Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DECIZII la ÎNTÂLNIREA anuală a INDUSTRIEI EUROPENE de SEMINŢE!

Publicat: 24 octombrie 2017 - 18:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

„ÎMBRĂŢIŞÂND PUTEREA NATURII”. În perioada 8-10 octombrie 2017, s-a desfăşurat la Riga, Letonia, întâlnirea anuală a ESA (European Seed Association). Aproape o mie de participanţi din toată lumea au fost prezenţi la eveniment. România a fost reprezentată de Antonia Ivaşcu, director executiv AISR.

Alături de reprezentanţi din toate statele membre UE au mai fost prezente: SUA, Argentina, Canada, Chile, Israel, Rusia, Brazilia, India, China, Japonia, Noua Zeelandaă, Australia, Turcia, Maroc, Taiwan, Uruguai, Coreea de Sud, Belarus, Lituania, Liban, Letonia, confirmând, încă o dată, importanţa Congresului ESA pentru sectorul european şi internaţional al seminţelor, informează AISR.

Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR) a fost reprezentată la toate reuniunile ESA, la Adunarea Generală a Secretarilor generali ai asociatiilor, precum şi la grupurile de lucru pe specii, de Antonia Ivaşcu, director executiv. Începând cu 2013, de când este membră ESA, Alianţa Industriei Seminţelor din România a colaborat pe programele şi obiectivele elaborate de ESA şi a preluat din agenda ESA diverse acţiuni pe care le-a implementat în România.

La întâlnirea ESA din acest an au participat aproximativ 920 specialişti, dealeri, multiplicatori, amelioratori, comercianţi şi invitaţi din partea asociaţiilor naţionale de seminţe. Expoziţiile au oferit un spaţiu amplu şi o atmosferă deosebită pentru schimbul profesional şi de interacţiune a participanţilor, precum şi de expunere pentru companiile care prezintă cele mai recente evoluţii în domeniul echipamentelor tehnice, componentelor mecanice, tehnologiilor de prelucrare şi software-ului în ameliorarea plantelor.

INTALNIRE-ESA-2017_b

Scopul discuţiilor a fost nevoia de a comunica şi de a implica un public mai larg, în special în domeniul social media, pe o gamă mai largă de subiecte legate de reproducerea şi inovarea plantelor. Un exerciţiu de ascultare socială comandat de ESA a arătat că înmulţirea plantelor şi seminţelor este, într-adevăr, de interes pentru multe grupuri şi persoane fizice, cu schimburi ulterioare în domeniul social media. Prin urmare, aceste canale de comunicare nu pot fi ignorate şi trebuie dezvoltate noi strategii de comunicare specifice.

Pentru a îmbunătăţi calitatea şi impactul comunicării industriei în jurul inovaţiei din ameliorarea plantelor, în general şi în special în legătură cu cele mai recente metode de reproducere a plantelor, s-a decis colaborarea activă în acest domeniu. În cadrul unui atelier de lucru cu specialişti cu experienţă, s-a lansat campania on-line Embracing Nature - www.plantbreeding.eu, iar hashtagurile Twitter #EmbracingNature şi #PlantBreeding sunt folosite pentru a genera trafic on-line spre site.

ANTONIA-IVASCU-ESA_b

Antonia Ivașcu, director executiv AISR și Garlich von Essen, secretar general ESA

Cu ocazia reuniunii anuale din acest an, ESA şi-a atras în campania de comunicare digitală “Îmbrăţişând puterea naturii” toate asociaţiile membre, iar membrii ESA au sprijinit puternic noile eforturi de comunicare prin împărtăşirea mesajelor şi prin aducerea multor idei proaspete în campanie. Sectorul european de seminţe demonstrează că este dispus să îşi asume responsabilitatea pentru a arăta şi a explica beneficiile inovării în domeniul ameliorării plantelor - atât pentru o agricultură UE extrem de productivă şi durabilă, cât şi pentru satisfacerea aşteptărilor consumatorilor şi a societăţii, a declarat Garlich von Essen, secretarul general al ESA.

ESA trebuie să asigure o comunicare mai bună cu privire la rolul şi relevanţa inovaţiei în ameliorarea plantelor pentru agricultură şi societate în general, iar noua iniţiativă de comunicare "Îmbrăţişând puterea naturii” are ca scop angajarea unui public mai larg, interesat de învăţarea conceptelor de ameliorare a plantelor şi cele mai recente metode de reproducere a plantelor.

În cadrul întâlnirilor secţiunilor specifice culturilor, participanţii au primit cele mai recente actualizări şi informaţii detaliate privind numeroasele aspecte tehnice specifice culturilor importante pentru companiile de seminţe din Europa şi din întreaga lume.

În 2018, reuniunea anuală a ESA va avea loc la Madrid, Spania.

Vizualizat: 540 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?