Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Eveniment Summit Agro România: Aniversarea a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Japonia

Publicat: 21 decembrie 2021 - 15:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Evenimentul a avut loc vineri, 10 decembrie 2021 și a fost o ocazie unică de a promova tehnologia japoneză utilizată în agricultură, compania japoneză Summit Agro România, precum și mediul economic, cultural și turistic din municipiul Oradea și regiunea Crișana, în fața E.S. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, care a participat cu această ocazie la o vizită oficială în județul Bihor, precum și a celor mai important clienți din România ai companiei Summit Agro și a oficialităților prezente.

eveniment organizat de Summit Agro România, în cetatea Oradea_b

Evenimentul a fost organizat de compania japoneză Summit Agro România, care contribuie de 25 ani la agricultura românească, cu afaceri în România, Bulgaria, Croația, Slovenia, Serbia, Moldova, Albania, Macedonia, Bosnia și Herțegovina. Summit Agro România este membră a grupului japonez Sumitomo Corporation - companie globală, aflată în top Fortune 500, care a aniversat 100 de ani de existență în 2019, descinzând din Grupul Sumitomo, cu o tradiție de peste 400 de ani în Japonia.

Summit Agro România a avut ca parteneri în organizarea acestui eveniment pe Asociația Internațională de Artă Fotografică “Euro Foto Art” (AIEFA), Comisia pentru Afaceri Externe din Camera Deputaților, Primăria Oradea, Muzeul Țării Crișurilor Oradea și Centrul de Cultură al județului Bihor, aflat în subordinea Consiliului Județean Bihor. Evenimentul s-a aflat sub patronajul Ambasadei Japoniei în Romania și sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică recunoscută de UNESCO.

Evenimentul s-a desfășurat în Cetatea medievală Oradea, cu circuit închis și aproximativ 120 de invitați, printre care E.S. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România și doamna Mika Iga Secretar I al Ambasadei Japoniei în România, parteneri de afaceri ai Summit Agro România din țoață țara, fermieri utilizatori de succes ai tehnologiei și produselor japoneze în agricultură, alături de alți distinși invitați: prefectul județului Bihor – Dumitru Țiplea, primarul municipiului Oradea - Florin Birta, P.S. părinte Sofronie Drincec - Episcop al Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, P.S. Laszlo Bocskei - Episcop al Episcopiei Romano Catolice de Oradea, P.S. Virgil Bercea - Episcop Eparhial Greco Catolic de Oradea Mare, reprezentat prin Vicarul General Părintele Mihai Vătămănelu, doamna deputat Rozalia Biro, domnul deputat Ioan Cupșa, Ștefan Toth – Președintele Asociației Internaționale de Artă Fotografică “Euro Foto Art” (AIEFA), City Manager Oradea – Mihai Jurcă, Mariș-Hinsu Florin – Manager al Centrului de Cultură al Județului Bihor, Constantin Bungău – Rector al Universității din Oradea, Gabriel Moisa - Manager interimar al Muzeului Țării Crișurilor, Ioan Ciorba - şef secţie în cadrul Muzeului Țării Crișurilor, Prof. Univ. Dr. Dorin Popa – Centrul de cultură și civilizație a Vinului, care este și Președintele Asociației Consultanților Oenologi din Romania, prof. Radu Gîrbă, alături de reprezentanți ai unor companii japoneze din România: Yukihiko Saito – Vicepreședinte Alcedo, Claudiu Crânguș – Director General Alchimex și Danilo Firpo – Director General Nidec Oradea, precum și reprezentanți ai presei locale și naționale.

Foto_Csíki János 29(1)_b

Virtual, au fost prezenți la eveniment și Antoine Meyer – CEO Sumi Agro Europa, Koji Ichinose – Vicepreședinte și CFO Sumi Agro Europa precum și reprezentanți ai Federației de Artă Fotografică din Japonia.

