Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ferma în era digitalizării - KWS aduce fermierii pe drumul performanţei

Publicat: 28 noiembrie 2018 - 15:17
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

KWS Seminţe a lansat programul de digitalizare a activităţii agricole, dedicat fermierilor din România, în scopul gestionării optimizate a fermelor şi monitorizării cât mai precise a culturilor. 

Din 2018, KWS Seminţe propune partenerilor locali trecerea la o nouă eră agricolă, prin digitalizarea operaţiunilor din fermă. Astfel, compania pune la dispoziţia fermierilor români două servicii conexe, dedicate managementului modern şi performant al culturilor şi al tuturor activităţilor din fermă, ambele utilizând mediul digital. Ca urmare, aceştia pot beneficia de un soft de gestiune a fermei, dezvoltat împreună cu AgroVIR, şi de o aplicaţie pentru monitorizarea culturilor, bazată pe informaţii colectate prin scanare aeriană, proiect desfăşurat de KWS Seminţe împreună cu partenerii specializaţi: LA ORIZONT şi AGREMO.

Ferma în era digitalizării_b

Soft de gestionare a fermelor
Prin utilizarea softului de gestiune a fermelor se obţine o mai bună structurare a datelor despre activităţile şi procesele din fermă, privind parcelele, utilajele, angajaţii etc. Fermierii au acces rapid şi simplu la informaţii complete, ceea ce le permite crearea unei imagini de ansamblu asupra ciclului de producţie, prin generarea de rapoarte şi analize, dar şi o cunoaştere în detaliu a fiecărei etape în parte şi a resurselor utilizate.
Acest soft propus de KWS Seminţe reprezintă un mijloc modern şi facil de creştere a ratei de profitabilitate a businessurilor agricole din România. Prin acest nou pas făcut alături de fermierii români, KWS Seminţe îşi consolidează statutul de partener de încredere, capabil să se adapteze cerinţelor pieţei şi evoluţiei acesteia.

Ferma în era digitalizării_b

Program-pilot de monitorizare a culturilor
A doua componentă a programului de digitalizare desfăşurat de KWS Seminţe este reprezentată de programul-pilot de monitorizare a terenurilor cultivate cu porumb KWS prin scanare aeriană. Prin acesta, KWS Seminţe vine în sprijinul fermierilor români nu doar cu cele mai avansate soluţii din domeniul genetic, ci şi cu metode moderne de analiză, măsurare şi diagnosticare a stării agronomice şi fitosanitare a culturilor. Aceste analize sunt focalizate pe trei etape majore ale dezvoltării culturilor, monitorizarea oferind informaţii despre eficienţa semănatului, necesarul de nutrienţi şi nivelul de îmburuienare, gradul de stres al culturilor etc., iar în urma analizei se poate realiza o estimare precisă a producţiei.
Soluţia digitală prezentată sprijină fermierii să ia decizii bine documentate, cu o cunoaştere aprofundată a evoluţiei culturii. Aplicaţia oferă date care permit calculul pierderilor la semănat, stabilirea necesităţilor de replantare, evaluarea pagubelor produse de factorii climatici sau de dăunători, planificarea recoltării etc. Este un instrument util în special fermelor cu suprafeţe mari, care pot economisi sume importante în fiecare an.
KWS Seminţe a selectat ferme din vestul, sudul şi sud-estul ţării pentru a face parte din proiectul-pilot, urmând ca în anii viitori să beneficieze de integrarea în acest program a fermierilor din întreaga Românie.
Programul se desfăşoară în parteneriat cu LA ORIZONT, companie specializată în scanarea aeriană a culturilor cu ajutorul dronelor, şi AGREMO, companie care oferă analiza informaţiilor obţinute în urma survolurilor şi a colectării datelor.

Ferma în era digitalizării_b

Cine sunt partenerii KWS
• AgroVIR este un actor important pe piaţa de gestiune agricolă regională, fiind unul dintre reprezentanţii soluţiilor inovatoare de pe piaţa locală. Softul omonim a fost dezvoltat de ingineri agronomi, de aceea reprezintă soluţia optimă pentru domeniul agricol, răspunzând cerinţelor specifice şi nevoilor semnalate de businessurile din această arie economică.
• AGREMO oferă soluţii bazate pe tehnologia Cloud Computing şi foloseşte date colectate prin scanarea terenurilor cu ajutorul dronelor în scopul îmbunătăţirii proceselor agricole. Cu ajutorul rapoartelor AGREMO, consultanţii, fermerii, precum şi furnizorii de seminţe şi input-uri pot planifica, monitoriza şi analiza activităţile agricole şi pot şti ce se întâmplă în cultură la orice moment din sezonul agricol. Până acum, AGREMO a realizat analize pe 90 de tipuri de plante, printre care porumb, soia, arbori, cartofi.
• LA ORIZONT s-a remarcat în zona profesională a serviciilor de scanare aeriană, acţionând cu echipamente specializate în patru domenii de intervenţie: Agricultură de Precizie, Inspecţie şi Detecţie, Faună şi Mediu, Publicitate şi Media. Utilizând tehnologie de ultimă generaţie (drone multirotor, avioane ULM, camere RGB, multispectrale şi termice), capabilă de a scana mii de hectare într-o singură zi şi a atinge rezoluţii de 1,2 cm/pixel, compania a inclus în portofoliul său de parteneri companii multinaţionale lider în furnizarea de input-uri în agricultură, societăţi de asigurare, institute de cercetare, facultăţi şi organizaţii neguvernamentale de talie mondială.

Comunicat de presă KWS Seminţe


Doriana Niţu, Director General KWS Seminţe: „În domeniul agricol, informaţia înseamnă putere şi, de asemenea, informaţia înseamnă bani. Deciziile pe care trebuie să le ia fermerii diferă de la sezon la sezon, de aceea este nevoie ca aceştia să dispună de date actualizate în etapele cruciale de dezvoltare a culturilor. Partenerii noştri nu pot fi prezenţi 24 de ore pe fiecare parcelă de teren, de aceea este nevoie de o monitorizare automatizată care poate oferi un raport complet asupra evoluţiei culturii. În baza acestora, fermierii vor putea să intervină eficient în culturi. Considerăm că rezultatele analizelor aeriene vor fi foarte interesante şi pentru membrii Departamentelor de Cercetare, Management al Produsului şi Vânzări din cadrul KWS, în baza acestor date ne vom putea îmbunătăţi oferta şi recomandările pentru a răspunde tot mai bine specificului fiecărei ferme în parte”.


KWS - CERCETARE, EVOLUŢIE, PERFORMANŢĂ
Subsidiară a Grupului german KWS Saat SE, KWS Seminţe se află în topul primilor trei producători din domeniul seminţelor din România. Compania este activă pe piaţa locală din anul 2002, bucurându-se în prezent de o echipă motivată şi profesionistă, care a crescut în aproape 15 ani la peste 125 de angajaţi.
Cu o prezenţă remarcabilă în peste 70 de ţări din lume, KWS pune accentul pe cercetare, evoluţie şi performanţă, ducând mai departe vasta experienţă în domeniul ameliorării genetice. Astfel, KWS s-a dovedit întotdeauna a fi partener apropiat şi de încredere al fermierului de pretutindeni.
De peste 150 de ani, compania KWS îşi aduce permanenta contribuţie la susţinerea fiecărui fermier cu soluţii inovative şi personalizate, pentru recolte performante, profitabile, precum şi pentru independenţă şi prosperitate pe termen lung.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 11/216 (ediţia 15-30 iunie 2018)

 

Vizualizat: 1032 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?