Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Floarea-soarelui: tratament complex cu doar 2 produse

Publicat: 04 mai 2020 - 18:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fungicidul Filan și fertilizantul foliar Wuxal Boron Plus - două forțe benefice pentru cultura de floarea-soarelui.

Vă recomandăm să aplicați împreună aceste produse cu un grad ideal de compatibilitate pentru un maxim de eficiență, pentru a minimiza costurile de aplicare și a maximiza randamentul culturii de floarea-soarelui. Fungicidul Filan, pe bază de boscalid și dimoxistrobin are acțiune puternică împotriva unor boli de temut la floarea-soarelui și fertilizantul foliar Wuxal Boron Plus asigură nutriția optimă a acestei culturi.

Aplicarea simultană și acțiunea unitară a celor două produse oferă beneficii pe care toți cultivatorii de floarea-soarelui le așteaptă de la tratamentele fitosanitare utilizate.

  • Combinația Filan + Wuxal Boron Plus controlează bolile și crește toleranța culturii de floarea-soarelui la alte tipuri de stres

Fungicidul Filan combate alternarioza (Alternaria helianthi), înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldii) și frângerea tulpinilor (Phomopsis helianthi); tratarea și chiar eliminarea acestor boli asigură condițiile optime de evoluție a plantelor.

Culturile de floarea-soarelui tratate cu fungicidul Filan au demonstrat o sensibilitate mai scăzută la secetă, temperaturi scăzute și atacurile insectelor prin păstrarea integrității organelor plantelor. Wuxal Boron Plus crește, de asemenea, toleranța la diverse tipuri de stres la floarea-soarelui: spre exemplu, culturile sunt mai puțin sensibile la stresul termic prin faptul că produsul asigură aprovizionarea plantei cu fosfat prin frunză în condiții nefavorabile, cum ar fi primăverile reci și perioadele de secetă. 

Tratament complex floarea soarelui_b

  • Două produse ce susțin productivitatea

Este evident faptul că plantele de floarea-soarelui cele mai productive sunt plantele sănătoase și bine hrănite.

Fungicidul Filan previne și stopează atacul ciupercilor cu impact negativ asupra funcționării mecanismelor plantei, iar Wuxal Boron Plus asigură nutrienți vitali: bor, azot, fosfor, fier. Borul stimulează asimilarea nutrienților de către plante și contribuie la dezvoltarea rădăcinilor, capabile să exploreze un volum mai mare de sol. 

De asemenea, borul se dovedește esențial în etapa de fecundare la floarea-soarelui. În această etapă, borul susține creșterea tubului polenic și germinarea polenului. De asemenea, asigură legarea și scade procentajul de achene sterile. 

Carențele de bor își arată consecințele cu precădere prin fecundarea incompletă. De asemenea, în cazul aprovizionării defectuoase cu bor, capitulele de floarea-soarelui care se deformează, tulpina devine sfărâmicioasă semințele se șiștăvesc, iar uneori se produce chiar căderea capitulului.

Și Fungicidul Filan își arată beneficiile asupra productivității la floarea-soarelui prin atenuarea dehiscenței premature, înainte de formarea completă a semințelor și recoltare. 

Tratament floarea soarelui kwizda_b

  • Adjuvanții specifici gamei Wuxal susțin atât absorbția nutrienților, cât și eficiența fungicidului

Wuxal Boron Plus, ca și celelalte produse din gama Wuxal, creează condițiile chimice ideale pentru absorbția nutrienților și pentru eficientizarea aplicării celorlalte produse din tratamentul fitosanitar la floarea soarelui. 

Astfel, Wuxal Boron Plus menține pH-ul soluției la valoare optimă. Cauza: sursa de bor din acest produs este reprezentantă de acidul boric, ce prezintă o caracteristică importantă, și anume nu crește valoarea pH-ului.

Acest aspect este deosebit de important mai ales când apa cu care se realizează amestecul are deja un caracter alcalin, așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor. Vă amintim că produsele pe bază de bor etanolamină cresc pH-ul soluției peste 8 sau chiar 10. Pentru un plus de siguranță, Wuxal Boron Plus prezintă agenți speciali de tamponare ce reduc valoarea pH-ului din soluția de tratare și asigură maxima eficiență a produselor aplicate la floarea soarelui. 

Pe lângă agenții de tamponare, Wuxal Boron Plus mai conține și alte tipuri de adjuvanți cu rol de creștere a eficienței aplicării: agenți de chelatare, agenți anti-evaporare, umectanți, surfactanți, stickeri, agenți de miscibilitate. În plus, Wuxal Boron Plus prezintă în compoziție un agent special, numit Xtra Uptake, un super-surfactant, ce crește suprafața foliară acoperită cu substanță de tratare. Astfel, utilizarea acestui fertilizant foliar sporește semnificativ și eficiența fungicidului Filan. 

Pentru detalii privind tehnologia necesară culturii de floarea soarelui, vă invităm să contactați reprezentanții Kwizda Agro Romania sau să vizitați site-ul www.kwizda-agro.ro.

Vizualizat: 1784 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?