Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Corteva Agriscience are o nouă fabrică în Franţa

Publicat: 22 noiembrie 2019 - 01:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Inatreq™ active, Corteva Agriscience: 15 ani de cercetare, 200 de milioane de dolari investiţi şi o moleculă de succes care se va produce în noua fabrică inaugurată în septembrie 2019 la Cernay, în Franţa, de compania Corteva.

Corteva Agriscience, una dintre cele mai mari companii din agricultură din lume, a inaugurat pe 19 septembrie 2019 o nouă unitate de ambalare în Cernay, Franţa, care va ajuta agricultorii să răspundă cererii de produse de origine naturală. Evenimentul de marcă a reunit reprezentanţi ai companiei, politicieni francezi, fermieri şi jurnalişti din mai multe ţări europene, printre care Franţa, România, Germania şi Danemarca.

Corteva Agriscience are o nouă fabrică în FranţaClick pe poza pentru galerie!

Cel mai mare centru de producţie din Europa
În Cernay şi în centrul de producţie adiacent din Uffholz (situat la doar 3 km), Corteva Agriscience s-a concentrat pe sinteza, formularea şi ambalarea de produse de protecţie a plantelor sub formă de pulberi, granule sau lichidă. În timp ce la Cernay sunt produse fungicide şi insecticide, la Uffholz, compania s-a axat pe producţia de erbicide. Cele două centre reunesc o unitate de sinteză, 11 unităţi de formulare şi 14 unităţi de împachetare, capabile să realizeze ambalaje cu greutăţi de la 10 grame la 500 kg.
Aproximativ 380 de persoane din Cernay şi din oraşul învecinat Uffholtz lucrează în acest moment în centrul de producţie Corteva Agriscience, la care se adaugă şi angajaţii temporari.
Investiţia de 20 de milioane de euro alocată pentru fabrica din Cernay va susţine producţia gamei Inatreq™ active, acceptată pentru utilizare în statele UE, aceasta fiind o nouă clasă de fungicide pentru cereale (pycolinamide), în care molecula activă este obţinută din produse de origine naturală prin fermentare. Fabrica are 4.000 mp şi 50 de muncitori care lucrează pe linie. „Este fabrica cea mai mare din Europa care are capacitatea de a produce pesticide, insecticide, fungicide, sub toate formele, granulate, praf, lichid, pentru un volum mai mare de producţie şi o distribuţie diferită. Investiţia de 20 de milioane se împarte în 30-40 la sută pentru clădire, 40-50 a sută pentru linia de ambalare, iar restul pentru modificarea liniei de formulare. Un mare efort a fost făcut pentru linia de ambalare, în întregime automatizată, robotizată, de o înaltă calitate şi tehnologie“, a declarat Patrice Swinnen, Director de producţie al centrelor din Cernay şi Uffholtz, Corteva Agriscience Franţa, la evenimentul de la Cernay, din data de 19 septembrie 2019.
Cu o astfel de dotare şi cu un sistem de supraveghere şi de transmitere a informaţiilor, bine pus la punct, este redus timpul de ambalare şi sunt evitate erorile.

Inatreq™ active, produsul CARE VA CUCERI PIATA!
Planul Corteva Agriscience include producerea în fabrica de la Cernay a celui mai nou produs, molecula Inatreq™ active, un produs natural, prietenos cu mediul şi deloc dăunător pentru oameni. Produsul va fi folosit pentru culturile de banane, iar în Europa pentru culturile de cereale, cu eficienţă mare în combaterea unor boli cheie la cereale precum Septoria tritici (septorioza).
„Este un produs de origine naturală. Suntem foarte bucuroşi să vorbim despre acest produs, lucrăm de peste 10 ani la o astfel de soluţie. Molecula are o mare importanţă pentru clienţii noştri care produc cereale. Vorbim de molecula Inatreq pe care o vom produce chiar aici, în Cernay, în Franţa. Produsul fabricat aici este destinat clienţilor noştri din Europa, care cultivă grâu, dar Inatreq va fi aplicat cu succes şi la culturile de banane.
Fiecare dolar pe care l-am investit este foarte important, pentru că noi luăm lucrurile foarte serios”, a declarat Susan Lewis, Vicepreşedinte Senior şi Director Operaţiuni Corteva Agriscience, la inaugurarea de la Cernay.
Pe lângă costurile alocate pentru construirea unei fabrici, investiţia de la Cernay include şi transformări realizate pe linia de formulare, acest proiect pune bazele unei investiţii mai ample, plănuită în Franţa, care caută să vină în întâmpinarea cererii pentru produse organice, oferindu-le agricultorilor un pachet de soluţii inovatoare care să-i ajute să răspundă provocărilor.

