la adevărata lor valoare.

Mulţumim încă o dată fermierilor care ne-au ajutat să identificăm problemele şi fabricii care s-a implicat exemplar şi ne-a acordat sprijin pentru a le putea rezolva în extrasezon, fără nici un cost pentru fermieri.

Reporter: Maşinile agricole au devenit din ce în ce mai sofisticate, sunt dotate cu calculatoare şi sisteme de comandă şi control care ajută operatorul să obţină performanţele maxime ale maşinii. Sunt operatorii capabili să utilizeze aceste sisteme?

Florin Neacşu: Noi facem de fiecare dată, la fiecare livrare şi ori de câte ori este necesar, instruirea operatorilor. În plus, în martie-aprilie organizăm împreună cu producătorul, pe zone, o instruire serioasă a tuturor operatorilor combinelor Deutz-Fahr, iar la punerea în funcţiune a combinelor noi vor participa, alături de inginerii noştri, şi echipe de specialişti de la SDF, astfel că performanţele pe care le cunoaştem la combinele Deutz-Fahr să fie obţinute de toţi utilizatorii finali.

Tot în această perioadă ne concentrăm şi pe creşterea capabilităţilor oamenilor noştri de service, prin instruiri la producători şi în ţară, pentru a fi în măsură să rezolve corect şi în cel mai scurt timp eventualele probleme care pot apărea în exploatarea utilajelor noastre.
După cum ştiţi, NHR Agropartners are în portofoliu utilaje cu performanţe deosebite, de la mărci binecunoscute în lume, cum ar fi JCB, Poettinger, Hardi, Gregoire, Bogballe, Einboeck, Dal-Bo, Brantner etc, ceea ce ne permite să oferim clienţilor o gamă completă de utilaje de cea mai bună calitate.

Suntem bucuroşi că toţi partenerii noştri sunt deschişi la nou, investesc sume importante pentru perfecţionarea produselor lor şi pentru realizarea de produse noi, stabilind chiar tendinţe pe piaţa de maşini agricole.

S-a văzut şi la expoziţia Agritechnica, de la Hanovra - Germania, unde mulţi producători parteneri au primit premii, pentru că aceştia realizează în permanenţă produse noi, cu motoare performante şi cu emisii poluante reduse Tier 5, maşini pentru întreţinerea culturilor bio din sistemele de agricultură organică, sisteme de agricultură de precizie şi digitală, maşini care permit reducerea consumurilor de pesticide etc., care vin în sprijinul fermierilor pentru creşterea eficienţei activităţilor lor şi pentru a-i ajuta să ţină sub control flotele de maşini şi de utilaje, să-şi planifice activităţile şi lucrările, să urmărească funcţionarea şi consumurile, să-şi optimizeze costurile şi să-şi mărească profitabilitatea fermelor.

Pentru a demonstra “că pot”, unele firme realizează chiar lucruri ieşite din comun, cum, de exemplu, este tractorul JCB care deţine recordul de viteză la tractoare, de 166 km/h. Este un tractor realizat pe platforma Fastrac (un tractor de serie care poate rula respectând toate reglementările privind siguranţa pe drumuri, cu 75 km/h), dar cu motor de 1000 CP şi cu modificări care-i permit atingerea unei astfel de viteze.

Reporter: Ce alte proiecte aveţi în vedere pentru 2020?
Florin Neacşu: Din ianuarie a început campania de iarnă de inspecţie a combinelor şi tractoarelor, oferim discount de 25% la piesele necesare pentru sezonul următor şi la manoperă, iar transportul acestora este gratuit, cu livrare în primăvară. A fost lansată o campanie de lichidare a stocului de piese de schimb pentru produsele aflate pe stoc, la care acordăm un discount de până la 75%.

Ca şi producătorul SDF, cel mai important furnizor din portofoliul nostru, care este implicat şi în acţiuni de interes social prin Fundaţia SDF, sprijinind şcoli, spitale, comunităţi din zone sau ţări subdezvoltate sau în curs de dezvoltare, şi NHR Agropartners s-a implicat în sprijinirea unor comunităţi locale din sudul ţării şi a viitorilor mecanici agricoli de exploatare sau de reparaţii, prin sprijinirea învăţământului dual şi prin asigurarea condiţiilor de practică pentru un număr de circa 10-15 studenţi din ţară, în fiecare an.

Reporter: Ştim că deţineţi filiale în aproape întreaga ţară. Aveţi planuri de investiţii pentru 2020?
Florin Neacşu: Cum de aproape 20 de ani de când suntem pe piaţă am demonstrat fermierilor că vrem să fim cu adevărat parteneri, să fim cât mai aproape de ei cu utilaje, piese de schimb şi service, ne-am dezvoltat permanent, ajungând la 13 filiale. Am demarat proiectul şi autorizaţiile pentru o nouă filială la Mihail Kogălniceanu, în judeţul Constanţa, pe care sperăm să o inaugurăm anul acesta.

Reporter: Cum vedeţi pentru NHR anul 2020?
Florin Neacşu: Sunt optimist. În majoritatea zonelor, culturile arată mult mai bine decât anul trecut şi asta dă curaj fermierilor pentru achiziţia de utilaje, pentru că încă mulţi ani de aici înainte va fi nevoie de tractoare şi utilaje noi pentru a fi performanţi şi a putea concura de la egal la egal cu fermierii din alte ţări pe o piaţă globală. Deşi în ultimii ani s-au făcut investiţii enorme în utilaje, mai avem mult până să ajungem la nivelul de dotare al fermelor din Vest.

Reporter: Aveţi un mesaj pentru fermieri?
Florin Neacşu: Vreau să mulţumesc tuturor clienţilor pentru că au avut încredere în noi şi să-i asigur că, în ceea ce ne priveşte, vom face totul să devenim mai performanţi, mai buni şi să le fim în continuare un partener de nădejde, atât la bine, cât şi la greu.
Vă doresc tuturor, dragi fermieri, să fiţi sănătoşi, să vă bucuraţi împreună cu cei dragi de tot ce este bun şi frumos în viaţă, să fiţi buni şi darnici cu cei apropiaţi, dar şi cu cei mai puţin favorizaţi de soartă!

Material oferit de NHR Agropartners

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 1/250 (ediţia 1-31 ianuarie 2020)

 

Vizualizat: 1305 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?