Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Claas Convio şi Convio Flex

Publicat: 17 octombrie 2019 - 15:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Gama de hedere cu bandă Claas - CONVIO FLEX şi CONVIO - are acum două noi modele: 930 şi 770 cu lăţimi de lucru de 9,30 m şi 7,70 m. Hederul Claas Convio este utilizat pentru culturi de cereale şi de rapiţă, iar Claas Convio Flex, cu ajutorul barei de tăiere flexibile, poate obţine performanţe de top la recoltarea boabelor de soia, de mazăre şi a seminţelor de iarbă.

Sistemele de asistenţă pentru controlul înălţimii barei de tăiere şi a rabatorului, alături de caracteristicile inteligente de design reduc efortul operatorului şi scad la minim pierderile.
Ambele modele sunt disponibile pentru combinele de recoltat Claas Lexion, iar Convio Flex 770 poate fi utilizat şi pentru gama Tucano.

Claas Convio 770_b

Flexibilitate maximă - recoltare de la baza plantei
Hederul Claas Convio Flex are bara de tăiere şi platforma port-cuţit rigide, iar benzile laterale sunt flexibile. Astfel, hederul poate urmări fidel conturul solului, asigurând cea mai joasă tăiere posibilă pe întreaga lăţime de lucru, ceea ce permite recoltarea plantelor foarte aproape de sol, cu pierderi reduse în cazul recoltelor cu tulpină joasă, cum sunt boabele de soia. Pentru recoltarea cerealelor, Convio Flex poate fi utilizat ca un heder convenţional cu bară de tăiere şi platformă port-cuţit rigide. În cazul culturilor culcate la pământ, acesta se adaptează la conturul solului prin simpla apăsare a unui buton şi permite recoltarea cu pierderi reduse, chiar şi la o lăţime de lucru mare.
Echipamentul opţional pentru rapiţă include, la stânga şi la dreapta, melci de alimentare cu diametrul de 425 mm în partea superioară a peretelui posterior al hederului, precum şi cuţite pentru rapiţă care pot fi montate şi demontate fără unelte. Pentru a reduce la minim pierderile, canalul central este închis în partea de jos cu garnituri de cauciuc. Peretele posterior înălţat al hederului previne, de asemenea, pierderea boabelor.

Asistenţă inteligentă pentru operator
Noile hedere sunt integrate în mod optim în sistemul de control CEBIS. Funcţia Automatic Belt Speed reglează automat mişcarea benzilor la viteza de deplasare a combinei. Alunecarea sau blocarea benzilor este semnalizată operatorului, care poate astfel să intervină rapid, chiar şi pe timp de noapte sau în cazul unei cantităţi mari de praf.
Funcţia de inversare are două moduri. Apăsarea unui buton de pe maneta de comandă inversează sensul de mişcare al curelei centrale şi a celor laterale în timpul deplasării utilajului. Aceasta permite remedierea simplă a problemelor minore. Un comutator amplasat pe cotieră inversează sensul de mişcare a rabatorului, benzile centrale şi carcasa sistemului de alimentare.

Claas Convio 930_b

AUTO CONTOUR: pentru performanţe de tăiere
Funcţia Auto Contour pentru reglarea automată a înălţimii hederului de pe Convio Flex are patru moduri de lucru diferite.
În modul cereale, platforma port-cuţit şi bara de tăiere sunt rigide. La întâlnirea unor porţiuni izolate de culturi întinse la pământ, operatorul poate comuta din modul rigid în cel flexibil prin apăsarea unui buton, în timp ce combina se deplasează.
În modul flexibil, bara de tăiere urmează conturul solului pe apărători. Cu o flexibilitate totală de 225 mm (90 mm în sus şi 135 mm în jos), Convio Flex se poate adapta practic tuturor condiţiilor de sol.
În modul AUTO CONTOUR FLEX, hederul utilizează datele primite de la senzori pentru a determina în mod continuu poziţia ideală pentru un flux optim de material recoltat, urmărirea conturului solului şi cea mai joasă înălţime de tăiere. Astfel, pierderile la nivelul implementului frontal, în cazul materialului recoltat cu înălţime mică, sunt foarte reduse.


RABATOR INOVATOR CU CONTROL AUTOMAT AL CUPLULUI
Noul rabator cu un profil al camei ce poate fi reglat asigură un flux optim de material recoltat în orice condiţii. Conceptul “flip-over” previne în mod eficient înfăşurarea materialului recoltat pe rabator. În condiţii dificile, cum este cazul materialului recoltat culcat la pământ, rabatorul ridică materialul înainte de tăiere. Mai ales în cazul cerealelor culcate la pământ, acest lucru reduce semnificativ pierderile la nivelul implementului frontal.
Rabatorul este acţionat hidraulic. Mai mult, controlul automat al cuplului previne intrarea în pământ a ghearelor. Acest sistem de asistenţă îi oferă întotdeauna operatorului sprijinul optim pentru reglarea rabatorului, fiind asigurat un flux uniform de material recoltat.

Articol publicat în revista Ferma nr. 16/243 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Vizualizat: 429 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?