Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Corteva: soluţii noi şi sustenabile pentru culturi

Publicat: 28 noiembrie 2018 - 15:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Un start puternic al culturii este esenţial pentru o recoltă bogată şi sănătoasă. Acesta a fost mesajul principal pe care compania Corteva Agriscience, Divizia de Agricultură a DowDuPont, a dorit să-l transmită fermierilor la lansarea celor mai noi produse din portofoliu: insecticidul Lumiposa şi erbicidul Bizon. 

Insecticidul Lumiposa controlează eficient cei mai importanţi dăunători de sol şi combate chiar şi Delia radicum (musca cruciferelor), prin stoparea rapidă a capacităţii acestora de a se hrăni. În acest fel, tinerele plante vor putea beneficia de un start bun, sănătos, ceea ce asigură premisele unei recolte de o calitate superioară.

Corteva: soluţii noi şi sustenabile pentru culturiClick pe poza pentru galerie!

Singurul insecticid omologat pentru tratamentul seminţelor de rapiţă
“Lumiposa este singurul insecticid omologat la nivel european pentru tratamentul seminţelor la rapiţă. Este o soluţie tehnologică care poate oferi un start puternic pentru o recoltă bogată şi sigură”, a declarat Jean Ionescu, Director General pentru România şi Republica Moldova al Corteva Agriscience.
Cu acest produs, aplicarea tratamentului nu reprezintă un factor de risc pentru entomofauna utilă şi pentru polenizatori, deoarece profilul insecticidului este ecotoxicologic, extrem de favorabil. Caracteristicile menţionate anterior fac din Lumiposa o alegere excelentă pentru programele de Management Integrat al Dăunătorilor prin maximizarea eficienţei şi protejarea insectelor benefice.
Insecticidul este recomandat pentru a ţine la distanţă o gamă variată de dăunători. Printre aceştia se numără puricele cruciferelor, viespea rapiţei şi Delia radicum - un dăunător problemă în întreaga Europă. Cu un nou mod de acţiune, Lumiposa opreşte hrănirea insectelor. Plantele sunt imediat protejate împotriva daunelor produse de insecte şi astfel vor putea creşte mai viguros. “Mecanismul de acţiune al acestuia este unul deosebit, deoarece acţionează în interiorul organismului insectei. Oferă o protecţie a culturii până la stadiile 13-14, adică până la a patra frunză. Lumiposa protejează exact la acea adâncime din sol, de 3-4-5 cm, la care nu avem cum să intervenim ca să protejăm planta. Ionii de calciu ai produsului blochează musculatura întregului sistem digestiv al insectei, aceasta nu se mai hrăneşte şi în final moare”, a precizat Adrian Teban, reprezentant al Corteva Agriscience.

Start în vegetaţie fără concurenţă din partea buruienilor
Cel de-al doilea produs lansat de compania Corteva Agriscience este erbicidul Bizon. O soluţie eficientă care oferă un efect de lungă durată împotriva buruienilor problemă din culturile de păioase, datorită combinaţiei substanţelor active din compoziţia sa: Diflufenican, Penoxsulam şi Florasulam. “Important este faptul că substanţele active au acţiune sistemică în plantă. Produsul Bizon dă rezultate şi în condiţii mai puţin favorabile, cum ar fi seceta sau pregătirea necorespunzătoare a solului”, spune Ion Mutafa, director pentru dezvoltare şi omologare al companiei Corteva în România şi Republica Moldova.

