Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ce a impresionat la Agritechnica 2019?

Publicat: 24 ianuarie 2020 - 22:25
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Anul acesta, la MEWI s-a vorbit despre economie, însă, după cum spune Cristian Dănescu, director general al companiei, ”folosirea resurselor pentru a informa, pentru a le da fermierilor oportunitatea de a vedea cu ochii lor ce pot face pentru a deveni mai eficienţi, mai performanţi, este cea mai bună investiţie în viitor”.

Astfel, unui grup numeros, alcătuit din 120 de fermieri şi peste 40 de membri ai echipei MEWI, i s-a oferit oportunitatea de a vizita, la Hanovra, în două zile pline, cel mai mare târg de profil din lume, Agritechnica.

MEWI la Agritechnica 2019Click pe poza pentru galerie!

Ca de fiecare dată, sub cupola expoziţiei s-au adunat mai multe inovaţii decât ar fi putut fi văzute pe întreaga sa durată, însă, cu o bună organizare şi maximă mobilizare, după cum rezultă din aprecierile participanţilor, vizita s-a dovedit a fi un real succes.
La modul general, despre expoziţia în sine, Leontin Coca, director vânzări MEWI, afirmă că: „Din discuţiile cu expozanţii, comparativ cu ediţiile anterioare ale târgului, participarea a fost foarte crescută în rândul vizitatorilor din afara Germaniei. Un semn clar că Agritechnica devine tot mai importantă şi mai globală. Ca de fiecare dată, noutăţi peste noutăţi. Unii dintre expozanţi au trecut la un alt nivel de prezentare, cu accent pe spectacol. Am văzut standurile unor mari producători unde nu mai era vorba de o simplă prezentare de tehnică agricolă, ci de un spectacol în sine”.

Standuri mereu pline
Revenind la inovaţie, sub semnul căreia se desfăşoară de fiecare dată evenimentul, ştim că de la idee la creare şi implementare este nevoie de experienţă şi de pasiune, dar mai ales de perseverenţă şi curaj. Iar aceste caracteristici se regăsesc la toţi producătorii pe care MEWI îi reprezintă, fie Fendt, ce revoluţionează tehnologia agricolă de aproape 90 de ani, fie Valtra, fie mai ”tânăra” companie Horsch.
Standul AGCO a fost plin aproape mereu. În fiecare colţ era câte ceva de văzut, cu atât mai mult cu cât Fendt îşi propune, prin strategia Full line, să acopere o gamă cât mai largă de maşini şi utilaje agricole. Multora dintre vizitatori pur şi simplu nu le venea să creadă performanţele unor produse.
Marian Acasandrei, fermier din judeţul Ilfov, a declarat că, oricât şi-ar fi dorit, „la standul Fendt a fost foarte multă aglomeraţie, nu am reuşit nicicum să urcăm în tractoare, să le vedem interiorul”... Aceasta însă nu l-a deranjat foarte mult, pentru că va urca în curând în Fendt 1038 Vario, chiar la el în curte!

Ce i-a atras pe fermieri în spaţiul expoziţional Fendt?
În primul rând, combina Ideal 10, cu o putere de 790 CP, cu sistemul de direcţie fără volan - IDEALDrive, care va fi disponibilă din 2020 doar pentru Fendt. Este prima combină standard din Europa operată fără volan, fiind comandată prin intermediul unui joystick, are un nou motor MAN de 16,2 litri şi un nou sistem de curăţare. „Combina Fendt Ideal T 10 fără volan a impresionat vizitatorii. Toţi m-au întrebat cum se conduce, când facem teste. De asemenea, noua cabină la seriile 500 şi 300, cu toate terminalele cu touch screen, va fi fără îndoială un succes, mai ales în rândul tinerilor operatori, din noua generaţie, care sunt obişnuiţi cu tehnologia”, a precizat Cristian Dănăilă, manager regional MEWI.
Radu Tălpan, brand manager Fendt în cadrul firmei MEWI, cel care a fost prezent la standul Fendt pe aproape întreaga durată a expoziţiei, pentru a oferi informaţii în limba română, a declarat că „interesul este unul crescut pentru noua serie Fendt 900 Vario. Au existat multe întrebări din partea fermierilor legate de disponibilitate şi alte detalii tehnice. La fel şi pentru seriile 300 şi 700, configurate cu noul concept FendtONE, pentru care deja avem cereri, cu toate că termenul de livrare va fi nu mai devreme de octombrie 2020”. Cât despre această platformă, fermierii interesaţi pot reţine că, în luna mai, este planificată lansarea acesteia în România.
„Mi-am dorit de mult să ajung la Agritechnica şi anul acesta am reuşit, mulţumită companiei MEWI. Deşi au fost două zile, timpul tot cam scurt a fost, dar am vizitat standurile care m-au interesat - Fendt, Valtra şi Horsch. Am văzut noile modele de la Fendt cu motoare MAN. Chiar sunt interesat de noul Fendt 942 Vario”, a declarat Gheorghe Căruntu, din jud. Timiş.

