Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FarmIS - 100% românesc - managementul inteligent al flotei de utilaje

Publicat: 14 martie 2018 - 12:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Titan Machinery lansează un sistem inteligent de management al utilajelor agricole unic în România. Proiectarea acestui concept a pornit de la dorinţa foarte mare a fermierilor din România de a beneficia de un sistem complet care să le satisfacă chiar şi cele mai complexe necesităţi ale activităţilor agricole. Astfel, inginerii de la Titan Machinery România, împreună cu agricultorii români, au dezvoltat un serviciu de monitorizare a flotei de utilaje total diferit faţă de ceea ce există în momentul de actual pe piaţă. 

Acesta a fost construit pe tehnologii de tracking de ultimă generaţie cu ajutorul cărora fermierii obţin informaţii statistice şi rapoarte în timp real.
Spre deosebire de sistemele de pe piaţă care au fost importate practic din alte industrii, cum ar fi industria de monitorizare prin GPS a flotei auto, FarmIS este singurul produs sută la sută românesc, dezvoltat şi personalizat pentru clienţii din agricultură. Specificul acestui produs unic pleacă de la trei elemente esenţiale:
• Primul element nou pe care îl aduce acest sistem este faptul că importă automat suprafeţele APIA sau cadastrale ale fermierului.
• Al doilea element nou constă în definirea listei de implementuri cu lăţimi de lucru. Astfel, FarmIS poate calcula productivitatea de lucru şi poate reda procentual stadiul de lucru din sola respectivă.
• Al treilea element nou constă în măsurarea încărcării pe motor a utilajului, dată de implementul din spatele tractorului. Acesta este elementul care ne arată lăţimea de lucru din spatele tractorului şi încărcarea pe care o are motorul pe o anumită suprafaţă. Fermierul poate vedea ce procent s-a lucrat din câmpul respectiv, cu ce viteză se deplasează tractorul, care este încărcarea pe motor, dacă tractorul este în sarcină sau stă pe loc, cât combustibil a folosit la nivel de hectar sau la nivel de câmp.

FarmIS - 100% românesc_b

Sistem compatibil cu toate mărcile de utilaje
Acest serviciu poate defini toată flota pe care agricultorul o are în curtea fermei sale, dat fiind faptul că este un serviciu compatibil cu toate mărcile de utilaje agricole. Având toată flota înregistrată, rapoartele se extind, plecând de la informaţiile pe care le oferă despre un singur utilaj, până la cele despre toată flota, cum ar fi consumul pe care l-au facut utilajele în lucru într-o anumită zi, ce suprafaţă a lucrat în ziua respectivă şi cât timp a lucrat efectiv în brazdă.
Pe lângă toate aceste elemente, FarmIS este singurul sistem de pe piaţă care citeşte nivelul de combustibil neintruziv. Altfel spus, pentru instalare nu se face gaura în rezervor, nu se plasează o sondă străină şi nu se atinge nici o componentă a instalaţiei electrice.
Interfaţa sistemului FarmIS este compatibilă cu sistemele de operare Android, IOS şi Windows. Fermierul poate avea oricând pe telefon “live view”, adică harta în timp real cu flota de utilaje, localizarea individuală a acestora, precum şi atributele esenţiale ale fiecărui utilaj. FarmIS este un sistem ce poate fi dezvoltat în continuare în funcţie de experienţa pe care o vom avea în teren.

Bogdan CONSTANTIN
PR & Communication Specialist
Titan Machinery România


CUM ACCESEZI APLICAŢIA?
Aplicaţia este disponibilă începând cu data de 01 ianuarie 2018 şi tot ce trebuie să facă fermierul este sa acceseze serviciul Google Play sau App Store de pe telefonul mobil, să caute aplicaţia FarmIS şi să o instaleze sau să acceseze de la calculator adresa www.titanfarmis.ro, apoi să contacteze reprezentanţii Titan Machinery România pentru a solicita înregistrarea. Sistemul vine preinstalat pe toate tractoarele mai mari de 55 CP şi pe combinele Case IH livrate de Titan Machinery în 2018, fără costuri suplimentare şi cu abonament gratuit în primul an.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 3/207 (ediţia 15-28 februarie 2018)

 

 

 

Vizualizat: 722 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?