Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Claas Convio şi Convio Flex

Publicat: 17 octombrie 2019 - 15:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Gama de hedere cu bandă Claas - CONVIO FLEX şi CONVIO - are acum două noi modele: 930 şi 770 cu lăţimi de lucru de 9,30 m şi 7,70 m. Hederul Claas Convio este utilizat pentru culturi de cereale şi de rapiţă, iar Claas Convio Flex, cu ajutorul barei de tăiere flexibile, poate obţine performanţe de top la recoltarea boabelor de soia, de mazăre şi a seminţelor de iarbă.

Sistemele de asistenţă pentru controlul înălţimii barei de tăiere şi a rabatorului, alături de caracteristicile inteligente de design reduc efortul operatorului şi scad la minim pierderile.
Ambele modele sunt disponibile pentru combinele de recoltat Claas Lexion, iar Convio Flex 770 poate fi utilizat şi pentru gama Tucano.

Claas Convio 770_b

Flexibilitate maximă - recoltare de la baza plantei
Hederul Claas Convio Flex are bara de tăiere şi platforma port-cuţit rigide, iar benzile laterale sunt flexibile. Astfel, hederul poate urmări fidel conturul solului, asigurând cea mai joasă tăiere posibilă pe întreaga lăţime de lucru, ceea ce permite recoltarea plantelor foarte aproape de sol, cu pierderi reduse în cazul recoltelor cu tulpină joasă, cum sunt boabele de soia. Pentru recoltarea cerealelor, Convio Flex poate fi utilizat ca un heder convenţional cu bară de tăiere şi platformă port-cuţit rigide. În cazul culturilor culcate la pământ, acesta se adaptează la conturul solului prin simpla apăsare a unui buton şi permite recoltarea cu pierderi reduse, chiar şi la o lăţime de lucru mare.
Echipamentul opţional pentru rapiţă include, la stânga şi la dreapta, melci de alimentare cu diametrul de 425 mm în partea superioară a peretelui posterior al hederului, precum şi cuţite pentru rapiţă care pot fi montate şi demontate fără unelte. Pentru a reduce la minim pierderile, canalul central este închis în partea de jos cu garnituri de cauciuc. Peretele posterior înălţat al hederului previne, de asemenea, pierderea boabelor.

Asistenţă inteligentă pentru operator
Noile hedere sunt integrate în mod optim în sistemul de control CEBIS. Funcţia Automatic Belt Speed reglează automat mişcarea benzilor la viteza de deplasare a combinei. Alunecarea sau blocarea benzilor este semnalizată operatorului, care poate astfel să intervină rapid, chiar şi pe timp de noapte sau în cazul unei cantităţi mari de praf.
Funcţia de inversare are două moduri. Apăsarea unui buton de pe maneta de comandă inversează sensul de mişcare al curelei centrale şi a celor laterale în timpul deplasării utilajului. Aceasta permite remedierea simplă a problemelor minore. Un comutator amplasat pe cotieră inversează sensul de mişcare a rabatorului, benzile centrale şi carcasa sistemului de alimentare.

Claas Convio 930_b

AUTO CONTOUR: pentru performanţe de tăiere
Funcţia Auto Contour pentru reglarea automată a înălţimii hederului de pe Convio Flex are patru moduri de lucru diferite.
În modul cereale, platforma port-cuţit şi bara de tăiere sunt rigide. La întâlnirea unor porţiuni izolate de culturi întinse la pământ, operatorul poate comuta din modul rigid în cel flexibil prin apăsarea unui buton, în timp ce combina se deplasează.
În modul flexibil, bara de tăiere urmează conturul solului pe apărători. Cu o flexibilitate totală de 225 mm (90 mm în sus şi 135 mm în jos), Convio Flex se poate adapta practic tuturor condiţiilor de sol.
În modul AUTO CONTOUR FLEX, hederul utilizează datele primite de la senzori pentru a determina în mod continuu poziţia ideală pentru un flux optim de material recoltat, urmărirea conturului solului şi cea mai joasă înălţime de tăiere. Astfel, pierderile la nivelul implementului frontal, în cazul materialului recoltat cu înălţime mică, sunt foarte reduse.


RABATOR INOVATOR CU CONTROL AUTOMAT AL CUPLULUI
Noul rabator cu un profil al camei ce poate fi reglat asigură un flux optim de material recoltat în orice condiţii. Conceptul “flip-over” previne în mod eficient înfăşurarea materialului recoltat pe rabator. În condiţii dificile, cum este cazul materialului recoltat culcat la pământ, rabatorul ridică materialul înainte de tăiere. Mai ales în cazul cerealelor culcate la pământ, acest lucru reduce semnificativ pierderile la nivelul implementului frontal.
Rabatorul este acţionat hidraulic. Mai mult, controlul automat al cuplului previne intrarea în pământ a ghearelor. Acest sistem de asistenţă îi oferă întotdeauna operatorului sprijinul optim pentru reglarea rabatorului, fiind asigurat un flux uniform de material recoltat.

Articol publicat în revista Ferma nr. 16/243 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Vizualizat: 360 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?