Valtra F - fiabilitate nordică (şi) în fermele viticole/pomicole
La standul Valtra de la Agritechnica, ”deşi cu o imagine de ansamblu mai rece, mai rezervată, pe tipar nordic, a fost, de asemenea, multă activitate”, spune Leontin Coca.
Finlandezii au păstrat bine secretul lansării unei noi serii de tractoare până în prima zi a expoziţiei, noua serie F venind în completarea binecunoscutelor serii Valtra - A, N, T şi S. „Până acum portofoliul producătorului finlandez nu beneficia de o ofertă pentru fermele viticole şi pomicole, dar cu acest nou tractor este ţintit şi acest domeniu. Un tractor din seria F este un tractor mic, la aceeaşi motorizare - de 3,4 l, patru puteri: 75, 85, 95 şi 105 CP şi, cel mai important, două ecartamente, de 1,3 m şi 1,5 m, în funcţie de nevoile fiecărui fermier”, precizează George Tănase, brand manager Valtra în cadrul firmei MEWI, cel care le-a oferit prezentări în limba română fermierilor prezenţi la expoziţie.
O altă noutate pentru cei interesaţi de agricultura inteligentă este aceea că, începând cu acest an, toate tractoarele din seriile N şi T vor fi prevăzute cu sistemul Valtra Connect. Practic, cu ajutorul acestuia, poate fi măsurată o serie foarte cuprinzătoare de parametri de funcţionare ai tractorului (până la 90), cum ar fi viteza, consumul, locaţia sau orice altceva important pentru utilizator. Proprietarul este cel care va bifa specificaţiile pe care doreşte să le vizualizeze pe telefonul mobil, tabletă sau laptop. Tractoarele sunt dotate standard cu acest modul de telemetrie, o aplicaţie gratuită pe o durată de 3 ani, care este activată doar cu acordul proprietarului.

Text şi foto: www.mewi.ro

MEWI la Agritechnica 2019_b
HORSCH - ACCENT PE DOMENIUL PROTECŢIEI PLANTELOR
Producătorul german şi-a concentrat atenţia în prezentarea de anul acesta, de la Agritechnica, pe domeniul protecţiei mediului. „Expoziţia Agritechnica 2019 s-a desfăşurat sub semnul protecţiei mediului. Absolut orice producător agricol a avut o soluţie pentru viitorul apropiat. Noile reglementări vor prevedea interzicerea glifosatului şi reducerea numărului de tratamente sau substanţe chimice folosite la înfiinţarea culturilor. Astfel, absolut toţi producătorii, inclusiv noi, firma Horsch, am venit cu soluţii viabile noilor condiţii impuse de politica europeană”, a spus Constantin Curcă, reprezentantul Horsch în România.
Horsch a prezentat o nouă gamă, Profi Bio, ultilaje pentru combaterea mecanică a buruienilor sau pentru prelucrarea mecanică a culturilor, de lăţimi mari de lucru (de la 12 m). „Suntem un producător relativ nou în această tehnică, dar am intrat pe piaţă cu o serie de produse cu lăţimi foarte mari de lucru, special concepută pentru publicul nostru ţintă. Cum se ştie, clienţii Horsch au în general în lucru suprafeţe mari de teren”, a completat Constantin Curcă.
Despre ce a prezentat Horsch la Agritechnica, aflaţi detalii într-un număr viitor.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 22/249 (ediţia 15-31 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 1380 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?