Recomandări de aplicare
Bizon se aplică toamna, în postemergenţă, în culturile de grâu şi orz de toamnă, la triticale şi secară, în doză de 1 litru/ha, începând cu faza de o frunză şi până la trei fraţi ai culturii tratate. De asemenea, aplicat din toamnă, produsul reduce competiţia buruienilor cu plantele de cultură pentru hrană şi apă, încă din primele stadii de vegetaţie, asigurând un start pozitiv al culturii de cereale şi o trecere mai bună peste iarnă. “Principalele buruieni problemă pe care erbicidul Bizon le controlează în culturile de cereale păioase sunt iarba vântului, traista ciobanului, sugel, mac, urzică, speciile de Brassica şi de Veronica. Important este ca produsul Bizon să fie aplicat încă din toamnă, deoarece reduce foarte mult gradul de îmburuienare şi astfel veţi obţine o producţie mare şi profitabiliate”, a recomandat Ion Mutafa.
Potrivit specialiştior, înainte de aplicarea produsului în cultura de secară de toamnă, se recomandă consultarea producătorului seminţei cu privire la cât de sensibil este soiul de secară cultivat la erbicid. “Bizon oferă o cultură fără concurenţă de la început, fără iarba vântului şi fără buruieni monocotiledonate. Din experienţele făcute în primăvară, s-a observat un control de 95%. Este selectiv pentru culturile de grâu şi orz de toamnă, de secară şi de triticale şi are un spectru larg de combatere, cu o eficacitate foarte bună împotriva buruienilor anuale. Produsul se aplică atunci când temperatura aerului este cuprinsă între 5 şi 25oC, pe plantele neatacate de boli şi dăunători şi neafectate de îngheţ, de secetă sau de umiditate excesivă”, a explicat Alexandra Petcuci, Senior Development & Registration, al Corteva Agriscience pentru România - Rep. Moldova.


Jean Philippe Riffat, Marketing Manager CEE: “Misiunea noastră este să susţinem piaţa celor care produc şi consumă, pentru toate generaţiile viitoare. România să află pe locul trei în Europa Centrală şi de Vest ca potenţial agricol şi este considerată o ţară unde se poate creşte. Dorim să aducem cele mai bune soluţii, cei mai buni hibrizi şi să dezvoltăm segmentul de agricultură digitală. De asemenea, nu în ultimul rând, vrem să aducem soluţii care să corespundă nevoilor, dar care să fie în acord cu legislaţiile în vigoare. Iar unul dintre aceste produse este Lumiposa”.

Adrian Teban_b

Adrian Teban: “Lumiposa este un insecticid pentru tratarea seminţelor la rapiţă, un nume care va face carieră. Are un profil toxicologic şi ecotoxicologic favorabil. De asemenea, produsul este singurul insecticid pentru tratarea seminţelor de rapiţă, ce conţine cyantraniliprole, substanţă ce oferă protecţie extraordinară împotriva dăunătorilor cheie ai rapiţei, inclusiv musca cruciferelor”.

Ion Mutafa_b

Ion Mutafa: “Bizon reprezintă soluţia Corteva pentru combaterea buruienilor monocotiledonate şi dicotiledonate anuale din culturile de cereale şi conţine trei substanţe active. Este pentru prima dată omologat în România în combinaţia aceasta. Bizon acţionează şi are efecte în proporţie de 60% la nivel de sol şi de 40% prin frunză”.

 Jean Ionescu_b

UN NOU VAL DE LANSĂRI
Jean Ionescu, director general pentru România şi Republica Moldova al Corteva Agriscience, a precizat că în toamna anului curent fermierii români vor avea la dispoziţie noi produse, care vor asigura producţii mai bogate în condiţiile de cultivare de la noi din ţară. Unul dintre noile produse este N-Lock, o soluţie fixatoare de azot care împiedică levigarea fertilizantului şi permite aplicarea unei norme mai mici de azot la hectar. “În curând, vom lansa produsul N-Lock, care este un fixator de azot. Un produs în concordanţă cu normele europene de aplicare a azotului, respectiv limitarea la 170 kg substanţă activă de azot pe hectar. Practic, nu lasă azotul să se levigheze şi rămâne în stratul de accesibilitate al plantelor. E o soluţie care în Europa de Vest şi în SUA este ridicată la cel mai înalt nivel de vânzare”, a informat Jean Ionescu.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 14/219 (ediţia 15-31 august 2018)

Vizualizat: 668 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?