Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum să obţineţi un randament mai bun la floarea-soarelui şi la porumb?

Publicat: 29 aprilie 2020 - 16:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În vremurile grele de astăzi, fiecare fermier se confruntă cu provocarea modului de a creşte randamentele şi calitatea produselor sale, menţinând în acelaşi timp fertilitatea solului. Răspunsul este unul singur - folosirea biostimulatorului unic Amalgerol, care acţionează simultan asupra solului, rădăcinilor şi plantelor.

Sunflower_Mediplusr_b

Floarea-soarelui

Pe baza experimentelor efectuate în curs de mai mulţi ani în institute, dar şi a experienţei fermierilor care au avut încredere în Amalgerol, observăm următoarele rezultate la floarea soarelui:

  • Conţinutul de ulei la tehnologia standard este de 42-45%.
  • Aplicând tehnologia standard împreună cu utilizarea de Amalgerol, conţinutul de ulei creşte până la 46-48%.

*Valoarea rezultatelor obţinute depinde şi de potenţialul stabilit al hibridului.
Tot mai des suntem martorii tendinţei comercianţilor de floarea-soarelui să ofere o primă suplimentară pentru conţinutul ridicat de ulei, iar produsele cu un conţinut mai ridicat de ulei să fie achiziţionate la un preţ mai mare.

Există hibrizi speciali pe piaţă - hibrizi de floarea-soarelui cu conţinut de acid oleic ridicat, care trebuie să aibă un conţinut de acid oleic minim de 80%. Experienţa a arătat că hibrizii cu conţinut de acid oleic ridicat, tratate conform tehnologia standard, în combinaţie cu Amalgerol, au un conţinut de acid oleic de 88-90% şi sunt achioziţionate la un preţ mai mare.

Producţiile de floarea-soarelui după utilizarea Amalgerolului au o creştere de 10-15% în funcţie de numărul tratamentelor efectuate. Anexă:

  1. primul tratament în faza 2-4 pereche de frunze;
  2. al doilea tratament la începutul fazei de înmugurire înainte de închiderea răzorului (de obicei în combinaţie cu produsele de control al balurului). Doza recomandată este de 2,5 l/ha.

Maize_Mediplusr_b

Porumb


Amalgerol produce rezultate excelente şi la porumb, iar tratamentul este odată sau de două ori, în funcţie de tehnologia fermierului:

  1. Primul tratament se face cu aplicarea erbicidelor împotriva balurului şi a altor cereale. În timpul secetei de primăvară, tratamentul cu Amalgerol permite porumbului să facă faţă stresului şi să depăşească seceta cu daune minime, datorită antioxidanţilor din produs. Dacă primăvara este secetoasă, iar porumbul nu este tratat cu Amalgerol, se recomandă tratarea acestuia imediat înainte de răsucirea frunzei.
  2. Se recomandă ca al doilea tratament să fie aplicat la sfârşitul lunii iunie în faza de 16 frunze (măturare), la tratarea frunzelor cu azot lichid (cu un conţinut scăzut de biuret).

Odată cu cel de-al doilea tratament, porumbul poate tolera mai bine secetele preconizate în mod tradiţional în iulie şi august, iar randamentele sunt mai mari cu 15-20% (chiar şi cu mai mult în unele cazuri). Doza de aplicare este de 2,5 l/ha.

Vă recomandăm ca primul tratament la floarea soarelui şi porumb să fie cu Amalgerol deoarece ajută la formarea unui sistem de rădăcini mai puternic şi o masă a frunzelor mai bine dezvoltată.
Pentru informaţii suplimentare vă rugăm sa luaţi legătură cu: ECOPLANT S.R.L., COMCEREAL S.A.

Vizualizat: 483 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!