15 ani de cercetări continue
“Ne trebuie şi 15 ani ca să dezvoltăm un produs, iar costurile se ridică la aproximativ 200 de milioane de dolari. Această sumă a fost cheltuită ca să aducem molecula de la momentul descoperirii ei până la dezvoltarea, producerea ei. Creăm noi produse şi avem ţinte clare, anumite culturi, anumiţi patogeni, iar unul dintre criteriile importante este cel reglementar, toxicologia fiind primul lucru la care ne uităm. Inatreq este un produs obţinut prin fermentare. După faza fermentării, urmează una chimică, de stabilizare a moleculei. Ceea ce este important de menţionat, totul începe cu un proces natural, de fermentare, apoi molecula este stabilizată printr-o fază chimică, restrânsă, iar când este aplicat plantelor, Inatreq se retransformă în produsul natural iniţial”, a explicat, pentru jurnalişti, Jean Pierre Steckler, cercetător Corteva Agriscience.

O nouă chimie în armonie cu mediul
“Dacă ne uităm la Inatreq, el vine din pământ. Testăm mereu în aşa fel încât un produs să fie prietenos cu mediul, să respecte mediul, pentru că nu putem aduce pe piaţă produse pe care să nu le putem vinde. Reglementarea regimului acestor produse în Europa este foarte importantă pentru noi, de aceea testăm continuu ceea ce vrem să aducem la faza de producţie. Pentru un produs nou, se fac teste în diverse regiuni din Europa, iar fermierii trebuie să adapteze doza pe care o aplică culturilor, în funcţie de condiţiile meteo etc., şi să folosească un produs doar atunci când este necesar. Modul de a gândi al agricultorilor s-a schimbat. Ei devin mai competitivi, caută randamentul, dar, în acelaşi timp, sunt conştienţi de impactul asupra mediului şi vor să respecte mediul. Cred că noua chimie care a apărut astăzi este cea mai puternică chimie împotriva unor boli ale plantelor, iar în acealşi timp este prietenoasă cu mediul. Nu este dăunătoare omului“, a completat Andy Leader, cercetător Corteva Agriscience.
Gama de produse Corteva Agriscience, intrată în faza avansată de cercetare în Europa, este mai mare ca niciodată, compania aşteptându-se să-şi extindă puternic portofoliul de produse de protecţie a plantelor, tratarea seminţelor sau de soluţii digitale pentru sprijinirea fermierilor. Managementul culturilor, protecţia recoltelor şi furnizarea de alimente de calitate pentru o populaţie din ce în ce mai numeroasă.
Cu o cifră de afaceri de 14 miliarde de dolari, vânzări de 3 miliarde de euro în Europa, compania Corteva are vânzări de 100-150 de milioane de euro pe an în România.

 

Susan Lewis: „Când am decis să facem această investiţie în fabrică şi în producerea moleculei Inatreq, ne-am uitat în Europa, pentru că majoritatea cererilor sunt din Europa, să vedem care sunt activele pe care le avem la dispoziţie. Suntem foarte mândri să avem Cernay ca o opţiune şi o soluţie care ne permite să fabricăm acest produs inovator”.


CÂND VA FI DISPONIBL ÎN ROMÂNIA?
“Vom începe să vindem Inatreq la sfârşitul acestui an pentru culturile de banane, dar pentru cereale, în Europa, sperăm ca produsul să fie înregistrat în 2020, iar în 2021 să fie lansat Inatreq active pentru cereale“, a spus Jean Pierre Steckler.
Potrivit declaraţiilor făcute de staff-ul companiei în cadrul Clubului Media, care a deschis evenimentul de la Cernay, fungicidul Inatreq™ active ar urma să ajungă în România şi să fie utilizat de fermierii români în anul 2022.

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 18/245 (ediţia 15-31 octombrie 2019)

 

Vizualizat: 1014 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?