Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

„Cultivat în România, specific românesc”

Publicat: 07 februarie 2017 - 23:44
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• proiect cu beneficii pentru producătorii locali

La sfârșitul anului 2015, Lidl România și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB) au demarat proiectul „Cultivat în România, specific românesc”, care se adresează tuturor producătorilor locali.

„Cultivat în România, specific românesc”Click pe poza pentru galerie!

Acest parteneriat vine ca urmare a demersurilor inițiate de retailer pentru a încuraja prezența produsului autohton la raft și de a le oferi consumatorilor gustul autentic românesc.
Susținerea producătorilor locali sub umbrela „Cultivat în România, specific românesc” are două componente esențiale:
• Prima constă în sesiuni de consultanță, în colaborare cu specialiștii universității, prin care producătorii beneficiază atât de vizite de lucru, conferințe pe teme de actualitate din domeniul agricol, cât și de un dialog permanent, pentru soluționarea tuturor problemelor concrete cu care aceștia s-ar putea confrunta.
• Cea de a doua componentă face referire la revitalizarea soiurilor românești - în prezent roșiile și ceapa, iar apoi ardeiul și varza. Astfel, Lidl România, împreună cu USAMVB, stațiunile de cercetare și institutele de profil din România, va începe promovarea și cultivarea unor soiuri românești adaptate, din punct de vedere pedoclimatic, specificului de producție național, care reprezintă un model de gust pentru consumatorul român.
În iulie 2016 a avut loc prima întâlnire extinsă dintre companie și producătorii autohtoni, la lansarea oficială a proiectului. În cadrul conferinței, aceștia au putut afla despre procesul prin care pot deveni furnizori Lidl și despre standardele de calitate ale retailerului. Producătorii locali au fost informați și despre suportul oferit prin programul dezvoltat de Lidl România împreună cu USAMV: o piață de desfacere de peste 200 de magazine, aflate pe întreg teritoriul țării, consultanță gratuită în ceea ce privește îmbunătățirea calității produselor, precum și identificarea și soluționarea eventualelor probleme tehnice cu care producătorii se pot confrunta pe parcursul sezonului.
În decembrie 2016, cu ocazia celei de-a doua întâlniri, s-au discutat diverse teme de interes, precum: timpii optimi de plantare și recoltare, prevenirea înghețului, eliminarea prădătorilor sau metode de îngrijire a culturilor. Până în momentul de față, Lidl a încheiat 30 de contracte cu producătorii români, în urma cărora s-au livrat aproximativ 44% din fructele și legumele românești de sezon, o parte dintre contracte fiind încheiate și prin intermediul celor două evenimente dedicate consolidării relației dintre companie și furnizori locali.
Platforma „Cultivat în România, specific românesc” este parte din demersul Lidl pentru a susține producătorii locali, pe lângă numeroasele activități dezvoltate de companie de la intrarea pe piața din România. Acesta se alătură lansării, în 2015, a gamei „Cămara Noastră”, un întreg sortiment de produse marcă proprie, dezvoltate exclusiv cu producători din România.

Biroul de presă Lidl România

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 2 (185) din 1-15 februarie 2017

 

Vizualizat: 435 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?