Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Conceptul DEKALB® SMART - o platformă pentru iBELŞUGUL fermierilor

Publicat: 10 aprilie 2018 - 08:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În data de 6 martie a.c., compania Monsanto a lansat oficial platforma Dekalb® Smart, prin care fermierii interesaţi vor putea afla soluţii inteligente la diverse provocări tehnologice. 

Acest program inovator transformă datele în rezultate economice şi vă ajută să profitaţi la maximum de potenţialul hibrizilor Dekalb.

Daniel Stanciu_b

Fermierii românii - printre primii din Europa care au acces la DEKALB® SMART
Daniel Stanciu, director de Marketing şi Strategie al Monsanto România, Bulgaria şi Republica Moldova, a prezentat pe scurt, concis şi incitant acest produs Monsanto: „Soluţiile SMART optimizează la maximum potenţialul hibrizilor DEKALB şi al terenului. Practic, această tehnologie ţine cont de specificul fiecărui tip de sol existent şi oferă soluţia personalizată, parcelă cu parcelă. Suntem convinşi că avem acum pentru fermierii români cele mai bune soluţii pentru creşterea productivităţii şi a profitabilităţii”.
În acest moment, aplicaţia poate fi accesată gratuit pe pagina de internet smart.dekalb.ro. Versiunea pentru mobil va fi şi ea disponibilă foarte curând, în aşa fel încât să puteţi utiliza acest instrument digital care vă permite să creşteţi profitul fermei prin maximizarea potenţialului pe fiecare solă în parte şi, foarte curând, chiar pe fiecare metru pătrat. Randamentul producţiei depinde într-o proporţie de 30 la sută de hibridul ales, iar această aplicaţie vă oferă cea mai bună recomandare atât pentru hibridul care se pretează cel mai bine pe o anumită solă, cât şi asupra densităţilor optime de urmat. Tehnologia foloşeşte imaginile din satelit pentru monitorizarea constantă a culturii de porumb iar dacă apar probleme provocate de diverşi factori pedoclimatici, acestea sunt evidenţiate pe device-ul utilizat (smartphone, tabletă sau calculator).
Conceptul DEKALB® SMART, dezvoltat la nivel de proiect pilot în 2017 cu rezultate excelente pentru întreaga Europă, este un program inteligent care generează soluţii personalizate pentru optimizarea verigilor tehnologice la porumb precum selectarea seminţei, semănatul cu rată variabilă, alegerea tratamentelor adecvate sau monitorizarea şi administrarea lor diferenţiată pe tipuri de solă, în cultura fiecărui fermier în parte, utilizând aplicaţii inteligente de lucru.
Până în 2019, acest concept va fi disponibil pe principalele pieţe europene, România fiind printre primele care îl poate accesa, alături de Franţa, Spania, Ungaria şi Italia. În România, DEKALB® le oferă fermierilor produse şi tehnologii de ultimă oră, precum şi servicii de consultanţă de specialitate, asumându-şi rolul în educaţie şi avangardă, în calitate de partener premium al fermierilor români. DEKALB® este marcă înregistrată a Monsanto Technology LLC.
Evenimentul a fost moderat de prezentatorul TV Cătălin Ştefănescu, iar fermieri precum preşedintele Consiliului de Administraţie al Agricost - IMB, Lucian Buzdugan, preşedintele APPR - Arnaud Perrein, preşedintele AFR - Adrian Rădulescu, preşedintele Federaţiei Pro Agro - Emil Dumitru şi vicepreşedintele AFR - Nelu Cioroianu au fost prezenţi pentru a afla şi mai apoi a răspândi informaţiile de bază despre acest produs Monsanto, care va ajuta fermierii în luarea unor decizii cât mai inteligente pentru realizarea unui iPROFIT consistent.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/210 (ediţia 15-31 martie 2018)

 

Vizualizat: 547 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?