Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CESIVO Agricultură îşi întăreşte poziţia în România

Publicat: 18 iulie 2018 - 11:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Anul acesta, la AgriPlanta, participarea CESIVO Agricultură a fost una deosebită, atât prin gama largă de utilaje prezentate, cât şi datorită alăturării standurilor partenerilor Sola şi Ovlac. 

În standul Ceviso Agricultură a fost prezentată gama completă de semănători pentru culturile de păioase şi de prăşitoare, maşini produse de Maquinaria Agricola SOLA Spania, precum şi pluguri marca OVLAC - Spania. "Avem expusă toată gama de semănători de păioase şi de prăşitoare de la SOLA. Dintre acestea doresc să remarc semănătoarea de prăşitoare cu element de semănat dublu disc şi cu roţi de tasare, disponibilă la un preţ promoţional pentru piaţa din România. De asemenea, prezentăm semănătoarea de prăşitoare electrică, ce urmează să fie lansată în fabricaţia de serie începând cu toamna acestui an. Semănătoarea electrică SOLA a fost testată cu succes în România anul acesta, la SC TCE 3 Brazi, unde a lucrat circa o mie de hectare şi atât noi, cât şi beneficiarul lucrărilor suntem foarte mulţumiţi de performanţele acesteia. În plus faţă de anul trecut, am adus mai multe elemente de prezentare pentru fiecare tip de secţiune de semănat de la maşinile de însămânţat plante prăşitoare, astfel încât fermierii să vadă cum lucrează acestea efectiv", ne-a declarat Loredana Marinescu, director de vânzări Cesivo Agricultură.
Din partea companiei Ovlac (Spania) a fost prezentată gama de pluguri şi de discuri cu talere independente. Anul acesta a fost primul în care compania Ovlac a ales să îşi prezinte produsele cu un stand separat la AgriPlanta, alăturat firmei Cesivo Agricultură.

CESIVO Agricultură îşi întăreşte poziţia în România_b

Creşte apetitul fermierilor pentru tehnica modernă
Începând din prima zi, la standul Cesivo Agricultură au venit foarte mulţi fermieri interesaţi de produsele companiei. "Mulţi dintre clienţii noştri sunt interesaţi să afle detalii tehnice, se documentează, urmând să facă şi achiziţiile. Noi oferim toată gama de maşini şi utilaje agricole, atât pentru pregătirea solului, cât şi tehnică de semănat de la Sola. În plus, mai ales că urmează campania de recoltat, venim cu utilaje pentru transport cereale - gama de remorci Pronar, de diverse capacităţi, precum şi încărcătoare telescopice. Tot pentru campania de recoltat comercializăm extensii de rapiţă, precum şi culegătoare de porumb şi de floarea-soarelui de la Ziegler, Germania", a adăugat Loredana Marinescu.
Anul acesta este al treilea în care Maquinaria Agricola SOLA vinde prin dealerii locali în toată ţara, iar prin Cesivo Agricultură acoperă toată Oltenia (Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi) şi judeţele Teleorman şi Argeş. "Colaborarea cu furnizorul nostru extern Maquinaria Agricola SOLA a fost şi anul acesta excelentă, am livrat până acum 14 semănători de prăşitoare. Dar ceea ce ne face să fim foarte mulţumiţi este faptul că fermierii au început să fie deschişi pentru noi configuraţii: anul acesta am vândut trei semănători telescopice pe 8 rânduri, cu calculator şi cu toate dotările opţionale disponibile pentru semănătorile de precizie pentru plante prăşitoare" consideră Loredana Marinescu.
Alături de semănătorile SOLA, principalele branduri din portofoliul Cesivo Agricultură pentru prelucrarea solului sunt: plugurile şi scarificatoarele OVLAC, precum şi toată gama de utilaje pentru pregătirea solului direct în mirişte de la MA-AG - Macchine Agricole (Italia).

CESIVO Agricultură îşi întăreşte poziţia în România_b

O foarte bună acoperire naţională
În Craiova, Cesivo Agricultură are un showroom iar pe o suprafaţă de 3500 mp este expus un stoc mare de utilaje. Practic, pentru toţi producătrii reprezentaţi sunt expuse cel puţin 2-3 utialje. Compania a deschis anul acesta un punct de lucru nou, la Slatina, unde sunt de asemenea prezentate utilaje, dar şi un magazin de vânzare moto-utilaje Stihl.
Planurile de viitor ale companiei prevăd continuarea strategiei abordate în ultimii doi ani: "Vom continua dezvoltarea şi întărirea poziţiei noastre pe piaţă. Dorim să acoperim foarte bine zona în care suntem acum prezenţi şi să fim cât mai aproape de clienţii noştri, să ajungem în timp util şi cu utilajele, cu service-ul şi cu piese de schimb. Fiecare locaţie acoperă un teritoriu cu o rază de circa 150-200 km. Ne dorim ca fiecare zonă să fie cât mai bine acoperită şi să creştem volumul de vânzări pentru brandurile pe care noi le reprezentăm şi unde avem exclusivitate", a încheiat Loredana Marinescu.

