BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fendt 1050 Vario vine cu noi standarde de consum

Publicat: 07 noiembrie 2019 - 11:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Trei modele Fendt 1000 Vario au fost supuse testului PowerMix 2.0 la Centrul de testare al Societăţii Agricole Germane (DLG). Testele, independente şi neutre, au arătat că aceste trei tractoare Fendt dezvoltă o mare putere de lucru şi au cele mai mici rate de consum motorină înregistrat vreodată pentru gama lor de putere. Atât Fendt 1042 Vario, cât şi Fendt 1046 Vario au obţinut "certificatul" pentru cea mai bună valoare din clasa lor de performanţă. Iar modelul de top, Fendt 1050 Vario de 517 CP, stabileşte un nou standard, cu un consum de doar 233 g/kWh (+23,1 g/kWh AdBlue).

În testul de putere DLG PowerMix 2.0, cele trei tractoare au fost supuse la toate cele şapte cicluri de lucru standard cunoscute. Valorile de consum sunt exprimate în "g" consum motorină + consum g AdBlue/. Verdictul testelor neutre DLG a fost următorul: Fendt 1042 Vario: 236 g/kWh (+19,1 g/kWh AdBlue), Fendt 1046 Vario: 234 g/kWh (+21,3 g/kWh AdBlue) şi Fendt 1050 Vario: 233 g/kWh (+23,1 g/kWh AdBlue)

Mewi locul I pe podium_b

"Fendt-ul este renumit în lumea constructorilor de tractoare atât pentru tehnologia germană, cât şi pentru consumul redus. (...) Un consum care este legat direct de transmisia Fendt - care este o transmisie Vario, concepută, proiectată, fabricată de către Fendt şi care ajută la acest consum mai mic. Dacă la început lumea a fost reticentă, neîncrezătoare, timpul a demonstrat că este o transmisie foarte bine gândită, foarte bine concepută şi fabricată. Ca atare, acum ne putem lăuda şi noi cu această caracteristică”, a explicat Florin Văluşescu - manager regional Mewi.

O economie de zeci de mii de euro
Desigur, transmisia Vario este numai unul dintre avantajele tractoarelor Fendt. Având în vedere şi creşterea fermelor, adică de la an la an fermele devin mai mari şi foarte mari, şi numărul tractoarelor per fermă creşte. “Este îmbucurător pentru noi şi aceasta nu face decât ca la final de an şi de campanie, la un anumit număr de ore per număr total de tractoare, să se ajungă la o economie de zeci de mii de euro total sau mii de euro per unitate, ceea ce la 10 sau 20 de unităţi înseamnă multe zeci de mii de ore. Este un lucru pe care noi anul acesta am încercat şi în continuare îl scoatem în evidenţă cu succes. Ca urmare, şi aici pe zonă, pentru că eu aici îmi desfăşor activitatea, avem client care în decurs de un an, chiar azi se împlineşte un an de la achiziţia primului tractor Fendt din seria 1000 Vario, îl are deja pe al doilea din seria 900 şi acum se gândeşte să mai cumpere încă o unitate anul acesta. E un lucru pozitiv", a ţinut să evidenţieze Florin Văluşescu.

Fendt 1050 Vario a trecut cu succes şi testele Profi
Fendt 1050 Vario a fost supus şi la diferite teste de conducere şi la probe practice efectuate de către alte organizaţii independente, aşa cum sunt experţii Profi, revistă germană de specialitate. Astfel, testele Profi (publicate în nr. 3/2018), efectuate tot la Test Center DLG pe 1050 Vario, au arătat că folosind frâna la priza de putere (PTO), la doar 1700 rpm şi puterea nominală a tractorului de 380 kW/517 CP (conform ECE R 120), utilajul dezvoltă o putere de 360,3 kW în spate, datorită noului design, iar performanţa rămâne constantă la 1500 rpm, în timp ce cuplul creşte de la 2000 la aproximativ 2300 Nm. Aceasta înseamnă că puterea nu este niciodată excesivă. Creşterea cuplului este de doar 13,8%, întrucât inginerii de la MAN şi Fendt au fost preocupaţi să regleze constant turaţia motorului la acţionare neîncetată, ceea ce înseamnă că puterea nu este irosită. Chiar şi în regim de funcţionare (pură) numai a arborelui prizei de putere, platoul cu cuplu scăzut de 1100 rpm oferă un nivel impresionant de ”stabilitate” a puterii dezvoltate. Iar atunci când tractorul lucrează într-un interval optim, valorile consumului sunt surprinzătoare: doar 204 g combustibil/kWh – consum specific la puterea maximă a PTO!
Cu această valoare a consumului specific de doar 233 g motorină/kWh (+23,1 g/kWh AdBlue), tractorul Fendt 1050 Vario stabileşte un nou reper în industrie, consumul de combustibil fiind cu aproape 20 la sută mai redus decât la toate tractoarele testate până acum de către DLG. În regim de lucru uşor până la mediu, consumul poate fi chiar cu 25% mai mic, iar la cele mai grele lucrări se situează cu aproximativ 15% sub media consumului înregistrat la testele efectuate cu tractoare din clasa similară de putere, ceea ce reprezintă un rezultat excelent!

Putere de tracţiune integrală (4WD) deosebit de mare
Tracţiunea integrală specifică tractorelor de 500 CP îşi datorează, de asemenea, forţa la sol sistemului automat de management motor-cutie de viteze (Vario TMS) şi Fendt VarioDrive. Noul sistem de transmisie implementat pe gama Fendt 1000 Vario a fost dezvoltat cu scopul de a transfera puterea ridicată a motorului cu forţă constantă în orice situaţie, indiferent de condiţiile solului, menţinând în acelaşi timp viteze deosebit de mici. Puterea de tracţiune rămâne ridicată, testele DLG au măsurat o putere de tracţiune maximă excelentă - de 313,7 kW. Noua cutie de viteze TA400 realizează o putere maximă incredibilă, care nu ar fi putut fi dezvoltată cu o transmisie manuală.

Florin Valusescu_b

Florin Văluşescu: “Odată cu trecerea anilor, tot mai mulţi fermieri, după ce achiziţionează cel puţin un tractor Fendt, ajung la concluzia că una dintre caracteristicile principale ale tractorului este consumul redus de carburant”.

MEWI LA AGROMALIM 2019Click pe poza pentru galerie!MEWI LA AGROMALIM 2019
Şi în acest an, Mewi s-a prezentat la târgul de la Arad cu tractoare şi utilaje din brandurile reprezentative pentru companie: Fendt, Valtra şi Horsch. "De la Fendt am adus un tractor pe şenile din seria 900 MT şi tractorul Fendt Vario 900, pe roţi, cu motor Deutz. Este bine de ştiut că acesta se află la final de producţie în această «formulă»; începând din toamna acestui an se revine la motorizarea MAN. Tractoarele din seria Vario 900 vor avea motoare MAN de 9 litri capacitate. Iar de la Horsch, am adus utilaje de sezon: semănătoarea Pronto 6 DC, de 6 metri, o semănătoare foarte cunoscută şi cu productivitate ridicată, iar pentru prelucrarea solului, avem un disc scurt Joker 8RT. De asemenea, nu trebuie să neglijăm brandul Valtra; am adus două tractoare mari, seria S274 de 270 CP şi un tractor din seria T, de 6 cilindri şi 235 CP", ne-a declarat Florin Văluşescu.

Articol publicat în revista Ferma nr. 17/244 (ediţia 1-14 octombrie 2019)

Vizualizat: 1069 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?