Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CombiDisc - noua grapă compactă purtată cu discuri

Publicat: 26 septembrie 2018 - 10:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Amazone oferă în prezent noua grapă compactă purtată cu discuri CombiDisc în versiunea cu lăţime de lucru de 3 metri, care poate fi utilizată împreună cu combinaţia de semănat Cataya, mecanică sau pneumatică. 

Grapa CombiDisc este prevăzută cu 24 de discuri dinţate, cu diametru de 410 mm, fiind astfel potrivită pentru pregătirea patului germinativ la adâncimi între 3 şi 8 cm.

Sistemul de cuplare QuickLink_bDatorită diametrului mic al discurilor se obţine o viteză periferică înaltă a discului, asigurându-se astfel un bun efect de fărâmiţare.
Grapa CombiDisc copiază fidel conturul suprafeţei solului datorită elementelor elastice din cauciuc ce nu necesită întreţinere şi care asigură şi o bună protecţie împotriva pietrelor din sol. În plus, discurile grapei CombiDisc sunt prevăzute cu lagăre care nu necesită întreţinere, cu garnitură cu inel de alunecare şi lubrifiere pe întreaga durată de utilizare. La fel ca şi noile grape şi cultivatoare cu cuţite rotative de generaţia 01, pe grapa CombiDisc poate fi montată şi demontată cu uşurinţă semănătoarea purtată, rapid şi fără instrumente suplimentare, cu ajutorul sistemului de cuplare QuickLink. Asta înseamnă că, datorită sistemului de cuplare rapidă QuickLink, grapa CombiDisc poate fi detaşată de semănătoare prin desprinderea a câtorva cârlige, astfel încât grapa CombiDisc să poată fi utilizată singură, pentru pregătirea patului germinativ. Totodată, semănătoarea Cataya poate fi folosită în mai multe combinaţii diferite de însămânţare, spre exemplu cu o grapă cu cuţite rotative sau cu un cultivator cu cuţite rotative de generaţie nouă 01.

CombiDisc în combinaţie cu semănătoarea Centaya_b
În versiunea sa de bază, grapa CombiDisc este prevăzută cu opţiunea de ajustare mecanică a adâncimii. Adâncimea de lucru poate fi modificată cu uşurinţă la nivel central, prin culisarea elementelor de distanţiere care se află în partea stângă a maşinii. Pentru un confort suplimentar, grapa CombiDisc poate fi, de asemenea, echipată cu opţiunea de reglare hidraulică a adâncimii, prevăzută cu o gradaţie bine vizibilă care permite reglarea directă, fără trepte, a grapei compacte purtate cu discuri, direct din cabina tractorului.

Grapa compactă purtată cu discuri CombiDisc_b
Pentru o calitate uniformă a lucrării, braţele individuale ale discurilor se pot ajusta mai sus sau mai jos cu 30 mm, atât în regiunea ecartamentelor, cât şi în lateral. Suplimentar, plăcile laterale reglabile asigură o nivelare uniformă. Pentru controlul adâncimii şi reconsolidare, se poate folosi tăvălugul packer cu dinţi PW 600, tăvălugul cu inel trapezoidal KW 580, tăvălugul cu inel trapezoidal cu profil matrice KWM 600 sau tăvălugurile cu inele trapezoidale TRW 500 şi TRW 600. Gama largă de tăvăluguri disponibile înseamnă că pentru fiecare tip de sol poate fi făcută o alegere potrivită. Datorită construcţiei modulare a sistemului, acelaşi tăvălug poate fi utilizat şi pe alte maşini, cum sunt cultivatoarele KE/KX/KG 3001. În plus, pentru solurile sensibile la compactare sunt disponibili scormonitori de urmă, care pot fi ajustaţi indiferent de adâncimea de lucru a grapei cu discuri.
Grapa CombiDisc este destinată în principal lucrărilor agricole pe soluri uşoare şi medii unde, datorită necesarului redus de forţă de tracţiune, se poate dezvolta o viteză de lucru de până la 15 km/h, astfel încât combinaţia de semănat operează cu eficienţă înaltă.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 11/216 (ediţia 15-30 iunie 2018)

Vizualizat: 437 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?