Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Duza SJ7A-VR StreamJet - pentru fertilizant lichid cu rată variabilă

Publicat: 13 aprilie 2018 - 09:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Duzele cu rată variabilă StreamJet sunt binecunoscute în domeniul agricol. Anul acesta, TeeJet Technologies a lansat o nouă linie de duze de pulverizare cu rată variabilă.

Noua familie de produse include două duze pentru aplicarea de îngrăşăminte lichide difuzate: duzele SJ7-VR cu 7 fluxuri şi SJ3-VR cu 3 fluxuri. Ambele versiuni au o construcţie polimerică prevăzută cu un orificiu variabil EPDM. Utilizarea unui orificiu variabil bazat pe elastomeri permite un design simplu, compact şi eficient. Nu sunt utilizate arcuri, ştifturi, supape de reţinere sau alte părţi mobile. Jeturile tipice dintr-o singură duză StreamJet pot înlocui cinci duze cu orificiu fix. Aceste duze oferă o soluţie simplă, eficientă din punct de vedere al costurilor pentru maşinile de pulverizare dotate cu hărţi de prescripţie şi aplicaţii cu rată variabilă. Astfel, fermierii pot opera într-o gamă mai largă de viteze la sol fără a schimba duzele şi fără a folosi sisteme şi corpuri costisitoare cu mai multe duze.

Duza SJ7A-VR StreamJet_b
Noile duze pentru fertilizare cu rată variabilă sunt proiectate cu un orificiu cu diametru variabil care produce o gamă largă de debite. Cu SJ7A-VR StreamJet este ca şi cum aţi avea 5 duze într-una singură! Această duză permite o gamă largă de viteze şi debit pentru o productivitate mărită. De asemenea, duzele SJ7A-VR StreamJet pot fi folosite pentru sistemele de aplicare cu hărţi cu rată variabilă, în funcţie de conţinutul de azot sau alte elemente din sol. Designul orificiului elastic oferă un debit constant simplu, fără a folosi resorturi sau alte componente mobile.
Principalele caracteristici
Duza SJ7-VR - X1.0 produce trei tipare identice de stropire a fluidului pentru o execelentă distribuţie în zonele cu aplicare directă. Tiparele solide minimizează arderea plantei şi elimină complet deriva. Duzele SJ7A-VR StreamJet sunt produse complet din acetal, pentru o rezistenţă excelentă la coroziune chimică şi uzură. Orificiul elestic din elastomer (EPDM) asigură un jet uniform.
Presiunea de lucru recomandată este între 1,5-7 bari (20-100 PSI), duza SJ7-VR este proiectată pentru a se folosi doar cu un sistem de debitmetru (controlul presiunii). Multiplele capacităţi de debit ale duzei SJ7A-VR StreamJet permit o gamă largă de aplicaţii.

TWINJET - duze cu tipar plat şi dublu de pulverizare
Duzele cu tipar (jet) plat şi dublu de pulverizare sunt recomandate la pulverizările cu rampă fixă unde acoperirea în partea superioară a plantelor şi penetrarea culturii sunt foarte importante. Acestea sunt ideale pentru aplicarea fungicidelor, insecticidelor şi a erbicidelor.
Duzele cu pulverizare dublă TeeJet Technologies permit aplicarea a două jeturi cu deschiderea de 110 grade care pulverizează la 60 grade una faţă de cealaltă un tipar spre direcţia de înainte şi altul în partea din spate. Prin geometria fluxului duzele TwinJet produc două fascicule/jeturi compacte. Acestă pulverizare dublă asigură o penetrare excelentă a culturilor cu foliaj gros. De asemenea, duzele TwinJet cu tipar plat şi dublu de pulverizare sunt diponibile o multitudine de rate de debit şi mărime a picăturilor, ceea ce oferă o gamă largă de aplicaţie. Sunt produse complet din acetal, pentru o rezistenţă excelentă la coroziune chimică şi uzură mecanică.

TeeJet Technologies produce o gamă completă de duze de pulverizare agricolă, pentru diferite aplicaţii erbicide/fungicide, componente ale braţului de pulverizare, valve, colectoare, filtre şi pistoale de pulverizare, precum şi sisteme de ghidare GPS, sisteme de control al pulverizatoarelor, calculatoare de lucru ISOBUS şi alte produse agricole de precizie. TeeJet Technologies investeşte în cercetare şi dezvoltare pentru a inova continuu.
În România, AGRI Inovaţie SRL este distribuitor autorizat pentru toată gama de produse TeeJet Technologies, precum şi adaptoare duze, port-duze, filtre, vane, regulatoare de presiune, pistoale de pulverizare, umidometre şi degresanţi. De asemenea, Agri Inovaţie oferă sisteme de ghidaj GPS automat agricol şi accesorii GPS agricol. Detalii pe www.agri-inovatie.ro.

 

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 22/205 (editia 15-30 decembrie)

Vizualizat: 1344 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?