Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Fiți exigenți la alegerea semințelor de porumb!

Publicat: 18 octombrie 2021 - 17:56
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Soiul este esențial pentru succesul culturii. Așadar, se impune să dați dovadă de exigență atunci când selectați semințele de porumb! Iată de ce genetica marca Maize in France este o alegere excelentă!

FNPSMS_seminte de porumb_b


Exploatați deja la maximum potențialul culturii dvs. de porumb? Parcela aleasă, strategia de cultivare aplicată și condițiile climatice pot fi excelente, dar veți obține cel mai bun randament și cea mai bună calitate a porumbului doar dacă soiul utilizat este perfect adaptat la condițiile locale. Prin urmare, soiul ales este esențial pentru succesul culturii de porumb. Asigurați-vă că producția dvs. va avea succes, optând pentru semințele Maize in France, o alegere excelentă.

 

Tour eiffel_Maizeinfrance (1)_b


FACTORI DE SUCCES


Care sunt factorii care contribuie la succesul semințelor de porumb? Cele mai importante caracteristici ale soiurilor sunt caracterul timpuriu, randamentul, calitatea boabelor din punct de vedere al stării de sănătate, rezistența tulpinii și sănătatea frunzelor. Odată cu schimbările climatice, toleranța la frig și la secetă este din ce în ce mai importantă.

Amelioratorii care fac selecția și fermierii multiplicatori de porumb din Franța își folosesc cunoștințele și experiența pentru a multiplica peste 2.000 de soiuri în fiecare an, oferind astfel soluții excelente pentru toate regiunile și locurile, pentru a face față acestor provocări.

 

EXCELENȚĂ ÎN PRODUCȚIE

 

Denumirea Maize in France desemnează un sector caracterizat de excelență și de o producție care vă oferă semințe de porumb de cea mai bună calitate, atât din punct de vedere al soiurilor, cât și al stării de sănătate. Franța, datorită diversității climatice și a solurilor, precum și datorită organizării rețelei, produce semințe de porumb adaptate la toate mediile și aplică cele mai stricte condiții de certificare. Acești factori garantează o puritate superioară a soiurilor, o germinație optimă și o trasabilitate excelentă, ceea ce permite exploatarea întregului potențial al soiurilor de semințe.

 mais semence58_b


PORUMBUL ÎN FRANȚA


Maize in France este o denumire creată de Federația Națională de producție de semințe de porumb și sorg (FNPSMS), pentru a contribui la dezvoltarea semințelor de porumb produse în Franța și a demonstra know-how-ul specialiștilor francezi în domeniu.

Franța, cel mai mare producător de semințe de porumb din Europa și cel mai mare exportator la nivel mondial, reprezintă:

  • 26 de companii producătoare de semințe;
  • 25 de asociații de producători de semințe;
  • 3.300 de producători de semințe;
  • 65.000 ha de semințe multiplicate anual;
  • 220.000 de tone de semințe certificate pe an.

 

UNDE NE GĂSIȚI?


Logo_MAIZE_BD

Accesați www.maizeinfrance.com pentru:

  • • A descoperi avantajele producției din Franța;
  • • A înțelege particularitățile producției de semințe;
  • • A optimiza gestionarea culturilor și a selecției soiurilor;

• A afla mai multe cu privire la aspectele economice specifice acestui sector.

Vizualizat: 1220 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Este convins că destinul în viață i-a fost hărăzit de mic, încă din momentul în care a primit Sfânta Taină a Botezului. Toate deciziile au urmat aproape firesc, transformând copilul născut și crescut în zona de munte a Buzăului, într-unul dintre cei mai de seamă specialiști în legumicultură pe care îi are România, fiind de peste 36 de ani angrenat în activitatea de cercetare horticolă.

Este Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene şi Resurse Vegetale Buzău și ne împărtășește la #agroSTORY bucuria, dar și greutățile inerente ale pașilor făcuți în viață pentru a se împlini profesional și spiritual. Totul în jurul plantelor!

Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 17 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Costel Vînătoru la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, PLANTE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11 Elena Mateescu ține pasul cu vremea! Ce vești aduce pentru fermierii români? | podcast agroSTORY #10 Mădălina și Raul, tinerii care au adus dronele agricole din viitor, în prezent! | agroSTORY #9
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?