Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

INOVAŢII de AUR! CÂȘTIGĂTORII AGRITECHNICA 2017!

Publicat: 29 septembrie 2017 - 16:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

INOVAȚII PREMIATE. Juriul internațional, din care face parte și specialistul român Ovidiu Ranta, conferențiar la departamentul de mecanizare agricolă al USAMV Cluj-Napoca, a acordat două medalii de aur și 29 de medalii de argint pentru inovație la ediția 2017 a celui mai mare târg de tehnică agricolă din lume, Agritechnica. Iată câștigătorii!

DLG (Societatea Germană de Agricultură) a primit în total peste 320 de noutăți în concursul pentru inovații. Două dintre acestea au primit medalii de aur:

CEMOS AUTO THRESHING – sistem automat de treierat pentru combine CLAAS

În prezent, operatorii de pe combinele de recoltat cereale păioase trebuie, în permanență, să regleze, în funcție de cultura şi de starea lanului, parametrii de lucru ai aparatelor de treierat şi să mențină continuu un nivel optim al raporturilor între aceştia. Este vorba de turaţia bătătorului, de distanţa dintre bătător şi contrabătător, de debitul de material care intră în aparatul de treierat, toate corelate cu procentul de boabe sparte, spice netreierate şi necesarul de putere la antrenarea bătătorului. Unii operatori consideră că această complexitate este prea dificilă pentru a se conforma și pentru a găsi o variantă optimă, prin urmare o reglare perfectă este dificilă pentru o corelare perfectă cu condițiile de lucru.

CLAAS-AUR-2017_b

Cemos Auto Threshing este primul sistem care reglează în mod automat aparatul de treierat transversal şi hibrid de pe combine. Astfel, contribuie semnificativ la optimizarea indicilor calitativi de lucru și a performanței aparatului de treierat. În funcție de strategia dorită şi aleasă în sistem de către operator, acesta stabilește turația bătătorului și distanța dintre bătător şi contrabătător, în funcție de factorii de influență la recoltare. Prin intermediul unui sistem complex de comunicație între elementele de preluare a datelor şi cele de execuție se controlează întregul flux de material în combină, precum şi sistemele de curățire, de separare şi de transport.

Prin sistemul Auto Threshing, care pentru prima dată realizează treierarea automatizată, firma Claas aduce primul sistem de recoltare complet automatizată la combinele de recoltat cereale. Cu ajutorul acestui sistem, utilizatorii nu mai trebuie să știe ce reglări trebuie să facă pentru a obține rezultatele dorite, trebuie doar să aleagă modul de lucru la recoltare care este apoi folosit de sistemul de auto-învățare pentru a optimiza toți parametrii. Această tehnologie inovatoare de automatizare permite combinelor să recolteze în mod continuu, cu o eficiență maximă, cu indici de calitate crescuti şi consumuri energetice minime.

Citiți detalii despre CEMOS AUTO THRESHING și despre cele patru medalii de argint obținute de Claas la Agritechnica 2017 în revista Ferma, ediția 1-14 octombrie 2017.

Stalk Buster - KEMPER

Deoarece sfredelitorul porumbului s-a răspândit în urmă cu aproximativ 15 ani, el este cel mai important dăunător la cultura de porumb pentru siloz. Efectul său dăunător este evident în pierderea de productivitate, cât și de calitate. În plus față de insecticide și agenți biologici, una dintre principalele strategii de control este o tocare a miriştii de porumb imediat după recoltare.

Kemper-StalkBuster-AUR_b

Kemper Stalk Buster, dezvoltat împreună cu John Deere, este prima tehnologie de tocare a miriștii integrate la hederele de recoltat porumb pentru siloz. Este singura soluție de pe piață care toacă tulpinile de porumb înainte ca acestea să fie tasate de mașină sau de mijloacele de transport. Prin distrugerea resturilor vegetale din miriște la recoltat siloz de porumb se reduce foarte mult pericolul de dezvoltare a unor noi generații de dăunători în sezonul agricol următor. Dispozitivul de tocare integrat necesită o putere relativ scăzută şi are o greutate relativ mică. În plus, nu impune restricții pentru transportul pe drumurile publice. Kemper StalkBuster este o soluție tehnică care are o valoare practică, economică și ecologică foarte mare.
AGRITECHNICA 2017

Toate noutățile vor fi expuse la Agritechnica 2017, care se desfășoară în perioada 12-18 noiembrie 2017, la Hanovra. Mai mult de 2.800 de expozanți din 53 de țări vor expune pe 40 de hectare. Tema din acest an este „Viitorul Verde - Tehnologii Inteligente”.

Vizualizat: 1441 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?