Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fertilizantul Wuxal K40 - pentru legume gustoase, frumoase şi sănătoase

Publicat: 28 mai 2019 - 13:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pentru că e luna mai, vă prezentăm un produs ideal pentru culturile de legume: fertilizantul foliar Wuxal K40, cu un conţinut ridicat de potasiu, precum şi alte macroelemente şi microelemente, ce asigură culturilor nutriţie echilibrată ce se concretizează în producţii de foarte bună calitate. 

Este o investiţie foarte bună pentru un randament superior al culturilor prin creşterea calităţii şi, implicit, a preţului de vânzare.

Întâi de toate, un pic de agrochimie. Potasiul este unul dintre cele trei macroelemente - azot, potasiu, fosfor -, ceea ce înseamnă că este unul dintre elementele cele mai răspândite în anatomia şi fiziologia plantelor. Enumerăm câteva procese în care potasiul are un rol esenţial.
Trebuie să menţionăm că aproximativ 60 de enzime din plante conţin potasiu, ceea ce înseamnă implicarea acestui element în procese precum sinteza de proteine şi carbohidraţi, creşterea meristemelor, menţinerea echilibrului hidric, precum şi în procesul de fotosinteză. De asemenea, potasiul face posibilă menţinerea pH-ului din plante la un nivel aproape de cel neutru (7), fapt ce asigură că reacţiile chimice din plante au loc normal.
Potasiul este foarte important în procesul de fotosinteză, fără acest element nu ar fi posibilă transformarea energiei solare în energie chimică. După cum ştim, în prezenţa energiei solare, moleculele de energie inferioară, ADP (adenozină difosfat) şi NADP (nicotinamidă adenozină dinucleotidă fosfat), sunt transformate în moleculele ATP şi NADPH. ATP conţine potasiu, deci acest element este esenţial pentru viaţa regnului vegetal.
Regimul hidric: Potasiul contribuie la reglarea regimului hidric în celulă şi a respiraţiei prin controlul activităţii stomatelor. În timpul zilei, când fluxul luminos creşte, stomatele se deschid, cantitatea de sucroză produsă prin fotosinteză creşte, în timp ce conţinutul de potasiu din plantă scade.
Transportul zaharurilor: Potasiul intervine în transportul zaharurilor şi în stocarea acestora în organele de rezervă (seminţe, tuberculi, rădăcini şi fructe). Transportul glucidelor se realizează prin sinergia azot-potasiu.

AdobeStock_70349061.1_b

Asigurarea nutriţiei corecte prin fertilizarea foliară

Potasiul se găseşte în cantităţi ridicate în sol, dar din cauza formei, adică a compusului chimic din care face parte, plantele nu-l pot absorbi cu uşurinţă în toate cazurile. De aceea, este necesar să administraţi potasiu sub formă de fertilizant foliar, care asigură o nutriţie corectă, echilibrată şi eficientă, tradusă într-o bună dezvoltare şi o producţie de calitate.
O eventuală carenţă de potasiu afectează activitatea enzimelor din plante, ceea ce conduce la scăderea cantităţii de: acizi organici, amidon şi alte polizaharide, precum şi a celei de celuloză. Din cauza deficienţei de potasiu, se observă ofilirea plantelor şi scăderea fotosintezei, scăderea toleranţei la dăunători şi o productivitate scăzută.
De aceea, pentru a vă asigura că veţi obţine producţii de cea mai bună calitate, vă recomandăm să aplicaţi în culturile dumneavoastră de legume Wuxal K 40. Acest produs prezintă un conţinut ridicat de potasiu, îmbunătăţeşte rezistenţa plantelor la stresul termic şi conduce la un aspect foarte bun al legumelor în ceea ce priveşte forma şi culoarea, sporind, de asemenea, aroma şi conţinutul de zaharuri.
În plus, micro şi macroelementele conţinute, aflate în proporţii optime, oferă culturilor de legume nutriţie echilibrată, contribuind la sănătatea plantelor şi la creşterea productivităţii acestora.
Doză şi aplicare: 4-5 l/ha; se realizează 3-4 aplicări, pe durata perioadei de vegetaţie.

AdobeStock_113870937.1_b

Text şi foto: Kwizda Agro România


EFICIENŢĂ GARANTATĂ DE ŞAPTE TIPURI DE ADJUVANŢI

Ca şi ceilalţi fertilizanţi foliari din gama Wuxal, Wuxal K 40 conţine şapte tipuri de adjuvanţi ce eficientizează atât absorbţia nutrienţilor, cât şi acţiunea celorlalte substanţe active din amestecul de tratare. Agenţii de chelatare împiedică reacţia dintre nutrienţi şi restul substanţelor din soluţie, asigurând astfel disponibilitatea substanţelor necesare culturilor. Agenţii anti-evaporare împiedică evaporarea picăturilor. Umectanţii fac posibilă reactivarea depozitului rezidual cu ajutorul umidităţii oferite de precipitaţii şi rouă. Surfactanţii permit distribuirea egală şi extinsă a soluţiei pulverizate pe frunză. Agenţii de tamponare ajută la menţinerea pH-ului la un nivel optim, asigurând condiţiile chimice necesare absorbţiei nutrienţilor şi acţiunii celorlalte substanţe active. Stickerii împiedică spălarea nutrienţilor de către ploaie, iar agenţii de amestecare menţin nutrienţii în suspensie o perioadă îndelungată de timp.

Vizualizat: 5536 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?