Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Farmet a cucerit Suedia

Publicat: 20 mai 2018 - 21:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Producătorul ceh de utilaje agricole, compania Farmet, a livrat în Suedia, mai concret în regiunea sud-estică din Östergötland, prima semănătoare modulară Falcon PRO.

 

Oţelul suedez de calitate, cu tehnologia eXtra STEEL line, roţile mari portante excentrice, care asigură o nivelare şi o compactare perfectă a suprafeţei înaintea secţiilor de brăzdare de semănat, şi preţul competitiv sunt doar câteva dintre avantajele semănătorii Falcon PRO.

Semănătoarea are o lăţime de trei metri în modul de transport_b


Semănătoarea Farmet Falcon 8 Fert+ - alegerea fermierilor Christer şi Jeanethe Alexis

Fermierul Christer Alexis s-a decis pentru varianta de opt metri a semănătorii combinate marca Farmet_b
Site-ul suedez de ştiri agricole, Jordbruksaktuellt, a publicat un articol despre ferma Styvinge, aflată aproape de Linköping, unde agricultorii Christer şi Jeanethe Alexis au investit într-o semănătoare Farmet Falcon 8 Fert+, complet echipată. Această semănătoare modulară, cu lăţime de lucru de 8 m, este dotată cu patină cu lopeţi, având control hidraulic - aşa-numitul Flexi-board - şi cu două rânduri de discuri pentru prelucrarea anterioară a solului până la adâncimea de 10 cm. "Această semănătoare se asamblează simplu din module individuale (secţii de prelucrare anterioară a solului şi secţii de semănat posterioare), în funcţie de cerinţele concrete ale clientului, astfel încât utilajul să se integreze în linis tehnologică aleasă de fermier. Este un mare avantaj comparativ cu concurenţa", menţiona Lubomír Zavadil, coordonator în compania Farmet, responsabil pentru Europa de Vest.
Secţia intermediară de fertilizare este amplasată după discurile de prelucrare anterioară şi în faţa tăvălugului pneumatic posterior. Adâncimea de plasare a îngrăşământului granulat se reglează hidraulic, până la 10 cm. Distanţa dintre discurile de fertilizare este de 25 cm şi îngrăşământul se aplică întotdeauna între fiecare două rânduri de plante semănate. Domnul Christer Alexis fertilizează cu un îngrăşământ ecologic din producţia proprie, aplicat în doze de până la 300 kg/ha. Brăzdarele de semănat, cu discuri duble, au o presiune hidraulică maximă de 120 kg şi permit reglarea a două adâncimi de semănat pentru însămânţarea a două culturi diferite.

Sunt disponibile mai multe terminale, iar domnul Christer a ales un terminal Basic, cu display de 5,7 inci_b

O maşină universală
Semănătorile Falcon sunt rezistente, fiind fabricate din oţel suedez, şi au lăţimi de trei, patru, şase şi opt metri. Rezervorul de seminţe al utilajului achiziţionat de fermierii Christer şi Jeanethe Alexis are două compartimente şi un volum de 6000 litri, inclusiv rezervorul de îngrăşământ (40% îngrăşământ / 60% seminţe). Ca accesorii opţionale, clienţii noştri au ales o secţie suplimentară de semănat Microdrill, cu un volum de 200 litri, pentru semănatul culturilor intermediare sau pentru semănatul direct al ierbii.
Fermierii Christer şi Jeanethe Alexis însămânţează anual 700 până la 900 de hectare. Înainte ca domnul Christer să se decidă ce utilaj să cumpere, a studiat atent oferte de la diferiţi producători. După o deliberare atentă şi după două vizite în fabrica din Cehia de Est, efectuate împreună cu reprezentantul comercial al Svenska Majs AB, s-au decis pentru Falcon PRO FERT+. Motivul principal a fost caracterul universal al acestei semănători, performanţa ei înaltă, înfiinţarea cu precizie a culturilor, preţul competitiv şi convingerea că Farmet merge în direcţia cea bună şi că pune în aplicare cele mai noi tehnologii.

Text şi foto: Farmet

În faţa noii semănători modulare Farmet_b
FARMET - DIN CEHIA, PENTRU FERMIERI DE PRETUTINDENI
Farmet este o companie constructoare de maşini din Cehia, care produce nu numai utilaje agricole pentru prelucrarea solului şi pentru pregătirea acestuia înainte de semănat, ci şi tehnologii de prelucrare a plantelor oleaginoase, a uleiurilor vegetale şi de extrudare a furajelor. Compania îşi exportă produsele în întreaga Europă, în Asia şi în America de Nord.
Compania Farmet are reprezentanţă şi în Suedia. Vânzarea utilajelor Farmet este asigurată acolo de compania Svenska Majs AB, cu sediul în Hörby, care colaborează direct cu fabrica din Česká Skalice. "Vom putea astfel să menţinem preţurile finale la un nivel redus", spune Per-Uno Andersson, reprezentant al companiei Svenska Majs AB.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/213 (ediţia 1-14 mai 2018)

Vizualizat: 768 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?