Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Conceptul ClimaControl3-inovaţie de la KWS

Publicat: 05 februarie 2018 - 14:17
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Noi, cei de la KWS, am lucrat mereu în preajma dumneavoastră, a fermierilor, și v-am surprins adesea preocupați de prognozele meteo și scrutând cerul în căutarea unei urme de nor. 

V-am înțeles stresul, dragi parteneri ce cultivați pământul, de aceea am hotărât să facem ce știm noi mai bine ca să venim cu suport real și să vă oferim siguranța profitului, chiar și în sezoanele secetoase. Așa am dezvoltat conceptul ClimaControl3, grupul de hibrizi de porumb cu toleranță ridicată la secetă și arșiță, rezultatul ameliorării genetice și a numeroase teste derulate de compania noastră.

ClimaControl3. Impact scăzut al secetei asupra dezvoltării porumbului dumneavoastră

Porumbul poate fi afectat de secetă în trei etape critice: înainte, în timpul și după înflorit. Genetica excelentă a hibrizilor KWS ClimaControl3 determină un comportament ideal în toate cele trei etape, astfel încât afectarea de către secetă a productivității este mai mică decât la alți hibrizi.
În prima etapă, cea dinainte de înflorire, are loc creșterea vegetativă, iar evoluția din această perioadă dictează modul în care planta se va dezvolta ulterior, precum și performanțele de producție.

Caracteristicile hibrizilor ClimaControl3 în prima etapă de dezvoltare:

Pornire rapidă în vegetație

Dacă vă aflați în zonele expuse pericolului de secetă, hibrizii ClimaControl3 sunt alegerea ideală deoarece sunt caracterizați printr-o pornire în vegetație foarte rapidă și puternică, într-un interval de timp în care mai sunt disponibile resurse hidrice din timpul iernii. Înaintea fazei de 7-8 frunze este foarte important ritmul de dezvoltare al plantei. Am constatat că hibrizii ClimaControl3 își formează rapid sistemul radicular și partea aeriană a tulpinii, prin urmare vor trece cu mai multă ușurință peste perioada de secetă.

Screen-Shot-2018-02-02-at-4.53.54-PM.1_b

Ritm rapid de dezvoltare al rădăcinilor

În această primă etapă, este esențial ca hibrizii de porumb să-și dezvolte rădăcini puternice, capabile să exploreze o adâncime cât mai mare de sol. Acesta este un avantaj major în condiții de secetă, pe care hibrizii cu rădăcinile grupate aproape de suprafață nu îl au. Arhitectura puternică a rădăcinii este caracteristică hibrizilor ClimaControl3 și se va dovedi esențială în evoluția ulterioară a plantelor dumneavoastră. Faptul că acești hibrizi nu își cantonează marea masă a rădăcinilor în stratul superficial de sol îi ferește de succesiunea de stresuri hidrice datorate neuniformității precipitațiilor.

Asigurarea numărului maxim de rânduri de boabe

Datorită toleranței superioare la secetă din perioada de creștere vegetativă, hibrizii ClimaControl3 își asigură, în această fază de vegetație, numărul maxim de boabe pe știulete.
Datorită caracteristicilor genetice, hibrizii din acest grup se dezvoltă puternic în etapa de pre-înflorire, atingând cu succes potențialul de fecundare și de productivitate pentru etapa următoare.

Hibrizii ClimaControl3. Genetică de înalt nivel pentru performanță în secetă

Hibrizii KWS incluși în grupul ClimaControl3 sunt KWS 2370 - FAO 290, KAMPARIS – FAO 390, BALASCO – FAO 420, KWS 4484 – FAO 380, KAPITOLIS – FAO 410, KONFITES – FAO 460. Astfel, indiferent de zona în care vă aflați, există cel puțin un hibrid pe care să-l includeți în cultură cu rezultate excelente.
Încheiem prin a vă invita să citiți în continuare seria noastră de articole dedicată conceptului ClimaControl3 și modalităților de diminuare a efectului pe care seceta îl are asupra culturii de porumb în România. Pentru că, veți vedea, seceta nu vine niciodată singură...

KVS_17.08_253[1].1_b

dr. ing. Ion Voinea – Director Dezvoltare Produse, KWS Semințe

...va urma.

Vizualizat: 1166 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?