Semănătoarea Europa - pregătită pentru fermieri
SOLA - Machinaria Agricola - a lansat anul acesta pe piaţa din România, şi nu numai, un produs care deja este testat în piaţa din Spania: semănătoarea mecanică cu dublu disc, foarte solicitată de către fermierii români.
În standul de la AgriPlanta a fost prezentat modelul Europa 2000 XSR, cu dublu disc 400/29 GC, care are în configuraţia standard 29 de rânduri, distanţa între rânduri de 14 cm, lăţimea de lucru de 4 m, lăţimea de transport de 4,23 m şi un volum al buncărului de seminţe de 1200 litri. Opţional, este disponibilă şi varianta cu buncăr pentru îngrăşăminte. Semănătoarea Europa are un sistem centralizat pentru reglarea adâncimii şi altul pentru reglajul presiunii. "Europa este o semănătoare mecanică cu dublu disc simplă, cu roată de tasare şi de adâncime, ce are un atu - un sistem de reglare a presiunii centralizat. Astfel, roata de adâncime ne permite o profunzime perfectă la semănat, adică menţinerea unei adâncimi constante, spre exemplu de 3 cm la rapiţă. De asemenea, după cum se obeservă, s-au eliminat foarte multe componente din plastic. S-a gândit un sistem de distribuţie a seminţelor care să fie conectat printr-un tub flexibil, tip arc, de inox, un tub foarte rezistent, cu garanţie pe viaţă, tocmai pentru a da un produs mai bun clienţilor. Un astfel de sistem se foloseşte foarte mult în Spania, precum şi pentru semănătorile exportate în Africa", ne-a declarat Marius Mitra, reprezentat SOLA în România.
Semănătoarea Europa are variator de cutie de viteză şi un sistem de distribuţie pentru toate tipurile de seminţe, iar reglajul distribuţiei se face foarte simplu pentru seminţe mici/seminţe mari, prin kitul de calibrare. Capacitatea foarte mare a buncărului de seminţe (1200 litri), precum şi cutia de transmisie foarte precisă permit reglarea dozei de sămânţă de la 800 g până la 500 kg/ha.
Semănătoarea Europa este disponibilă cu lăţimi de lucru de: 2, 2,5, 3,5 şi 4 m. Opţional, maşina poate fi dotată cu scormonitori cu arc de reglaj al presiunii, cu marcatori hidraulici, cu grapă de acoperire seminţe cu scară, cu roţi de adâncime din cauciuc şi roţi de tasare pentru fiecare rând.
Semănătoarea Europa poate fi echipată şi cu un calculator pentru realizarea de cărări tehnologice, aceasta fiind o altă caracteristică tot mai cerută în România.

Familia Bunea si Loredana Marinescu_b
Loredana Marinescu: "Echipa Cesivo Agricultură a fost extinsă permanent, începând din 2015, când am plecat de la doi vânzători, acum sunt cinci agenţi de vânzări şi cinci service-uri mobile. Avem şi echipă pentru logistică, ce se ocupă de transportul şi livrarea utilajelor în fermă. Asigurăm transport, punerea în funcţiune şi service-ul pentru toate utilajele pe care le comercializăm. De asemenea, echipa noastră include şi persoane dedicate pentru activităţile back-office, contabilitate etc. şi tot ce este necesar pentru buna funcţionare".

Loredana Marinescu / Marius Mitra_b

Marius Mitra: "Pentru semănătoarea Europa am încercat să venim cu un preţ care să fie foarte competitiv pe piaţă. Astfel, preţul de pornire este acum de circa 16.000 euro, în echiparea standard, şi ajunge la 17.500 euro, cu toate dotările opţionale. Europa este o semănătoare foarte robustă, la fel ca toate produsele Sola. Pentru un fermier care lucrează 100 până la 500 ha, putem spune că este un utilaj pe care îl lasă ca moştenire. De asemenea, venim în sprijinul fermierilor cu finanţare prin BNP Paribas, cu avans de 10%, 1,8% dobândă şi credit pe patru ani".

 

 

PACHET COMPLET DE UTILAJE, DE LA CESIVO AGRICULTURĂ
La AgriPlanta l-am întâlnit pe dl BUNEA, din localitatea Şerbăneşti - Olt, client al companiei. Acesta a venit în vizită la standul CESIVO Agricultură împreună cu familia - băiatul, nora şi nepoţii. Dl. Bunea lucrează 170 ha cultivate cu porumb, floarea-soarelui, grâu şi mazăre şi deţine toată gama de utilaje necesare în fermă. "Am cumpărat toate utilajele necesare, începând de la tractor, utilaje pentru prelucrarea solului şi semănători de prăşitoare şi de păioase. De la CESIVO Agricultură am cumpărat două semănători SOLA, de care suntem foarte mulţumiţi; am semănat în acest an circa 80 ha şi avem culturile foarte frumoase. Pachetul de utilaje achiziţionat în această primăvară de la CESIVO Agricultură mai cuprinde: un scarificator MA-AG şi o maşină de erbicidat de 2500 litri, tractată, Tehnofavorit. Dacă nu ai utilaje moderne, nu poţi să faci nici producţie, nici performanţă, nici să fii eficient. Am decis să cumpărăm toate utilajele din proiectul de anul acesta de la CESIVO Agricultură. Dacă ştii ce să ceri şi ce să îi dai culturii, faci performanţă", ne-a declarat fermierul din Şerbăneşti.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 10/215 (ediţia 1-14 iunie 2018)

Vizualizat: 4852 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?