BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Erbicidul Pixxaro™ Super

Publicat: 23 februarie 2020 - 20:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Compania Corteva Agriscience este liderul detaşat pe segmentul de erbicide la cereale păioase, cu o cotă de piaţă de 33%.

Corteva are un portofoliu complet de erbicide, acoperind atât gama de toamnă, prin produsul Bizon™, cât şi segmentul de primăvară, prin soluţiile: Pixxaro™ Super, Pallas™, Floramix™, Mustang™, Cerlit™ Super.

Cultura mare_b

În România, cerealele de toamnă ocupă locul 2 ca suprafaţă, după cultura porumbului. Chiar şi în anii foarte dificili din punct de vedere agricol, cum a fost sezonul 2018/2019 (din cauza secetei extreme, cerealele au răsărit în iarnă-primăvară), producţiile au fost relativ bune şi acest fapt a condus la creşterea suprafeţei cu cereale păioase în sezonul agricol 2019/2020.

Dacă buruienile graminee afectează doar o parte din suprafaţa agricolă a ţării, buruienile dicotile anuale şi perene se regăsesc în culturile de cereale păioase de pe întreg teritoriul României.

Cea mai utilizată practică în România este erbicidarea de primăvară împotriva buruienilor dicotile anuale şi perene, care rezolvă inclusiv pălămida şi volbura, buruieni care nu pot fi controlate prin erbicidarea de toamnă.

 

Inovaţia cu cel mai larg spectru de combatere a buruienilor dicotiledonate anuale şi perene

 

Pachetul Pixxaro™ Super conţine 1 l Pixxaro (12 g/l halauxifen metil, 280 g/l fluroxipir, 12 g/l safener) şi 80 g Frontal 75 GD (75% tribenuron metil), fiind destinat pentru o suprafaţă de 4 hectare în combaterea buruienilor dicotiledonate anuale şi perene. Substanţa activă halauxifen metil, cunoscută sub denumirea de brand Arylex™ active, este prima moleculă care aparţine noii clase Arylpicolinates.

Buruienile dicotiledonate anuale şi perene combătute de pachetul Pixxaro™ Super sunt unele dintre cele mai păgubitoare: ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), loboda (Chenopodium album), fumăriţa (Fumaria officinalis), hrişca urcătoare (Polygonum convolvulus), troscotul (Polygonum aviculare), rocoina (Stelaria media), macul (Papaver rhoeas), turiţa (Galium aparine), pălămida (Cirsium arvense), volbura (Convolvulus arvensis). Dintre soluţiile existente în piaţă, pachetul Pixxaro™ Super are eficacitatea cea mai ridicată pe turiţă (Galium aparine), indiferent de stadiile de dezvoltare.

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai sigură soluţie pentru combaterea macului din cultura de cereale păioase, inclusiv a celui rezistent la erbicidele sulfonilureice (Papaver rhoeas). Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai de încredere soluţie în combaterea buruienilor perene: volbura (Convolvulus arvensis) şi pălămida (Cirsium arvense).

Arylex™ active este substanţa activă cu un mod foarte rapid de acţiune, începând de la temperaturi de 2-3 grade Celsius. Are o flexibilitate foarte mare în aplicare, de la faza de 3 frunze (BBCH 13) până la stadiul de burduf al culturilor de cereale (BBCH 45).

Pe lângă avantajele menţionate, pachetul Pixxaro™ Super, aplicat în conformitate cu recomandările din eticheta şi materialele de promovare, are o selectivitate foarte bună pentru cereale şi nu afectează culturile ce urmează în asolament, chiar în condiţii de secetă extremă şi în situaţiile în care s-au efectuat lucrări minime ale solului.

În concluzie, Pixxaro™ Super este inovaţia cu cel mai larg spectru de combatere a buruienilor dicotiledonate anuale şi perene din cultura de cereale păioase, cu acţiune foarte rapidă, foarte selectiv pentru cultura de cereale, putându-se aplica până la faza de burduf, fără a crea probleme pentru culturile succesive.

Cultura mare_b

 

Ion MUTAFA
Marketing Manager - Departamentul Erbicide în cadrul Corteva Agriscience


Articol publicat în revista Ferma nr. 2/251 (ediţia 1-14 februarie 2020)

 

Vizualizat: 888 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?