Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

DLG Agri Influencer Award 2022

Publicat: 29 decembrie 2022 - 13:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Distincţiile ”Agri Influencer Award” reprezintă o recunoaștere a blogurilor şi a "profilurilor" agricole din ”social media” care s-au remarcat în mod deosebit prin implicarea acestora în promovarea agriculturii către un public mai larg.

Organizatorii EuroTier, Societatea agricolă germană (DLG), şi juriul internaţional au stabilit o serie de criterii care includ calitatea şi creativitatea conţinutului, subiectele alese şi transpunerea acestora în imagini, prezentarea diversității agriculturii, echilibrul conținutului, interacțiunea cu comunitatea etc.

Euro Tier 2_b


CINE SUNT CÂŞTIGĂTORII?


Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 17 noiembrie, în cadrul petrecerii "Young Farmers Party", organizată la finalul "Zilei tinerilor fermieri" la EuroTier 2022. Să cunoaștem câștigătorii!

Annemarie Paulsen - "Cel mai bun debutant 2022" ("Best Newcomer 2022") - postează videoclipuri amuzante din viața ei de zi cu zi în ferma familiei din regiunea Uckermark, Germania. Juriul a apreciat autenticitatea, creativitatea, umorul şi bunul simţ, folosite în combinație cu unele clișee exagerate în sens plăcut, precum şi perspectiva diferită prin care prezintă situații cotidiene din fermă.

Annemarie Paulsen şi-a deschis contul Instagram în mai 2022 și avea deja 7.500 de urmăritori în noiembrie 2022. La doar o săptâmână după anunţarea premiilor DLG, popularitatea Annnemarie a crescut şi avea peste 9.000 de urmăritori.

Foto 1 Annemarie Paulsen_b

Annemarie Paulsen

 

Amos Venema - "Cel mai bun blogger 2022" ("Best Blogger 2022") - conduce site-ul MyKuhTube și este un fermier activ implicat în sectorul fermelor de vaci de lapte şi al agriculturii în ansamblu, cu un comportament tipic pentru nordul Germaniei, echilibrat și ușor de înțeles. De asemenea, Amos Venema scrie articole pentru reviste agricole și este invitat la emisiuni de radio şi televiziune. Prin intermediul site-ului şi al reţelelor sociale (Facebook, Instagram și Tiktok), fermierul are o audienţă totală de aproximativ două milioane de persoane pe lună.

Prin modul său echilibrat de abordare, Amos are o influență publică semnificativă, inclusiv asupra publicului non-agricol. în peste 250 de materiale video, el explică, într-un mod foarte clar și ușor de înțeles, felul în care se desfășoară activitatea și viața la țară.

Foto 2 Amos Venema_b

Amos Venema

 

Thomas Andresen - "Cel mai bun influencer 2022" ("Best Influencer 2022") - este un fermier din nordul Germaniei, crescător de vaci de lapte şi de bivoli şi unul dintre cei mai proeminenți "influenceri agricoli" care "explică agricultura" direct în fața camerei de filmat, fără a folosi prea multă tehnologie. Fermierul vlogger se străduiește să explice propriile activităţi prin prisma pasiunii sale pentru agricultură şi căutarea de alternative la modul tradiţional de a face afaceri.

Andresen și-a început activitatea în social media pe Facebook în timp ce participa la serialul german ZDF "Die Büffelranch" (Ferma de bivoli), apoi și-a extins contul de Instagram.

Foto 3 Thomas Andresen_b

Thomas Andresen

Platformă globală a inovaţiei

 

Aplicarea de noi soluții în domeniile digitalizării, automatizării și robotizării, pentru a obține o productivitate sporită, bunăstarea animalelor și sustenabilitatea în agricultură au fost principalele teme la EuroTier.

