Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fertilizare eficientă

Publicat: 11 martie 2017 - 15:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

• ce produse, în ce cantitate şi unde le aplicăm?

Agricultura de precizie este un subiect din ce în ce mai des comentat, fie şi din simplul motiv că în ziua de azi tot mai mulţi femieri sunt conştienţi că fără a aplica în practică ultimele tehnologii, este imposibil să fii eficient.

Cunoaşterea solului este baza succesului şi o premisă obligatorie pentru rezultate bune. Programul AgroBalance este mai mult decât o simplă cartare agrochimică, oferindu-vă nu numai posibilitatea de a cunoaşte exact cantitatea de nutrienţi din sol, ci şi consultanţa agricolă atât de necesară.

Utilizare înainte de însămânţare
Folosim ATV-uri dotate cu echipamente de prelevare automată a probelor de sol, până la adâncimea de 60 cm, şi luăm sute de mostre de sol urmând un model de grilă ce acoperă uniform suprafaţa solei. Aceste mostre de sol se analizează în laboratorul propriu (unul printre cele mai mari din sud-estul Europei), după care oferim interpretarea analizelor şi un plan de fertilizare însoţit de hărţi digitale cu distribuţia următorilor indicatori agrochimici: pH, fosfor disponibil pentru sol, potasiu disponibil pentru sol, azot disponibil pentru plante şi humus. În cadrul analizelor de sol, se obţin rezultate pentru macro şi micro elemente, pH, humus, textura solului şi multe altele.

În perioada de vegetaţie a culturilor
Unicitatea serviciului AgroBalance constă în faptul că în perioada de vegetaţie, revenim pe fiecare solă în parte şi prelevăm din nou mostre de sol, dar şi de plante. Analizând aceste noi mostre obţinem informaţii cu privire la conţinutul actual al elementelor nutritive asimilate de plante, putând astfel să vă oferim recomandări pentru corecţiile de fertilizare necesare.
Pentru cei care doresc să facă un pas mai departe în agricultura de precizie, oferim recomandări cu Rata de Aplicare Variabilă a nutrienţilor. Obţinând o hartă extrem de precisă a solului, întocmim recomandări de corecţie a solului (pH), precum şi cele de fertilizare (fosfor şi potasiu), transpuse sub forma unor hărţi digitale ce se încarcă în computerul utilajelor dotate cu echipamente specializate ce pot administra cantităţi variabile de îngrăşăminte.
Beneficiile programului, pe scurt: folosiţi la maxim potenţialul pământului, reducând la minim costul fertilizării!

 

ABONAMENT PE PATRU ANI, ANALIZE ÎN FIECARE AN
Alegând un abonament pe patru ani, noi ne obligăm să repetăm în fiecare an analizele de sol şi plantă, oferind recomandările necesare în funcţie de evoluţia indicatorilor din sol, de rotaţia culturilor şi de nivelul de producţie dorit a se obţine pe fiecare cultură, în fiecare an agricol.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 4 (187) din 1-15 martie 2017

Vizualizat: 325 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?