Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

CLAAS lansează noua gamă de tractoare ARION 400

Publicat: 24 februarie 2018 - 16:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Prin gama sa Arion 400, Claas a reuşit să se impună în segmentul tractoarelor compacte cu motoare cu 4 cilindri şi putere de 90 - 140 CP. În afară de gama largă de modele şi varietatea mare de opţiuni de echipare, clienţii apreciază în mod deosebit aceste tractoare pentru uşurinţa cu care pot fi utilizate, precum şi pentru inovaţii cum este cabina PANORAMIC la operaţiile de lucru cu încărcător frontal. 

Compania germană a făcut actualizări importante la utilajele universale cu motor în 4 cilindri.

CLAAS lansează noua gamă de tractoare ARION 400Click pe poza pentru galerie!

Disponibile începând cu luna martie 2018
Claas prezintă acum noua generaţie Arion 400 cu funcţii noi şi cu un număr şi mai mare de opţiuni. Printre acestea se numără o opţiune suplimentară de cabină cu trapă transparentă, o versiune cu acoperiş coborât pentru toate modelele, un uscător automat cu aer comprimat pentru sistemul de frânare, precum şi o nouă versiune de bază şi toate funcţiile de confort ale sistemului CIS+. Noile tractoare CLAAS ARION 400 vor fi disponibile începând cu luna martie 2018.

Modelul cu acoperiş coborât
Pe lângă opţiunile de cabină existente, inclusiv cabina Panoramic, câştigătoare a numeroase premii, toate modelele noi Arion 400, culminând cu cea mai puternică versiune, de 140 CP, sunt disponibile acum în varianta cu acoperiş coborât, unică pe piaţă sub această formă. Astfel, tractoarele au o înălţime cu 14 cm mai mică faţă de versiunea standard corespunzătoare, ceea ce le permite să intre în spaţii pentru adăpostirea animalelor sau în alte clădiri mai vechi, cu înălţime mică. Până acum, această versiune de acoperiş era disponibilă doar pentru cele două modele de dimensiuni mai mici.

Versiunea cu trapă transparentă
În plus, toate modelele noi pot fi echipate opţional cu o trapă transparentă, care este disponibilă acum pentru toate cabinele cu înălţime mare sau mică. Trapa transparentă extinde câmpul vizual al operatorului în partea de sus, facilitându-i lucrul cu încărcătorul frontal. În plus, toate modelele Arion 400 pot fi echipate opţional cu un sistem de climatizare automat în locul celui curent cu comandă manuală. Ambele oglinzi retrovizoare standard au un unghi larg, pentru a extinde câmpul vizual.

Sistem de frânare cu uscător cu aer comprimat
Pentru prima dată, sistemul de frânare al tuturor modelelor Arion 400 noi poate fi echipat cu un uscător cu aer comprimat, a cărui eficienţă a fost dovedită deja la gama nouă de tractoare Claas de dimensiuni mari. Prin urmare, condensul este extras automat din aerul comprimat înainte de a intra în acumulator, prevenind corodarea prematură a supapelor, cilindrilor şi rezervoarelor de aer, precum şi deteriorarea cauzată de apa îngheţată. Astfel, durata de viaţă şi siguranţa sistemului de frânare sunt sporite considerabil.

Încărcător frontal cu conducte hidraulice din oţel
Durata de viaţă este extinsă suplimentar prin utilizarea de noi montaje pentru gama ARION 400, cu suporţi pentru încărcătorul frontal montaţi direct din fabrică. În total, peste 50 la sută dintre tractoarele Arion 400 care ies din fabrică sunt dotate cu suporţi pentru montarea încărcătorului frontal, iar în viitor toate vor fi echipate standard cu conducte hidraulice din oţel pentru dispozitivul mecanic de cuplare rapidă. Pentru toate modelele Arion 430-460 noi, pe lângă transmisia 16/16 Quadrishift, este disponibilă şi o a două opţiune, transmisia Hexashift. Transmisia cu eficienţă dovedită 24/24, Hexashift cu patru game automate şi şase trepte powershift, oferă premizele ideale pentru deplasarea pe şosea şi pentru lucrul în câmp.

Tempomat care reduce consumul de carburant
Toate modelele Arion 400 cu transmisie Hexashift şi afişaj color sunt disponibile acum şi cu o funcţie de tempomat, care menţine automat treapta de viteză pentru deplasarea înainte selectată de operator la turaţia optimă a motorului. Prin urmare, motorul funcţionează în mod independent de sarcina curentă şi funcţionează întotdeauna cu un consum extrem de redus de carburant. Pentru lucrările specializate, tractoarele Arion 400 pot fi echipate şi cu o priză de putere pentru viteza de deplasare. Acestea vor fi echipate, opţional, şi cu un dispozitiv de remorcare cu bilă K80 plasat în orificiul barei de tracţiune.

Text şi foto: CLAAS


ECHIPAMENTE OPŢIONALE NOI
Pentru lucrări simple, fără încărcător frontal, efectuate în curţi sau pe câmp, noua gamă a fost extinsă cu o versiune de bază uşor de utilizat, fără obişnuita manetă de comandă multifuncţională. Toate modelele Arion 400 sunt disponibile încă din fabrică, pentru prima dată, cu opţiunea de echipare de top CIS+. Sistemul CIS+ include afişajul color CIS, pachetul hidraulic de cea mai înaltă performanţă, cu un sistem sensibil la încărcătură având un debit de 110 litri/minut şi până la şase supape hidraulice cu comandă electronică.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 2/207 (ediţia 1-14 februarie 2018)

Vizualizat: 752 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?