Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

EXCELENŢĂ în ameliorarea genetică - KWS

Publicat: 22 februarie 2018 - 10:25
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Specialiștii au constatat că seceta poate afecta planta de porumb în toate cele 3 etape ale dezvoltării sale: înainte, în timpul și după înflorit. 

Pentru a contracara efectele secetei asupra productivității, experții KWS au încrucișat linii bine individualizate, dar foarte diferite, și au examinat rezultatul segregării. Astfel, a fost selectat materialul genetic cu calități excepționale în condiții de secetă. O altă operațiune foarte importantă a fost testarea temeinică în numeroasele puncte ce constituie rețeaua KWS.
Caracteristicile manifestate de hibrizii KWS garantează producții ridicate, asupra cărora impactul secetei este redus:

GRAFIC_pie__RO-cu-cerc-sub_b

1. Înainte de înflorire

Hibrizii ClimaControl3 prezintă în această etapă:

- o puternică vigoare timpurie;

- dezvoltare vegetativă mai rapidă în primăvară;

- rădăcini mai adânci, care permit explorarea solului în profunzime;

- determinarea numărului maxim de rânduri de boabe pe știulete.

Astfel, comportamentul excelent al hibrizilor KWS în această etapă pune fundamentul unei recolte mai bogate la sfârșitul sezonului. Aceasta se datorează mai ales dezvoltării rapide și puternice a sistemului radicular, care conduce la o foarte bună absorbție a apei și a nutrienților și protejează hibrizii de condițiile de secetă, fapt deosebit de benefic pentru perioada următoare.

2. În timpul înfloririi

În această etapă, hibrizii ClimaControl3 prezintă calități speciale, precum:

- o foarte bună sincronizare între evoluția paniculului și a mătăsii, adică un interval scurt între anteză și mătăsire;

- paniculul, de dimensiuni mari, iese la timp și complet din frunza superioară (cu 1 zi înaintea mătăsii) și începe să răspândească polen când începe mătăsirea;

- emisia unei cantități suficiente de polen fertil și tolerant la temperaturile ridicate și la umiditatea atmosferică scăzută de-a lungul zilelor de receptivitate a mătăsii.

În această perioadă, planta de porumb are consumuri maxime de apă. Acum planta își atinge potențialul vegetativ maxim, iar consumurile, în special cel de apă, cresc. Deschiderea spiculețelor, precum și păstrarea turgescentă a firelor de mătase, se fac cu consum mare de apă. De aceea, o evoluție foarte bună a porumbului în această perioadă conduce la o recoltă viitoare foarte bună.

3. După înflorire

Această fază este esențială pentru productivitatea culturii. De aceea, hibrizii ClimaControl3 prezintă:

- repaus foarte mic între polenizare și începutul formării boabelor;

- stay green foarte bun;

- capacitate de închidere a stomatelor în perioadele cu temperaturi foarte înalte și asimilare puternică în orele cu temperaturi mai blânde;
- pănuși lungi și lipite de știulete până la apariția punctului negru, astfel încât să nu se producă pierderi de apă prin știulete;
-dry down rapid la maturitatea fiziologică;

- greutate foarte bună a boabelor, care sunt compacte, mari;

- MMB foarte bun.

Între culturile dezvoltate în condițiile optime și cele dezvoltate sub stres, diferența este foarte mică. În condiții de stres se observă o reducere a numărului de boabe, dar nu drastică, iar boabele își păstrează o masă foarte bună.
Hibrizii KWS incluși în grupul ClimaControl3 sunt KWS 2370 - FAO 290, KWS 4484 – FAO 380, KAMPARIS – FAO 390, KAPITOLIS – FAO 410, BALASCO – FAO 420, KONFITES – FAO 460.
Vă invităm să alegeți hibrizii care vi se potrivesc cel mai bine și să întâmpinați seceta fără stres.
Urmăriți materialele KWS din perioada următoare pentru a descoperi alte detalii despre modalitățile de contracarare a efectelor secetei. Pentru că seceta nu vine niciodată singură.

KVS_17.08_253[1].1_b

Mai multe detalii pe www.kws.ro

 

Vizualizat: 1294 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?