Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Fertilizare cu Wuxal Ascofol - în sprijinul cultivatorilor de floarea-soarelui

Publicat: 06 mai 2019 - 15:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Producţia mondială de floarea-soarelui cunoaşte tendinţe ascendente, iar în ţara noastră, această cultură e la loc de cinste. 

De aceea, astăzi ne adresăm fermierilor români ce cultivă floarea-soarelui şi le prezentăm un produs care să stimuleze productivitatea şi să asigure fructificarea investiţiei. Este vorba despre fertilizantul foliar Wuxal Ascofol.

Wuxal Ascofol este formulat în suspensie foarte concentrată ce conţine extract de alge brune marine din specia Ascophyllum nodosum, dar şi potasiu şi microelemente. Algele din această specie sunt recunoscute pentru calităţile lor de biostimulatori. Produsul păstrează proprietăţile biologice ale algelor deoarece acestea sunt culese manual, iar apoi sunt prelucrate prin metode inovative şi blânde, ce nu le afectează calitatea şi păstrează nivelul ridicat de aminoacizi din plante.

AdobeStock_207293985_b

Wuxal Ascofol se aplică începând cu etapa de 4-6 frunze, până la începutul înfloritului. Substanţele nutritive conţinute fac din Wuxal Ascofol un produs complet, ce acţionează în două direcţii esenţiale pentru dezvoltarea plantelor: nutriţia corectă a plantelor şi buna dezvoltare în condiţii de stres biotic şi abiotic. Aplicarea produsului se poate face împreună cu erbicidul postemergent (imazamox sau tribenuron metil), efectul fiind unul de reducere a stresului chimic creat de erbicid. Prin aplicarea Wuxal Ascofol, plantele nu vor mai stagna din evoluţie, iar frunzele nu se vor mai îngălbeni.

Nutriţie optimă = producţie crescută, de bună calitate

Wuxal Ascofol previne deficitul de macroelemente şi microelemente în cultura de floarea-soarelui, ce ar avea urmări negative asupra calităţii şi cantităţii producţiei. Wuxal Ascofol este formulat în suspensie concentrată, ce conţine B, Mn, Zn, aminoacizi şi alţi micronutrienţi ce îi conferă proprietăţi remarcabile de nutriţie dedicată culturii de floarea-soarelui.

Subliniem faptul că floarea-soarelui are un necesar ridicat de B în diferite fenofaze, mai ales între apariţia calatidiului şi începutul înfloritului. Aceasta pentru că B este esenţial în procesele de înflorit şi de polenizat, ce trebuie susţinute prin adaosuri nutritive.
Micronutrienţii conţinuţi, alături de aminoacizi, duc la uniformitatea culturii. Aplicarea produsului stimulează diviziunea celulară şi stimulează formarea achenelor (a seminţelor). Mixul de extract de alge cu microelemente ajută cultura să-şi atingă potenţialul maxim de producţie, cu un procent cât mai mic de seminţe şiştave în calatidiu.

Wuxal Ascofol creşte din interior toleranţa la stresul biotic şi abiotic

Algele Ascophyllum nodosum prezintă cantităţi însemnate de citochinină, betaină, auxină, giberelină, alginat, vitamine şi alţi compuşi bioactivi naturali. Aceşti aminoacizi au rolul de a stimula dezvoltarea echilibrată a plantelor de floarea-soarelui şi de a spori toleranţa acestora la secetă.
La începutul perioadei de dezvoltare a florii-soarelui, şi nu numai, Wuxal Ascofol are un efect stimulator asupra plantelor aflate sub stres fiziologic.
De asemenea, reamintim aspectul menţionat anterior: când Wuxal Ascofol este aplicat împreună cu erbicidul postemergent (imazamox sau tribenuron metil), stresul chimic este diminuat semnificativ.
Pentru detalii, vă invităm să contactaţi Reprezentanţii de Vânzări Kwizda Agro Romania.

AdobeStock_207293972_b

Link-uri utile: www.profesorwuxal.ro
                    www.kwizda-agro.ro

APLICARE EFICIENTĂ DATORITĂ CELOR 7 TIPURI DE ADJUVANŢI

Ca şi celelalte produse din gama Wuxal, şi Wuxal Ascofol îmbunătăţeşte calitatea amestecului de tratare, eficientizând aplicarea pesticidelor. Această calitate se datorează celor 7 tipuri de adjuvanţi prezenţi în produsele Wuxal:

1. agenţi de chelatare, care împiedică reacţia dintre nutrienţi şi restul substanţelor din soluţie şi care asigură astfel disponibilitatea substanţelor necesare culturilor;
2. agenţi anti-evaporare, ce împiedică evaporarea picăturilor;
3. umectanţi, datorită cărora este posibilă reactivarea depozitului rezidual cu ajutorul umidităţii oferite de precipitaţii şi de rouă;
4. surfactanţi pentru distribuirea egală şi amplă a soluţiei pulverizate pe frunză;
5. agenţi de tamponare pentru menţinerea pH-ului;
6. stickeri, care Împiedică spălarea nutrienţilor de către ploaie;
7. agenţii de amestecare, ce menţin nutrienţii în suspensie o perioadă îndelungată de timp.

Text şi foto: Kwizda Agro România

Vizualizat: 2229 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?