Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum îmbunătăţeşte AMALGEROL acţiunea erbicidelor în cultura porumbului?

Publicat: 21 mai 2020 - 17:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AMALGEROL este un biostimulent natural multifuncţional, de înaltă calitate pentru aplicare foliară la cereale, seminţe oleaginoase, culturi de fructe şi legume, podgorii şi altele. 

Acţiunea sa de neegalat este cunoscută de mulţi fermieri din întreaga lume.

Iată care este rolul cheie al AMALGEROL în controlul buruienilor la porumb! Pentru comparaţie, au fost luate două câmpuri din zona oraşului Vidin, pe care porumbul a fost plantat în acelaşi timp de doi producători agricoli diferiţi. În ambele câmpuri, porumbul a fost tratat pe 9 mai cu acelaşi produs de protecţie a plantelor - erbicid cu substanţa activă mezotrione. În cel de-al doilea câmp, porumbul a fost tratat cu erbicidul în combinaţie cu biostimulentul AMALGEROL în doză de 2 l/ha.

 Aplic. erbicid + AMALGEROL_b

Rezultatele celui de-al doilea câmp, tratat cu erbicid în combinaţie cu AMALGEROL, arată absorbţia activă a substanţelor nutritive din sol de 10-15 ori mai mult decât în condiţii normale, deoarece utilizarea biostimulentului AMALGEROL creşte volumul rădăcinilor de multe ori. Drept urmare, plantele de porumb utilizează mai eficient nutrienţii şi apa şi îşi măresc dimensiunea, iar buruienile absorb erbicidul mai activ, ceea ce duce la moartea lor mai rapidă. Rezultatele sunt uimitoare: la 48 de ore de la tratament există un efect vizibil asupra buruienilor, iar după 4 zile sunt aproape dispărute.

 Aplicarea erbicid_b

La porumbul tratat doar cu un erbicid mezotrione, nu există nici un rezultat rapid vizibil după tratament, ca la cel de-al doilea câmp. Agricultorul se aşteaptă să raporteze un rezultat după o perioadă de 10-14 zile.

AMALGEROL asigură un randament ridicat şi de calitate, acţionând în mai multe moduri: sol, rădăcini, plante, combaterea buruienilor, ajută în situaţii stresante, acţiune ca adeziv, întărirea imunităţii plantelor, descompunerea resturilor vegetale.
Pentru informaţii suplimentare vă rugăm sa luaţi legătură cu: a.metodiev@amalgerol.com sau distribuitorii: ECOPLANT S.R.L., COMCEREAL S.A., APEXX S.R.L.

Vizualizat: 664 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!