Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Eveniment cu fast în agribusiness: Partener KWS – Un titlu de noblețe

Publicat: 20 octombrie 2017 - 17:15
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

KWS Semințe a organizat pe 19 octombrie 2017, la Palatul Știrbey de la Buftea, un nou eveniment dedicat agriculturii românești, sub egida ”Partener KWS – Un titlu de noblețe”.

Acest eveniment a avut dublă semnificație: la aniversarea a 15 ani de evoluție a companiei KWS în România, aceasta a lansat noul concept ClimaControl³, care cuprinde hibrizii de porumb KWS cu toleranță ridicată la secetă și arșiță.
Pentru că meseria e brățară de aur, iar agricultura este dedicată celor care îmbină pasiunea cu vocația în lucrul pământului, acest eveniment a avut o notă strălucitoare, subliniată prin locația remarcabilă (Palatul Știrbey - Buftea), și marcând astfel la nivel înalt cei 15 ani de reușite KWS în România. Această aniversare a fost prilejul ideal pentru a oferi partenerilor KWS recunoașterea statutului valoros pe care îl reprezintă în ascensiunea din cei 15 ani ai companiei, dar și în conturarea unui viitor al performanței. În semn de prețuire, special pentru invitații săi, KWS a emis o monedă aniversară în ediție limitată.

KWS 15 ani_62_b


„15 ani nu sunt puțini în contextul unei economii încă tinere, cum este cea din România. Considerăm că experiența și know-how-ul unor companii internaționale, cum suntem noi, KWS, alături de cunoașterea și munca dumneavoastră, pot contribui la dezvoltarea întregii industrii agricole românești și, totodată, reprezintă o sursă valoroasă de transfer de bune practici și de modele de activitate pentru un suflu nou în mediul agricol.”, a declarat doamna Doriana Nițu, Director General KWS Semințe.

15 ani KWS_53_b

La KWS inovația înseamnă viziune, așa încât istoricul acestei evoluții a fost prezentat invitaților printr-un moment inedit de proiecții (iMapping), care atestă încă o dată rigurozitatea high-tech și anvergura evenimentelor KWS, dedicate partenerilor în cel mai mic detaliu.
De-a lungul existenței sale în România, KWS și-a dovedit competențele în cunoașterea amănunțită a activității partenerilor, a nevoilor acestora și a soluțiilor necesare la nivel de fermă. Totodată, intenția de implicare activă în bunul mers al agriculturii românești, evidențiată prin investițiile majore din țara noastră, și prezența în topul național al primilor 3 producători de semințe subliniază asumarea scopului pe care KWS îl susține: performanță comună și viziune pe termen lung.
„Știm că, în domeniul nostru, accentul pe comunitate reprezintă atitudinea câștigătoare. Agricultura este un lanț în care toate verigile trebuie să fie puternice. De aceea, succesul unui element din acest lanț nu este posibil decât cu succesul celorlalte. Noi, împreună cu dumneavoastră, distribuitori, fermieri și colaboratori, suntem parte din evoluția acestei comunități. Scopurile noastre sunt comune: performanța și profitabilitatea, iar împreună le vom putea atinge mai ușor.”, a mai declarat Doriana Nițu.

Dezvoltarea KWS în țara noastră este un proiect de termen lung. România are un potențial foarte mare din punct de vedere agricol, pe care KWS îl recunoaște și dorește să-l valorifice spre beneficiul întregii comunități agricole. „De câțiva ani, în România se desfășoară un proces de creștere continuă, iar noi vrem să rămânem o parte semnificativă a acestuia. Sunt sigur că agricultura va face istorie în România și în viitor și vrem să susținem dezvoltarea acestui domeniu prin produse excelente și know- how.”, a declarat domnul Csaba Kiss, Director Regional al Grupului KWS pentru Europa de Sud - Est, care a subliniat importanța pe care o are România pentru agricultura europeană.

15 ani KWS_03_b

De asemenea, reprezentanții companiei au menționat că, indiferent de schimbările de pe piața mondială, compania KWS își va păstra autonomia față de orice producător din industria agrochimică. Astfel, evenimentul din 19 octombrie a fost și o declarație de independență cu suflu contemporan a companiei KWS în fața partenerilor români. Acest statut asigură libertate de decizie antreprenorială și posibilitatea de continuare a drumului ales chiar de la începuturile companiei – de perfecționare continuă în domeniul ameliorării genetice și a producției de semințe.
ClimaControl³ este noutatea anului de la KWS, fiind dedicat agriculturii de performanță chiar și în condiții climatice neprielnice. După lansările din câmp la care au participat aproape 1.000 de fermieri din toată țara, acest eveniment fastuos a reprezentat o sinteză a dovezilor de performanță pe care acești hibrizi le oferă fermierilor din România. „Seceta poate surveni înaintea, în timpul sau după înflorirea plantelor și este însoțită și urmată de consecințe diferite. Seceta nu vine niciodată singură.”, a declarat Andreas Groß, Directorul Internațional de Produse al KWS, Divizia Porumb, referindu-se la complexitatea fenomenului de secetă, care provoacă și este însoțită de multe alte forme de stres, cu influență asupra dezvoltării plantelor.
„Prin cercetările noastre, prin atenția specifică și implicarea în selecția riguroasă a hibrizilor, s-a născut acest concept ClimaControl³, care este rezultatul firesc al cercetării și ameliorării de excepție, pe care compania KWS o dezvoltă”, a descris Dr. Ing. Ion Voinea, Director Dezvoltare Produse KWS Semințe, noutatea propusă de KWS fermierilor români.

KWS 15 ani_66_b


Despre KWS Semințe
KWS Semințe, subsidiară a Grupului german KWS, se află în topul companiilor multinaționale din domeniul semințelor din agricultură. Compania este activă pe piața din România din anul 2002, bucurându-se în prezent de o echipă motivată și profesionistă, care a crescut în aproape 15 ani la peste 125 angajați.
Cu o prezență remarcabilă în peste 70 de țări din lume, KWS pune accentul pe cercetare, evoluție și performanță, utilizând vasta experiență în domeniul ameliorării. Astfel, KWS s-a dovedit întotdeauna a fi partener apropiat și de încredere al fermierului de pretutindeni.
De peste 160 de ani, compania KWS își aduce permanenta contribuție la susținerea fiecărui fermier cu soluții inovative și personalizate pentru recolte performante, profitabile, independență și prosperitate pe termen lung.

Vizualizat: 1473 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?