Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ceva Santé Animale îşi consolidează poziţia pe piaţă

Publicat: 20 iulie 2018 - 12:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Anul trecut, cifra de afaceri a gigantului Ceva Santé Animale a trecut pentru prima dată bariera de un miliard de euro. Astfel, compania îşi consolidează poziţia între liderii de pe piaţa mondială a sănătăţii animalelor.

În 2017, Ceva a înregistrat o creştere de 20% a vânzărilor şi a depăşit 1,1 miliarde de euro. Prin această performanţă, compania îşi consolidează locul 6 în clasamentul mondial din acest sector. O creştere puternică s-a înregistrat în toate regiunile geografice, vânzările globale fiind împărţite după cum urmează: Europa - 34%; Africa - Orientul Mijlociu - Europa de Est şi Turcia - 19%; America de Nord - Pacific - 16%; America Latină - 15% şi Asia - 13%.

Vaccinare purcei_b
În ceea ce priveşte portofoliul de produse, activitatea în sectorul suinelor a înregistrat cea mai mare creştere (cu 66%, reprezentând 16% din vânzări), în principal datorită achiziţionării a 4 ex-vaccinuri Merial. Vânzările de medicamente pentru rumegătoare au crescut cu 40% (adică 20% din total cifra de afaceri) şi a fost determinată şi de achiziţionarea firmelor braziliene Hertape şi Inova. Pentru produsele destinate animalelor de companie, vânzările au crescut cu 12% (29% din cifra de afaceri), iar vânzările de medicamente destinate păsărilor au avut o creştere de 8%, reprezentând 35% din total cifră de afaceri.
Majorarea puternică a cifrei de afaceri a Ceva poate fi explicată prin achiziţia recentă a Hertape şi Inova, dar şi prin cumpărarea a mai multor produse ex-Merial şi Ebvac (în China), Polchem (în India) şi Biovac (Franţa). Dar, în acelaşi timp, s-a datorat şi dezvoltării organice a companiei (9%) prin calitatea managementului şi a echipelor de cercetare şi dezvoltare, industriale şi logistice, care au condus la lansarea unor produse inovative precum Feliway®, Zeleris® şi Smartvac®.

EVOLUŢIA EXPORTULUI DE CARNE DE VITĂ ŞI DE PORC DIN SUA
Datele statistice privind exporturile de carne de vită şi de porc ale SUA, în luna decembrie 2017, sunt mai bune decât se aşteptau oficialităţile, în timp ce transporturile de carne de pui (proaspăt şi congelat) au fost oarecum dezamăgitoare, informează Steiner Consulting Group, DLR Division, Inc.
• Exporturile de carne de vită (proaspătă, congelată şi fiartă) au totalizat 86.285 tone, puţin mai mici decât recordul absolut şi cu aproximativ 2,5% mai mult decât în aceeaşi lună din 2016. Însă valoarea lor a fost cu 57 milioane de dolari mai mare decât în 2016 (+11%), dovadă a cererii solide pentru produsele din carne de vită din SUA pe pieţele mondiale. Anul trecut exportul total de carne de vită din SUA a fost de 948.042 tone, cu 11,8% mai mare decât în anul precedent.
Japonia a fost cea mai mare piaţă din punct de vedere al volumului livrat în 2017, cu circa 27% din total export de carne de vită din SUA. Următoarele două destinaţii au fost Mexic şi Canada, cu 14%, respectiv 11% din exporturile SUA de carne de vită. Hong Kong şi China au înregistrat o creştere continuă a importurilor de carne de vită americană.
• Exportul de carne de porc (proaspătă, congelată şi preparată) din SUA a ajuns la 174.500 tone, cu 3% mai mult decât în decembrie 2016, cu o valoare totală de 5,3 miliarde de dolari, cu 378 mil. dolari (+7,7%) mai mare decât în 2016. Mexicul a fost de departe principala piaţă pentru carnea de porc din SUA, anul trecut, cu 39% din total, urmat de Canada, cu o cotă de 11%.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/209 (ediţia 1-14 martie 2018)

Vizualizat: 261 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?