Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Conceptul ClimaControl3-inovaţie de la KWS

Publicat: 05 februarie 2018 - 14:17
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Noi, cei de la KWS, am lucrat mereu în preajma dumneavoastră, a fermierilor, și v-am surprins adesea preocupați de prognozele meteo și scrutând cerul în căutarea unei urme de nor. 

V-am înțeles stresul, dragi parteneri ce cultivați pământul, de aceea am hotărât să facem ce știm noi mai bine ca să venim cu suport real și să vă oferim siguranța profitului, chiar și în sezoanele secetoase. Așa am dezvoltat conceptul ClimaControl3, grupul de hibrizi de porumb cu toleranță ridicată la secetă și arșiță, rezultatul ameliorării genetice și a numeroase teste derulate de compania noastră.

ClimaControl3. Impact scăzut al secetei asupra dezvoltării porumbului dumneavoastră

Porumbul poate fi afectat de secetă în trei etape critice: înainte, în timpul și după înflorit. Genetica excelentă a hibrizilor KWS ClimaControl3 determină un comportament ideal în toate cele trei etape, astfel încât afectarea de către secetă a productivității este mai mică decât la alți hibrizi.
În prima etapă, cea dinainte de înflorire, are loc creșterea vegetativă, iar evoluția din această perioadă dictează modul în care planta se va dezvolta ulterior, precum și performanțele de producție.

Caracteristicile hibrizilor ClimaControl3 în prima etapă de dezvoltare:

Pornire rapidă în vegetație

Dacă vă aflați în zonele expuse pericolului de secetă, hibrizii ClimaControl3 sunt alegerea ideală deoarece sunt caracterizați printr-o pornire în vegetație foarte rapidă și puternică, într-un interval de timp în care mai sunt disponibile resurse hidrice din timpul iernii. Înaintea fazei de 7-8 frunze este foarte important ritmul de dezvoltare al plantei. Am constatat că hibrizii ClimaControl3 își formează rapid sistemul radicular și partea aeriană a tulpinii, prin urmare vor trece cu mai multă ușurință peste perioada de secetă.

Screen-Shot-2018-02-02-at-4.53.54-PM.1_b

Ritm rapid de dezvoltare al rădăcinilor

În această primă etapă, este esențial ca hibrizii de porumb să-și dezvolte rădăcini puternice, capabile să exploreze o adâncime cât mai mare de sol. Acesta este un avantaj major în condiții de secetă, pe care hibrizii cu rădăcinile grupate aproape de suprafață nu îl au. Arhitectura puternică a rădăcinii este caracteristică hibrizilor ClimaControl3 și se va dovedi esențială în evoluția ulterioară a plantelor dumneavoastră. Faptul că acești hibrizi nu își cantonează marea masă a rădăcinilor în stratul superficial de sol îi ferește de succesiunea de stresuri hidrice datorate neuniformității precipitațiilor.

Asigurarea numărului maxim de rânduri de boabe

Datorită toleranței superioare la secetă din perioada de creștere vegetativă, hibrizii ClimaControl3 își asigură, în această fază de vegetație, numărul maxim de boabe pe știulete.
Datorită caracteristicilor genetice, hibrizii din acest grup se dezvoltă puternic în etapa de pre-înflorire, atingând cu succes potențialul de fecundare și de productivitate pentru etapa următoare.

Hibrizii ClimaControl3. Genetică de înalt nivel pentru performanță în secetă

Hibrizii KWS incluși în grupul ClimaControl3 sunt KWS 2370 - FAO 290, KAMPARIS – FAO 390, BALASCO – FAO 420, KWS 4484 – FAO 380, KAPITOLIS – FAO 410, KONFITES – FAO 460. Astfel, indiferent de zona în care vă aflați, există cel puțin un hibrid pe care să-l includeți în cultură cu rezultate excelente.
Încheiem prin a vă invita să citiți în continuare seria noastră de articole dedicată conceptului ClimaControl3 și modalităților de diminuare a efectului pe care seceta îl are asupra culturii de porumb în România. Pentru că, veți vedea, seceta nu vine niciodată singură...

KVS_17.08_253[1].1_b

dr. ing. Ion Voinea – Director Dezvoltare Produse, KWS Semințe

...va urma.

Vizualizat: 1362 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?