Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Expoziţia SIA Paris - o experienţă naturală şi virtuală

Publicat: 22 octombrie 2018 - 15:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Dacă este februarie, este SIA - Paris, asta spune orice fermier european. Desigur, în anii fără soţ se adaugă SIMA. Expoziţia internaţională de agricultură (SIA - Salon International de l’Agriculture) de la Paris - aceasta este destinaţia pentru mai mult de şase sute de mii de oameni! Da, peste 600 mii, nu este o greşeală de tipar...

SIA, aflată nu întâmplător în interiorul marii metropole, este o expoziţie destinată publicului larg. Manifestarea are atât un rol de informare şi de educare, cât şi unul profesional, destinat specialiştilor din agricultură.
Organizat şi structurat astfel încât vizitatorii să poată alege rapid destinaţia/sectorul sau domeniul dorit, SIA face faţă afluxului uriaş de vizitatori. În primele două zile, sâmbătă şi diminică, am crezut că "de vină" sunt prea numeroasele familii cu copii. Copii peste tot, de toate vârstele, de la bebeluşi în "hamuri" şi cărucioare, până la adolescenţi gălăgioşi. Dar şi în a treia zi - luni, aglomeraţia (ca să nu o numim înghesuială) a continuat. {i nu vă închipuiţi că atracţia era mare doar la sectoarele unde erau produsele tradiţionale, mancarea şi băutura în general. Aglomeraţie a fost peste tot, atât la standurile şi ringurile de animale, cât şi în sectoarele destinate educaţiei. La standurile de vaci de lapte şi de carne, la porci sau la oi, era aceeaşi aglomeraţie ca şi în pavilionul destinat câinilor şi pisicilor.
Cele patru sectoare cheie ale salonului au fost: 1. creşterea animalelor, 2. culturi agricole (cultură mare, livadă, vie şi legume), 3. produse agricole (în special produse alimentare) din regiunile Franţei, din teritoriile sale de peste mări şi din restul lumii; 4. sectorul destinat serviciilor agricole. Practic, timp de nouă zile SIA a fost un centru destinat agriculturii franceze, o adevărată sărbătoare.

Expoziţia SIA ParisClick pe poza pentru galerie!

Între cunoştinţe practice şi excelenţă
Pentru desfăşurarea Concursului General Agricol, în cadrul SIA au fost amenajate 6 arene pentru prezentarea animalelor, dotate cu tribune pentru public. Si toate erau ocupate la capacitate maximă în timpul desfăşurării prezentărilor. Concursurile au fost difuzate în direct pe internet la www.concours-agricole.com. Pe acest site se găsesc şi câştigătorii concursurilor locale, regionale şi naţionale.
În centrul expoziţiei s-au aflat şi noile obiceiuri comportamentale contributive sau colaborative şi, în general, activităţile care creează legături sociale ce pot fi aplicate în agricultură: rolul jucat de consumatori în calitate de contributori la dezvoltarea fermierilor sau producătorilor, rolul jucat de crescătorii de animale sau poziţia agricultorilor, informaţii despre cursurile destinate pregătirii tinerilor şi tot ceea ce formează imaginea de ansamblu a agriculturii.
Vizitatorii, inclusiv prin realitatea virtuală, au putut experimenta diverse activităţi agricole, bucurându-se astfel de o experienţă bogată (atât activităţi comune, cum ar fi recoltarea porumbului şi a grâului, dar şi cele mai neobişnuite).
În numerele viitoare ale revistei vom reveni cu detalii de la Expoziţia Internaţională Agricolă de la Paris 2018.

 

CONCURSUL GENERAL AGRICOL
Concursul General Agricol, iniţiat în anul 1870 şi organizat sub egida Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei din Franţa, recompensează în fiecare an cele mai bune "produse" ale geneticii animale şi a produselor din teritoriul francez. Acest concurs se adresează atât celor opt specii de animale (bovine, ovine, porcine, caprine, măgari/asini, cabaline, canine şi feline), cât şi produselor alimentare (brânzeturi, mezeluri, vinuri etc.) pentru care gastronomia franceză este renumită.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/210 (ediţia 15-31 martie 2018)

Vizualizat: 544 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?