Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DowDuPont Pioneer: la start pentru un an bun!

Publicat: 05 februarie 2018 - 09:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ultimii ani, piaţa internaţională a furnizorilor de produse pentru protecţia plantelor şi de seminţe a cunoscut unele „mişcări” importante, fuziuni şi achiziţii. Anul trecut s-a încheiat procesul de fuziune dintre companiile DuPont şi Dow Chemical, în urma căruia s-a format grupul DowDuPont cu trei divizii - Agricultură, Materiale Performante şi Produse Speciale. Noua divizie dedicată în întregime agriculturii va integra portofoliile de produse ale DuPont, Pioneer şi Dow AgroSciences şi se va concentra pe furnizarea de produse şi servicii la cele mai înalte standarde pentru toţi clienţii.

 

În România, deşi legal sunt încă trei entităţi, funcţional toate poziţiile au fost unificate şi de la 1 noiembrie 2017 sunt ale unei singure companii. Divizia de Agricultură a grupului DowDuPont în România are acum o nouă conducere, formată din Jean Ionescu, Country Leader România, şi Maria Cîrjă - Marketing Manager. Vânzările vor continua să funcţioneze ca divizii separate, având la conducere pe: Iulia Nicola - Sales Manager Crop Protection, Cosmin Ciobotaru - Sales Manager Seeds şi Florian Bonchiş - Commercial Effectiveness.
După cum ne-a declarat Maria Cîrjă, denumirea finală a noii companii va fi primită în primul trimestru al anului 2018, cel mai probabil în martie. “La noi este relativ mai simplu, în România, echipele nu au fost foarte stufoase, astfel că unirea operaţiunilor nu a presupus mari schimbări. Se doreşte o tranziţie scurtă şi eficientă. Acum scopul principal este acela de a fi alături de clienţii noştri într-un mod în care nu am mai fost până acum, să ne dezvoltăm atât ca afacere, cât şi ca echipă. Platformele integrate ale celor trei companii poziţionează noua entitate ca pe un important jucător pe piaţa seminţelor şi a substanţelor de protecţia plantelor, capabil să aducă mai rapid pe piaţă inovaţia şi soluţiile tehnologice de ultimă oră”, ne-a declarat directorul de marketing al companiei.

“Am depăşit toate prognozele”
2017 a fost un an extraordinar pentru vânzările companiilor DowDuPont, atât la seminţe, cât şi pentru produsele de protecţia plantelor. „Am depăşit într-un fel toate prognozele, am vândut mai mult decât era planificat. La floarea-soarelui chiar nu am mai avut sămânţă. Am crescut cota de piaţă cu 2% la floarea-soarelui şi cu 2,5% la porumb. Suprafaţa de floarea-soarelui ocupată cu produse Pioneer a fost anul trecut de peste 400 mii hectare, iar la porumb ne-am apropiat de 500 mii hectare cultivate cu hibrizii Pioneer. Totul se datorează activităţii din ultimii 3-4 ani, care s-a bazat foarte mult pe oameni profesionişti la fermieri. Am ajuns la 74 de promotori şi toate vânzările sunt făcute direct la fermieri prin aceştia. Oamenii noştri fac vânzarea şi apoi informăm reţeaua de distribuţie unde trebuie să livreze produsele. Reţeaua de distribuţie efectuează logistica şi bineînţeles, partea grea, preiau creditele”, a afirmat Maria Cîrjă. Deşi echipele de vânzări pentru seminţe şi produse de protecţia plantelor vor fi diferite, aceasta nu exclude colaborarea dintre oamenii din teren.

O echipă închegată
Lansarea oficială a noii companii DowDuPont va fi făcută în iunie-iulie. „Anul acesta poate fi unul mai greu, pentru că avem o misiune dublă, dar avem experienţa necesară şi sperăm că vom reuşi să închegăm sută la sută echipa în următoarele una, două luni. În această perioadă seminţele sunt deja vândute, circa 90%, atât pentru porumb cât şi pentru floarea-soarelui şi chiar soia, sunt contractate cu fermierii, mai avem produsele pentru protecţia plantelor şi pesticidele de care trebuie să ne ocupăm intens în trimestrul I. Va trebui să mai completăm portofoliul de produse pentru protecţia plantelor şi să atingem valoric cifrele realizate anul trecut. Suntem optimişti şi pe drumul bun. Aceasta este ceea ce ne dorim să avem anul acesta, o echipă închegată, să lansăm noua companie în iunie-iulie - un eveniment de lansare a companiei. Îi asigurăm pe toţi clienţii şi colaboratorii noştri că vor avea parte de un suport şi mai profesionist, vom încerca să fim şi mai aproape de ei, pentru a le oferi produse şi pachetele speciale pentru anumite culturi, dar şi valoric. Având un portofoliu complet, seminţe şi pesticide, ne dorim să avem pachete speciale pentru culturile mari. Nu în ultimul rând, le dorim sănătate, putere de muncă şi să câştigăm bani împreună. La mulţi ani!”, a încheiat Maria Cîrjă.

Maria Cirja_b
Maria Cîrjă: „Unul dintre targeturile noastre este dezvoltarea unui parteneriat cu socialul, cu învăţământul, inclusiv cu politicul. Noi trebuie să devenim parteneri cu aceştia pentru că trebuie să avem grijă ca fermierii, ţara, să nu aibă de suferit. Fermierii români sunt activi, dar ne-am dori ca organizaţiile de fermieri să nu se mai concureze între ele. Fermierii au interese comune şi trebuie să aibă acelaşi mesaj”.


CREDITUL - VARIANTĂ DE BUSINESS CONVENABILĂ FERMIERILOR
În România este vândută relativ puţină sămânţă cash (circa 5-6%), majoritatea fermierilor preferă creditul. Fermierii chiar dacă au bani în această perioadă, îi folosesc pentru alte investiţii (terenuri, maşini agricole etc). „Atât timp cât noi şi toţi ceilalţi furnizori de inputuri acceptăm această variantă de business, totul merge bine. Nu sunt furnizori care să nu plătească. Faţă de acum 20 de ani, piaţa este stabilă. Cei care vor să facă producţii mari se duc spre sămânţă de calitate şi hibrizi scumpi şi produse de protecţia plantelor de calitate. Încet, încet numărul acestor fermieri profesionişti creşte”, consideră directorul de marketing al Diviziei de Agricultură a DowDuPont.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 1/206 (ediţia 1-31 ianuarie 2018)

Vizualizat: 601 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?