În cadrul evenimentului a avut loc sesiunea aniversară, în cadrul căruia au fost decernate premiile speciale ale Centenarului, împletite cu vernisajul expoziției ikebana “Cerul, omul și pământul” realizată de artista floristă Anca Vlad, precum și vernisajul expoziției de artă fotografică. În cadrul vernisajului expoziției de artă fotografică “Oameni și peisaje din România și Japonia” au fost răsplătite cele mai valoroase lucrări și a fost lansat albumul jubiliar ce conține 100 de fotografii realizate de artiști fotografi din România și Japonia. La vernisaj ne-au încântat artista lirică Simona Totelecan, mezzosoprană la Opera din Nisa și Monaco și Thurzó Sándor József (violă) “Duo Varadiensis”.

Cele 100 de imagini acceptate la salonul internațional, din cadrul expoziției de artă fotografică și albumului jubiliar “Oameni și peisaje din România și Japonia”, pot fi admirate la Centrul Expozițional al Federației Internaționale de Artă Fotografică din Cetatea Oradea, până pe 5 ianuarie 2022, precum și pe site-ul Asociației Internaționale “Euro Foto Art” (AIEFA). Această expoziție vă fi vernisată în anul 2022 și în Japonia.

Expozitie fotografica 100 ani relatii Romania - Japonia_b

Valorile culturale ale municipiului Oradea și regiunii Crișana, una din cele mai performante regiuni agricole din Romania, au fost prezentate invitaților, într-un scurt tur ghidat al Cetății și Muzeului, unde în parteneriat cu Centrul de Cultură al județului Bihor, Summit Agro România a organizat și o expoziție de costume autentice populare bihorene, precum și un mic atelier de manufactură cojoace tradiționale din zona Beiușului, cu concursul artistelor populare Anca Banda și Violeta Gherman.

Foto EFA (Ștefan TÓTH István) 18_b

Invitații au avut de asemenea ocazia să asculte, în Biserica din Cetate, corul “Schola cantorum” al Seminarului Teologic Greco-Catolic Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan din cadrul Departamentului Oradea, al Facultății de Teologie Greco-Catolică, Universitatea Babeș-Bolyai precum și corul Grupului cultural catolic Sola Fide.

eveniment organizat de Summit Agro România, în cetatea Oradea(1)_b

Evenimentul s-a încheiat cu un grupaj de instantanee culturale, foarte apreciat de invitați, susținut de artiștii: Ansamblul Lioara, mezzosoprana Simona Totelecan, Alexandru Lucaciu de la Liceul de Arte din Oradea, familia Florian Chelu Madeva de la Rock Filarmonica Oradea, Cristina Drîmbă, familia preot Ciprian Taloș, Toth Istvan Aramisz și Lilly Cantineau de la clubul de dans sportiv Stephany Dance Oradea, precum și artista de muzică populară Vlăduța Lupău.

Summit Agro România are ca principal obiect de activitate comerțul cu produse pentru protecția plantelor, produse pentru combatere biologică, biostimulatori, fertilizanți, oferind din anul 2021 și servicii de consultanță în asigurarea culturilor cu pachete personalizate, chibzuite, pentru culturi, animale, păsări, albine, pești, protejarea angajaților, clădirilor și utilajelor, precum și asigurări generale de persoane, de locuință, auto, voiaj, sănătate, viață, economii etc.

Prin numărul și diversitatea produselor și serviciilor din portofoliu, Summit Agro contribuie la prosperitatea agricultorilor români, oferindu-le de 25 de ani produse și tehonologii japoneze, care integrate în programe complete de protecție și nutriție a plantelor, de la semănat până la recoltat, asigură recolte bogate.

Printre mărcile cele mai cunoscute, comercializate în România de compania Summit Agro, se remarcă: insecticide – Mospilan 20 SG/ Krima 20 SG, Inazuma, Trika Expert, fungicide – Cyflamid 5 EW, Zetanil / Lieto, erbicide – Click Pro, Pledge 50 WP, fertilizanţi – Fertigofol Ultra, Sulfomax Fluid şi produse din gama BIO Seipro: insecticidul NoFly, precum și biostimulanti și fertilizanti foliari Kaishi, Shigeki etc.

logo-aniversar-Sumi-Agro-25

Vizualizat: 1079 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?