Cele două evenimenteEuroTier și EnergyDecentral au readus în actualitate forța inovatoare a celor două sectoare atât prin aspectele legate de resursele de hrană/furaje, genetică, maşini echipamente şi tehnologii de exploatare, cât şi prin subiectele legate de aprovizionarea cu energie, căutarea de surse de energie alternative și regenerabile, soluții complete pentru digestia anaerobă a biomasei, precum și producția și prelucrarea biogazului.

 

O abordare unică a sănătății animalelor


Fermierii și crescătorii de animale au avut ocazia de a discuta numeroasele aspecte ale implementării cu succes a conceptului "o singură sănătate". Proiectul are scopul de a conştientiza faptul că sănătatea animalelor este dată de un complex de factori, precum și de a grupa cunoștințele existente privind măsurile de profilaxie alternative și de a testa în practică abordări inovatoare. Accentul se pune pe întărirea rezistenței generale a animalelor, astfel încât să se reducă necesarul de medicamente şi de aditivi furajeri. Pentru un efectiv de animale mai sănătoase şi pentru "gestionarea durabilă" a producţiei, un număr tot mai mare de companii oferă proceduri de lucru şi sisteme de senzori individuali utili la monitorizarea sănătății animalelor

EuroTier 1_b


Alimentaţie specifică şi reducerea volumului de muncă


În acest an, două tendințe majore au putut fi observate în domeniul inputurilor agricole:

1. În primul rând, s-a pus din nou accentul pe îngrijirea optimă a sănătății animalelor, aprovizionarea individuală, specifică, cu nutrienții necesari și detectarea timpurie a tulburărilor din cauza deficitului de macro şi microelemente, vitamine, etc.

În același timp, s-au prezentat sisteme de hrănire individuale, personalizate şi adecvate sistemului de producţie şi condiţiilor de mediu, pentru reducerea impactului animalelor asupra mediului.

2. Reducerea volumului de muncă continuă să rămână un obiectiv important în domeniul tehnologiei agricole, începând de la producerea şi pregătirea furajelor, muls şi până la evoluția sistemelor de garduri şi de protecţie împotriva animalelor sălbatice.

 

Bunăstarea animalelor


Tendințele în creșterea bovinelor, porcilor şi păsărilor continuă să se concentreze pe bunăstarea animalelor, concomitent cu administrarea, corelarea şi evaluarea mai profundă a bazelor de date, adaptând astfel sistemele de asistență decizională. Automatizarea unui număr tot mai mare de etape ale procesului de creştere, furajare şi întreţinere evidenţiază tot mai mult rolul de manager al fermierilor.

Inovații semnificative în direcția bunăstării animalelor pot fi observate în domeniul clasic al tehnologiei de muls, al separatoarelor de boxe şi al managementului dejecţiilor. Industria creşterii animalelor continuă să "regândească" chiar și sistemele existente, pentru a veni în întâmpinarea reglementăriilor de mediu şi a cererii consumatorilor.

Cele două evenimente globale dedicate zootehniei și energiei s-au bucurat anul acesta de prezenţa a peste 1.800 de expozanți din 57 de țări şi mai mult de 106.000 de vizitatori din 141 de țări


un articol de

GHEORGHE GHIȘE

Vizualizat: 1021 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Este convins că destinul în viață i-a fost hărăzit de mic, încă din momentul în care a primit Sfânta Taină a Botezului. Toate deciziile au urmat aproape firesc, transformând copilul născut și crescut în zona de munte a Buzăului, într-unul dintre cei mai de seamă specialiști în legumicultură pe care îi are România, fiind de peste 36 de ani angrenat în activitatea de cercetare horticolă.

Este Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene şi Resurse Vegetale Buzău și ne împărtășește la #agroSTORY bucuria, dar și greutățile inerente ale pașilor făcuți în viață pentru a se împlini profesional și spiritual. Totul în jurul plantelor!

Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 17 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Costel Vînătoru la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, PLANTE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11 Elena Mateescu ține pasul cu vremea! Ce vești aduce pentru fermierii români? | podcast agroSTORY #10 Mădălina și Raul, tinerii care au adus dronele agricole din viitor, în prezent! | agroSTORY #9
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?