BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Delegaţia Titan Machinery România la Agritechnica

Publicat: 30 decembrie 2019 - 15:44
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Titan Machinery România şi-a trimis o delegaţie de specialişti la cea mai mare expoziţie de maşini agricole din lume - Agritechnica, care s-a desfăşurat în perioada 10-16 noiembrie 2019, la Hanovra - Germania, pentru a fi alături de partenerii săi. Noutăţile au fost pe măsura anvergurii acestui eveniment, iar dacă ne referim la toate mărcile din portofoliu, acestea au fost şi numeroase.

Tema acestei ediţii Agritechnica a fost „Global Farming - Local Responsibility”, care a adus în prim-plan soluţii inovatoare şi inteligente, adaptate specificului regiunilor agricole ale lumii.

Echipa Titan Machinery România care s-a deplasat în acest an la Agritechnica, împreună cu directorul general al Titan Machinery Europa de Est - Manfred Spendier, a fost formată din: Melania Ungureanu - director general Titan Machinery România, Adrian Olteanu - Product Manager, Vasile Morariu - Product Manager, Petre Gheorghe - Sales Administration Manager, Răzvan Tomescu - Marketing Manager, Octavian Matei - Precision Farming Manager, Andreea Talic - Whole Goods Purchase Manager, şi Alina Stan - Parts Manager. Aceştia au fost prezenţi pe durata desfăşurării evenimentului în standurile partenerilor Titan Machinery România, cu precădere Case IH şi Väderstad, unde au întreţinut discuţii şi au oferit informaţii preţioase, fiind la dispoziţia tuturor celor interesaţi de tehnologiile pe care le comercializăm.

Delegaţia Titan Machinery România la AgritechnicaClick pe poza pentru galerie!

Noul şi impunătorul Case IH Magnum AFS CONNECT
Producătorul american de utilaje agricole cu renume pe piaţa mondială şi cu o experienţă de aproape 180 de ani - Case IH a pregătit cu minuţiozitate dezvelirea la această expoziţie internaţională a unei succesiuni de noutăţi în materie de tehnică agricolă avansată. Punctul culminant al acestora l-a reprezentat lansarea în Europa a noii serii de tractoare Case IH Magnum AFS CONNECT, cu puteri nominale cuprinse între 280 CP şi 400 CP. Aceasta este a şaptea generaţie a tractoarelor de mare putere Magnum pe care Case IH o lansează pe piaţa internaţională. Acest model este aşteptat în România în cea de-a doua jumătate a anului viitor, Titan Machinery înregistrând deja cereri ferme din partea agricultorilor români.
Case IH Magnum AFS CONNECT este un model care a fost optimizat din punct de vedere al operativităţii, începând de la “centrul de comandă” confortabil al cabinei şi până la rafinamentele electronice care reduc aportul operatorului, oferindu-i claritate şi productivitate ridicată de lucru. Designul impunător al puternicului Magnum AFS CONNECT devine odată cu noua generaţie mult mai masculin, mai agresiv şi mai ferm, facilitând operativitatea. Noua serie se extinde şi cu modelul de 400 CP, pe lângă celelalte patru modele de 280 CP, 310 CP, 340 CP şi 380 CP. Spre deosebire de fraţii săi, Magnum AFS CONNECT 400 beneficiază de o transmisie powershift 21x5 PowerDrive.

Motoare FPT optimizate pentru tractoarele Puma
Odată cu noul Magnum AFS CONNECT, constructorul Case IH a venit şi cu alte noutăţi în materie de tehnică de vârf. Seria de tractoare Puma cu puteri de 185 CP, 200 CP, 220 CP şi 240 CP de 185 CP şi 240 CP sunt echipate cu noi motoare FPT care îndeplinesc standardele UE de emisii Stage V, datorită tehnologiei Hi-eSCR2. ~n plus, constructorul a adus îmbunăţăţiri în virtutea unei fiabilităţi ridicate, respectiv o necesitate de mentenanţă redusă. Modificarea tehnologică a motoarelor FPT este însoţită şi de alte îmbunătăţiri care sporesc performanţele acestei serii de tractoare.

Surprizele tehnice aduse de Väderstad
Pe de altă parte, producătorul suedez din Väderstad îşi completează gama de semănători de Precizie Tempo L cu modelul cu 8 secţii de semănat, cu o spaţiere între rânduri cuprinsă între 70 şi 80 cm. Pe lângă acest nou model, Väderstad reconfigurează modelele cu 12 şi 18 secţii de semănat, completându-le cu o spaţiere mai îngustă de 50 cm, faţă de cea de 70 de cm existentă pe piaţă, şi cu un buncăr de fertilizare mai mic, adaptat noii configuraţii, respectiv de 3000 de litri, faţă de cel de 5000 de litri de care se bucură modelele anterioare cu spaţierea mai mare.
La Agritechnica,Väderstad a mai avut câteva surprize. Modelele Tempo L vor beneficia din 2021 de funcţia Central-fill, aflată deocamdată în faza de prototip. Aceasta reprezintă un buncăr central de seminţe care completează automat fiecare dintre secţiile de rând ale semănătorii. Astfel, fermierul va trebui să umple doar buncărul central, economisind timp şi mână de lucru suplimentară. Semănătoarea de precizie Tempo L va avea grijă de distribuţia seminţelor pe fiecare unitate de rând, toate acestea la o viteză de semănare record.
De asemenea, la Agritechnica a fost prezentată noua funcţie Väderstad E-Control Mobile. Aceasta permite operatorului să calibreze semănătoarea cu ajutorul unui telefon mobil inteligent. Sistemul de control bazat pe iPad E-Control se conectează fără fir la utilajul Väderstad, asigurând astfel accesul la funcţiile sale şi la date. Fermierii vor beneficia de reglaje şi calibrări simple şi prietenoase, precum şi de monitorizare şi control în timp real.
Pe lângă acestea, la Hanovra a fost prezentată şi funcţia WideLining, care permite crearea cărărilor în interiorul culturii, prin ajustarea automată a distanţei dintre secţiile de semănat. Noutatea a fost premiată cu medalia de argint din partea juriului internaţional, fiind prima inovaţie de acest tip din lume.

Bogdan CONSTANTIN
PR & Communication Specialist
Titan Machinery România


TEHNICĂ DE CLASĂ MONDIALĂ PENTRU FERMIERII ROMÂNI
Grupul Titan Machinery Inc. a intrat în România în anul 2011, acesta fiind primul stat din Europa în care s-a instalat. Titan Machinery România a reprezentat din start unicul importator al utilajelor producătorilor americani Case IH şi Case Construction Equipment. ~n 2016, Titan Machinery România a devenit importator şi distribuitor exclusiv al utilajelor producătorului suedez Väderstad. De asemenea, Titan Machinery România este distribuitor şi importator al utilajelor marca: Maschio Gaspardo, Sulky, Gregoire Besson, Stoll, Annaburger, Tecnoma, Dammann şi MacDon. Titan Machinery România oferă clienţilor soluţii de echipamente grele de clasă mondială, piese de schimb de origine şi servicii de asistenţă şi mentenanţă. Titan Machinery România operează pe piaţa internă printr-o reţea de unsprezece puncte de lucru, care au rolul de a acoperi eficient toată suprafaţa ţării.


Articol publicat în revista Ferma nr. 21/248 (ediţia 1-14 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 619 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?