Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CombiDisc - noua grapă compactă purtată cu discuri

Publicat: 26 septembrie 2018 - 10:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Amazone oferă în prezent noua grapă compactă purtată cu discuri CombiDisc în versiunea cu lăţime de lucru de 3 metri, care poate fi utilizată împreună cu combinaţia de semănat Cataya, mecanică sau pneumatică. 

Grapa CombiDisc este prevăzută cu 24 de discuri dinţate, cu diametru de 410 mm, fiind astfel potrivită pentru pregătirea patului germinativ la adâncimi între 3 şi 8 cm.

Sistemul de cuplare QuickLink_bDatorită diametrului mic al discurilor se obţine o viteză periferică înaltă a discului, asigurându-se astfel un bun efect de fărâmiţare.
Grapa CombiDisc copiază fidel conturul suprafeţei solului datorită elementelor elastice din cauciuc ce nu necesită întreţinere şi care asigură şi o bună protecţie împotriva pietrelor din sol. În plus, discurile grapei CombiDisc sunt prevăzute cu lagăre care nu necesită întreţinere, cu garnitură cu inel de alunecare şi lubrifiere pe întreaga durată de utilizare. La fel ca şi noile grape şi cultivatoare cu cuţite rotative de generaţia 01, pe grapa CombiDisc poate fi montată şi demontată cu uşurinţă semănătoarea purtată, rapid şi fără instrumente suplimentare, cu ajutorul sistemului de cuplare QuickLink. Asta înseamnă că, datorită sistemului de cuplare rapidă QuickLink, grapa CombiDisc poate fi detaşată de semănătoare prin desprinderea a câtorva cârlige, astfel încât grapa CombiDisc să poată fi utilizată singură, pentru pregătirea patului germinativ. Totodată, semănătoarea Cataya poate fi folosită în mai multe combinaţii diferite de însămânţare, spre exemplu cu o grapă cu cuţite rotative sau cu un cultivator cu cuţite rotative de generaţie nouă 01.

CombiDisc în combinaţie cu semănătoarea Centaya_b
În versiunea sa de bază, grapa CombiDisc este prevăzută cu opţiunea de ajustare mecanică a adâncimii. Adâncimea de lucru poate fi modificată cu uşurinţă la nivel central, prin culisarea elementelor de distanţiere care se află în partea stângă a maşinii. Pentru un confort suplimentar, grapa CombiDisc poate fi, de asemenea, echipată cu opţiunea de reglare hidraulică a adâncimii, prevăzută cu o gradaţie bine vizibilă care permite reglarea directă, fără trepte, a grapei compacte purtate cu discuri, direct din cabina tractorului.

Grapa compactă purtată cu discuri CombiDisc_b
Pentru o calitate uniformă a lucrării, braţele individuale ale discurilor se pot ajusta mai sus sau mai jos cu 30 mm, atât în regiunea ecartamentelor, cât şi în lateral. Suplimentar, plăcile laterale reglabile asigură o nivelare uniformă. Pentru controlul adâncimii şi reconsolidare, se poate folosi tăvălugul packer cu dinţi PW 600, tăvălugul cu inel trapezoidal KW 580, tăvălugul cu inel trapezoidal cu profil matrice KWM 600 sau tăvălugurile cu inele trapezoidale TRW 500 şi TRW 600. Gama largă de tăvăluguri disponibile înseamnă că pentru fiecare tip de sol poate fi făcută o alegere potrivită. Datorită construcţiei modulare a sistemului, acelaşi tăvălug poate fi utilizat şi pe alte maşini, cum sunt cultivatoarele KE/KX/KG 3001. În plus, pentru solurile sensibile la compactare sunt disponibili scormonitori de urmă, care pot fi ajustaţi indiferent de adâncimea de lucru a grapei cu discuri.
Grapa CombiDisc este destinată în principal lucrărilor agricole pe soluri uşoare şi medii unde, datorită necesarului redus de forţă de tracţiune, se poate dezvolta o viteză de lucru de până la 15 km/h, astfel încât combinaţia de semănat operează cu eficienţă înaltă.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 11/216 (ediţia 15-30 iunie 2018)

Vizualizat: 555 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?