Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Combina Fendt Katana 650

Publicat: 26 octombrie 2019 - 21:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Datorită sistemului inteligent de tracţiune integrală BalancedGrip şi unui nou flux al materialului recoltat, combina pentru furaje Fendt Katana 650 este şi mai puternică şi chiar mai versatilă. Un nou dispozitiv de tocare creşte semnificativ durata de funcţionare a cuţitelor şi a contra-cuţitelor. Hederul pentru porumb 460Plus este acum disponibil şi în versiunea StalkBuster - premiată deja pentru capacităţile sale de recoltare ecologice şi economice. Şi, nu în ultimul rând, Fendt Katana 650 îndeplineşte standardul european de emisii Stage V.

Cu ajutorul motorului MTU cu 6 cilindri în linie, Fendt Katana 650 atinge acum o putere nominală de 650 CP. Ventilatorul variabil cu funcţie reversibilă este instalat standard pe Fendt Katana 650 şi controlează fluxul de aer prin reglarea unghiului fiecărei lame. Acest sistem permite menţinerea unei temperaturi scăzute a motorului atunci când este nevoie. Cu funcţia de inversare a ventilatorului, radiatoarele sunt curăţate de depuneri şi de particulele fine de praf, iar controlul automat al acestei funcţii se poate face direct din cabină de către operator.

Combina Fendt Katana 650_b

Cu 21% mai multă capacitate de tocare
Fluxul materialului recoltat a fost reproiectat complet încă de la preluarea în jgheab, pentru a se potrivi cu noul sistem de tocare şi de condiţionare, care are un debit crescut cu 21%. Fendt Katana 650 funcţionează acum folosind cu 12% mai puţin combustibil, menţinând în acelaşi timp rate mari de tocare şi de procesare a furajelor.

Mai multă tracţiune pe pantele abrupte
Sistemul inteligent de tracţiune integrală BalancedGrip, instalat pe Fendt Katana 650, oferă mai multă aderenţă, în special pe pantele abrupte, şi împiedică patinarea sau derapajul la încărcături mici pe osia din faţă. La urcarea pe pantă, puntea faţă este sub o sarcină mai mică, astfel încât Fendt BalancedGrip reglează cuplul de tracţiune între punţile faţă şi spate pentru a împiedica patinarea roţilor. La coborâre, cuplul este redus, crescând aderenţa combinei Fendt Katana. Beneficiind de BalancedGrip, Fendt Katana poate fi folosit cu succes şi pentru recoltarea ierbii chiar şi pe pante abrupte.
Pentru prima dată, Fendt Katana 650 are un sistem inovator pentru ascuţit bateriile de cuţite, care reglează şi restabileşte suprafaţa de tăiere în timpul şlefuirii. Restabilirea constantă a suprafeţei de tăiere are ca efect o tocare constantă, deoarece cuţitele sunt ascuţite mai uniform. Drept urmare, durata de folosire a cuţitelor şi a contra-cuţitelor creşte considerabil, iar costurile de întreţinere sunt reduse odată cu creşterea duratei lor de utilizare.
Hederul de porumb 460Plus este acum disponibil în versiunea StalkBuster la noul model Katana 650. Tehnica de zdrobire a resturilor tulpinilor de porumb - StalkBuster - permite o mai bună descompune a acestora în timpul recoltării. Această metodă mecanică activă de zdrobire a resturilor plantelor previne infestarea cu dăunători şi susţine agricultura durabilă.
Noul Fendt Katana 650 va fi disponibil la comandă încă de la Agritechnica, în noiembrie 2019.

 Katana cutite_b

NOI DIMENSIUNI DE TĂIERE A FURAJULUI
Fendt Katana 650 vine acum cu două role de condiţionare care extind lungimea de tăiere a furajului până la 30 mm şi ajustează atât fluxul de alimentare, cât şi întregul flux al materialului tăiat la noua lungime. Astfel, colectarea şi afluirea materialului recoltat este optimizată, iar suprafaţa de prelucrare este crescută. De asemenea, diametrul rolei este mai mare cu 300 mm. Aceste role diferă prin aceea că au o canelură elicoidală în “V”, suplimentară, care separă perfect materialul recoltat pentru a creşte calitatea furajului. Cu aceste noi role de condiţionare, maşina are un necesar mai mic de putere şi, prin urmare, consumă mai puţin combustibil.

Articol publicat în revista Ferma nr. 16/243 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Vizualizat: 580 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?