Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Eveniment marca Syngenta

Publicat: 26 ianuarie 2017 - 14:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Forumul Syngenta pe legumicultură, ediția a IV-a, a reunit pe 13 decembrie 2016, la Sinaia, peste o sută de colaboratori ai companiei, majoritatea fermieri care dețin și fitofarmacii sau rețele de distribuție a inputurilor pentru legumicultură. 

În debutul forumului, Andreea Iacobescu, manager campanii culturi speciale, ne-a făcut să aruncăm o privire de ansamblu asupra pieței mondiale a produselor de protecția plantelor (PPP), cu detalii interesante, legate atât de efervescența de pe piața latino-americană și asiatică, cât și despre conservatorismul european. Toate acestea în strânsă legătură cu evoluțiile de pe piața financiară.
Vasile Hoarcă, director de vânzări semințe de legume Syngenta, a vorbit despre molia tomatelor, Tuta absoluta, și pârghiile Syngenta pentru controlul acestui dăunător dinamic. Directorul de comunicare și relații publice al Syngenta, Andrei Măruțescu, a insistat pe cele cinci reguli de aur obligatorii în utilizarea sigură a PPP. Ca de obicei, cu argumente, dar și cu însuflețire.

Eveniment marca Syngenta

S-a lansat și o ofertă „low-cost” de... hibrizi de porumb
Deși forumul a fost dedicat legumicultorilor, se știe că, în general, grădinarii cultivă și porumb. Pentru necesitățile personale și chiar pentru comercializare. Astfel că Syngenta s-a pregătit să coboare în lumea „pogonarilor”, prezentând și patru hibrizi de porumb pretabili pentru suprafețe mai mici: NK Cobalt, NK Thermo, NK Batanga și NK Lucius, pentru a le oferi o altă perspectivă de producție legumicultorilor.
Syngenta a făcut o ajustare din punct de vedere al prețurilor pentru anul 2017. Pentru grupa I cu potențial genetic ridicat, potrivit și la tehnologii performante, sacul de sămânță cu capacitatea de 50.000 de boabe are un preț de catalog de 280 lei. La grupa a doua, toți cei cinci hibrizi au un preț de listă de 260 lei, iar în grupa a treia, prețul este 240 lei. „Încercăm să ne ducem și către fermierii mai mici, care nu au reușit să se tehnologizeze până în prezent, dar care vor să facă producții cu genetică superioară. Cei patru hibrizi pe care noi îi recomandăm spre cultivare către micul fermier fac parte din segmentele doi și trei”, a subliniat Ionuț Nae, manager de produs.

Noi restricții la utilizarea PPP
S-a adus în discuție și problema reziduurilor de pesticide și reglementarea lor în UE, procesul de armonizare a limitelor maxime admise de reziduuri, care are întotdeauna, la final, o decizie politică. În acest context s-a reamintit de retragerea utilizării în culturile de prun, rapiță, floarea-soarelui, varză și ceapă, din august 2016, a insecticidului Actara 25 WG. Dar și despre interdicția de a folosi Eforia 045 ZC la prun, precum și despre modificarea la 14 zile a timpului minim de pauză la aplicarea acestuia în cultura cartofului. Iar Fusilade Forte a fost retras și el de la utilizarea în cultura ardeiului, iar din ianuarie 2017 va fi interzis uzul acestuia și în culturile de tomate, castraveți, varză, soia și pepeni verzi.

Eveniment marca Syngenta


NOUL FUNGICID CIDELY TOP
Lansat la Sinaia, Cidely Top va fi aliatul fermierilor în lupta cu făinarea. Este un produs de ultimă generație, care îmbină două substanțe active, difenoconazol (125 grame/litru) și cyflufenamid (15 g/l). Fiecare din aceste substanțe acționează într-un mod diferit, una având rol de prevenție, iar a doua un rol curativ.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 1 (184) din 1-31 ianuarie 2017

Vizualizat: 426 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?