Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

De la ruşi vin... surprizele

Publicat: 24 ianuarie 2020 - 22:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Printre prezenţele notabile la ediţia 2019 a târgului Agritechnica se încadrează şi Rostselmash, producătorul rus de maşini şi echipamente agricole, cunoscut la noi mai mult pentru combinele sale, fiind însă şi proprietarul Versatile, o marcă istorică de tractoare cu origini canadiene.

Dar până să aflăm dacă îşi va respecta promisiunea de a aduce pe piaţă în 2024 prima combină complet autonomă, Rostselmash şi-a „felxat muşchii” la Hanovra, unde a câştigat în premieră o medalie de argint în competiţia inovaţiilor, pentru sistemul de vizibilitate nocturnă, care permite viteze de lucru mari pe timp de noapte.

RSM F2650, maÅŸina anului 2020_b

La fel ca şi în cazul sistemelor din industria auto, acesta foloseşte, pe lângă spectrul vizibil, spectrul infraroşu apropiat al tehnologiei fotografice, bazată pe siliciu şi foarte convenabilă. Spre deosebire de camerele costisitoare, de termoviziune, acest sistem poate fotografia la distanţă mai mare, astfel încât nu este necesar să fie fixată afară, pe maşină, unde există pericolul să se murdărească. Prelucrarea preliminară electronică şi algoritmii sistemului RMS permit o sensibilitate ridicată în condiţii de intensitate redusă a luminii. „Sistemul de vedere nocturnă conceput de inginerii ruşi permite operatorului să vadă de la distanţă obstacole aflate în aria sa de lucru, obstacole pe care nu le poate vedea cu ochiul liber. Sistemul este compus din proiectoare cu lumini led, cameră video şi monitor. RSM Night Vision poate fi montat pe tractoarele RSM seria 2000, sporind astfel viteza de lucru pe timp de noapte”, ne-a explicat Alin Sofan, director regional de vânzări la APAN Agriculture Equipments, reprezentant Rostselmash în România.

RSM F2650, maÅŸina anului 2020_b

RSM F2650, maşina anului 2020
Pe lângă această medalie de argint, prima adjudecată vreodată de o companie rusească la Agritechnica, Rostselmash a mai obţinut o recunoaştere, respectiv titlul de „Maşina anului 2020” (Machine of the Year) la categoria echipamente de recoltat furaje, pentru combina RSM F2650! Un model nou, cu care ruşii vor să cucerească pieţele europene, dând un semnal puternic concurenţei. Atât prin dotările cu care este echipată această combină, cât şi prin performanţele în exploatare. „Combina RSM F2650 poate fi utilizată pentru recoltarea tuturor tipurilor de siloz, calitatea produsului recoltat fiind foarte bună. Echipamentul dispune de un motor puternic, ce permite o bună viteză de lucru. Sistemul de tăiere este eficient datorită tobelor cu diametrul de 630 mm şi o viteză de rotaţie de 1200 rpm. Combina poate fi utilizată împreună cu diferite headere de recoltat, în funcţie de tipul culturii şi de condiţiile de lucru. Confortul operatorului a fost tratat cu atenţie de către producător. Menţionez la acest capitol sistemul de aer condiţionat, coloana de direcţie cu 4 poziţii de reglare, scaunul confortabil, sistemul de monitorizare a parametrilor, cotiera multifuncţională şi cabina cu vizibilitate mărită. Combina RSM F2650 este mai eficientă cu 9,6% faţă de celelalte combine furajere, reprezentând cea mai bună alegere privind calitatea şi timpul de recuperare a investiţiei, acestea fiind argumentele pentru care a obţinut diploma pentru Maşina anului la târgul Agritechnica 2019”, constata Alin Sofan.
Soluţii digitale, noi produse de înaltă tehnologie, dezvoltări inginereşti unice, maşini şi sisteme care permit dezvoltarea unei agriculturi inteligente şi responsabile - toată această diversitate a făcut din standul Rostselmash un adevărat loc de pelerinaj pentru vizitatori.

RSM F2650, maÅŸina anului 2020_b
STRATEGIE GLOBALĂ
Atenţia de care s-a bucurat Rostselmash anul acesta la Hanovra nu este o întâmplare şi demonstrează faptul că această companie are acum o viziune de ansamblu, ieşind din sfera de confort a regiunii în care a performat atâţia ani şi anticipând tendinţele globale din industrie. „Scopul nostru este să oferim oportunităţile unei utilizări mai rezonabile a resurselor. Astăzi, agricultura este o industrie de înaltă tehnologie, cu un potenţial imens, nu suntem doar în pragul unei alte revoluţii, ci chiar în mijlocul acesteia”, remarca Maksim Nakhabo, directorul de marketing al Rostselmash.


Articol publicat în revista Ferma nr. 22/249 (ediţia 15-31 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 1550 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?