Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CLAAS TERRA TRAC: totul pentru sol

Publicat: 08 februarie 2018 - 18:06
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Bazându-se pe experienţa acumulată în mulţi ani de lucru pe câmp şi prin respectarea nevoilor unui număr de 25.000 de clienţi mulţumiţi, Claas şi-a etalat expertiza TERRA TRAC la târgul Agritechnica 2017, prin versiuni îmbunătăţite ale sistemului de şenile care echipează o combină de recoltat furaje JAGUAR şi un tractor AXION de dimensiuni mari.

 

Compactarea solului reduce randamentul şi necesită multă muncă pentru a-l afâna din nou. Acesta este motivul pentru care Claas acordă o mare importanţă protecţiei solului, începând cu măsurile luate în timpul procesului de dezvoltare a utilajelor.

CLAAS TERRA TRAC_b

Ca tractor semi-şenilat cu suspensie completă, CLAAS AXION 900 TERRATRACcombină avantajele unui tractor cu şenile cu caracteristicile mai confortabile de conducere ale unui tractor convenţional standard.

Totul pentru sol - şi aşa a fost timp de 30 de ani
În urmă cu 30 de ani, compania a prezentat prima combină de recoltat produsă în serie, cu şenile în totalitate din cauciuc. Câţiva ani mai târziu a urmat conceptul TERRA TRAC. De atunci, Claas a urmărit în mod sistematic dezvoltarea tehnologiei sistemelor de şenile la combina de recoltat LEXION de dimensiuni mari. Avantajele oferite de acest sistem pentru combinele de recoltat includ:
• reducerea cu 66% a presiunii exercitate asupra solului, comparativ cu utilajele cu roţi;
• viteza de deplasare de 40 km/h cu o lăţime de transport care respectă reglementările de licenţă pentru transportul rutier;
• nivelul ridicat de confort în timpul conducerii datorită suspensiei hidropneumatice;
• ghidarea uniformă a implementului frontal şi o stabilitate direcţională de excepţie;
• stabilitate ridicată pe pantele laterale;
• potenţial de reducere a costurilor prin protejarea structurii solului şi reducerea efortului necesar pentru aratul ulterior.
Ca următor pas logic, CLAAS echipează acum tractoarele AXION de dimensiuni mari şi combinele de recoltat furaje JAGUAR cu acest concept care a fost optimizat în mod special pentru a îndeplini cerinţele clienţilor.

TERRA TRAC pentru JAGUAR
Echipând combina Jaguar cu Terra Trac, Claas este primul producător de combine de recoltat furaje care prezintă un sistem de şenile montat din fabrică, integrat la combinele de recoltat furaje, care protejează solul şi covorul de iarbă prin intermediul unei funcţii unice de protecţie la capătul rândului. În timpul manevrelor de întoarcere, utilajul este susţinut de rolele de sprijin din mijloc, ridicând astfel parţial fiecare şenilă. Ca urmare, zona de contact şi presiunea exercitată asupra solului se modifică rapid la un nivel comparabil cu cel specific anvelopelor 800. Studiile efectuate în cadrul Universităţii de Ştiinţe Aplicate din Kiel au demonstrat că prin reducerea în acest mod a suprafeţei de contact este posibilă diminuarea efectului nedorit de forfecare (care altfel este întâlnit în cazul întoarcerii pe iarbă a unui utilaj cu şenile) la aproape acelaşi nivel ca şi în cazul unui utilaj cu roţi. Acest concept inovator permite utilizarea intensă a utilajelor, pe parcursul întregului an, fără a pierde timp pentru conversie. Cu şenile late de 635 mm, modelul JAGUAR cu TERRA TRAC se încadrează în lăţimea de transport de 3,0 m, cu o viteză maximă de 40 km/h. Cu şenile late de 800 mm, utilajul are o lăţime exterioară mai mică de 3,5 m. Alt avantaj practic este demontarea şi montarea din lateral mult mai uşoară a zdrobitorului de boabe, deoarece şenilele sunt montate mai jos decât anvelopele.

CLAAS TERRA TRAC_b

TERRA TRAC şi-a dovedit eficienţa în practică pentru peste 25.000 de clienţi

Terra Trac pentru AXION
Axion 900 Terra Trac dezvoltat de Claas este primul tractor semi-şenilat cu suspensie completă. Societatea Germană pentru Agricultură (DLG) a premiat acest concept cu o medalie de argint la târgul Agritechnica. Sistemul de şenile are la bază tehnologia utilizată în prezent la combinele de recoltat. Roata de acţionare, care este mai mare decât cele de la unităţile de şenile ale combinelor de recoltat şi combinelor de recoltat furaje, asigură transmisia unui cuplu mai mare. Chiar şi în timpul lucrărilor grele de arătură la viteze mici, sistemul de şenile transmite puterea la nivelul solului, cu alunecare minimă. Prototipul Axion 900 Terra Trac combină avantajele unui tractor cu şenile în materie de tracţiune şi protecţie a solului cu confortul de conducere al unui tractor standard. Suspensia independentă de la nivelul roţii motrice, al roţii în contact cu solul şi al rolelor de susţinere permite sistemului de şenile să se adapteze optim la conturul solului. În ciuda suprafeţei mari de contact, prototipul Axion 900 Terra Trac are o lăţime semnificativ redusă comparativ cu cea a unui tractor cu anvelope late sau duble. Suspensia oferă un nivel foarte ridicat de confort la conducerea cu viteze de până la 40 km/h.

CLAAS TERRA TRAC_b
Claas (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. Claas este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, Claas este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei Claas include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Claas are 11.300 de angajaţi la nivel mondial şi a generat vânzări de 3,6 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2016.

CLAAS TERRA TRAC_b

Text şi foto: CLAAS

 

NOUL TORION - CONFORT, SIGURANŢĂ ŞI EFICIENŢĂ
În colaborare cu Liebherr, Claas prezintă modelul Torion, primul încărcător frontal creat special pentru utilizare în agricultură. Cu acest utilaj, Claas răspunde cererii din ce în ce mai mari de utilaje agricole profesioniste de înaltă performanţă pentru transportul şi manipularea materialelor, introducând şapte încărcătoare noi care întregesc gama existentă de încărcătoare telescopice, remorci şi tractoare cu încărcătoare frontale. Noua gamă cuprinzătoare de utilaje performante Torion include trei categorii de dimensiuni. Toate modelele noi pot fi achiziţionate prin intermediul reţelei de dealeri Claas, inclusiv garanţia de service Claas pentru livrarea pieselor de schimb într-un interval de 24 de ore.
„Am utilizat în mod eficient expertiza companiei Liebherr pentru dezvoltarea modelelor noastre Torion pentru agricultură. Producătorul de utilaje pentru construcţii va colabora cu Claas pentru toate modelele viitoare Torion, precum şi pentru gama Scorpion”, declară reprezentanţii Claas.
Toate modelele noi sunt echipate cu sistemul Claas Power System cu eficienţă dovedită, care combină fiabilitatea de excepţie cu o eficienţă impresionantă. Gama Torion se mândreşte, de asemenea, cu o cabină cu dimensiuni generoase, cu vizibilitate optimă de jur împrejur şi cu funcţii uşor de utilizat.

 

 

 

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 1/206 (ediţia 1-31 ianuarie 2018)

Vizualizat: 817 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?