Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cântarul dozator cu bandă

Publicat: 26 martie 2020 - 19:46
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Metripond Plus Kft - o companie cu tradiţie în producerea de cântare rutiere şi industriale - investeşte permanent în proiectarea şi dezvoltarea de noi soluţii pentru cântărirea şi dozarea materialelor. Un exemplu în acest sens este şi prototipul "dozatorului cu bandă" - o instalaţie modernă prezentată la AGROmashEXPO (Budapesta, Ungaria).

Prototipul "dozatorului cu bandă" a fost dezvoltat în cadrul unui proiect finanţat de UE şi este destinat cântăririi amestecurilor de materiale greu de dozat gravitaţional din cauza dimensiunii diferite a particulelor şi granulelor ce intră în componenţa acestora. Amestecurile cu structură diversificată (pulbere şi granule de diverse dimensiuni), aşa cum sunt produsele măcinate, nu pot fi dozate de instalaţii cu şnec, deoarece există pericolul spargerii granulelor, precum şi al neuniformizării amestecului din cauza greutăţii specifice a componentelor lui.

Sándor Molnár, director general Metripond Plus Kft, şi Blanka Siflis, manager PR şi marketing._b
Pentru a evita spargerea granulelor şi separarea gravitaţională, instalaţia concepută de Metripond Plus foloseşte un dozator cu bandă care realizează distribuţia materialului. În funcţie de dimensiunea sacului, dozatorul cu bandă realizază cântăriri/dozări în limitele a 5-20 kg sau 10-50 kg pentru materiale cu granulaţia de 0,5 până la 15 mm. Capacitatea de lucru este de 150-200 cântăriri/saci pe oră, în funcţie şi de tipul de alimentare şi de fluxul de material. Dozatorul cu bandă este alimentat dintr-un buncăr cu capacitate variabilă, în funcţie de necesarul beneficiarului. Sus este un buncăr de alimentare unde se strâng materialele, care vin apoi pe bandă, fiind dozate şi însăcuite, urmate de o altă bandă transportoare şi o maşină de cusut saci.
Printr-un program dezvoltat de către Metripond Plus sunt setate automat "dozele" - greutăţile de cântărit, iar pe ecranul tactil sunt afişate toate datele legate de dozare, cântăririle, numărul de saci, operatorii, orele de lucru etc. Sistemul este uşor de programat şi de controlat şi permite transferul datelor către PC. Dozatorul cu bandă este în curs de omologare şi va fi în curând disponibil pentru precomandă.

Cântarul dozator cu bandă_b

Podurile rutiere electronice

Domeniul de utilizare al cântarelor Metripond Plus este extrem de variat. Compania este un specialist recunoscut în executarea de poduri rutiere electronice, din oţel sau din beton, capabile să cântărească camioane mari, şi până la cântare de precizie şi instalaţii de însăcuit ce se pot utiliza pentru dozarea şi însăcuirea materialelor granulare, a celor măcinate, a premixurilor, precum şi transportoare cu bandă. De asemenea, Metripond Plus produce soluţii tehnice moderne şi maşini de cusut manuale pentru închiderea sacilor, conform reglementărilor UE.
Podurile rutiere electronice, cu platformă din oţel sau din beton, se pot monta cu rampe pentru urcare şi coborâre sau în cuvă de adâncime mică. Ele se execută cu lungimea între 9 şi 18 m, limita maximă de cântărire fiind între 30 şi 60 tone. Pe lângă execuţia şi livrarea de cântare pod noi, compania execută şi modernizarea şi electronizarea podurilor mecanice vechi, în stare bună de funcţionare.
În funcţie de solicitare, odată cu podurile cântar sunt livrate şi programe/software pentru înregistrarea şi prelucrarea datelor legate de procesul de cântărire, actualizat conform legislaţiei în vigoare. Cântarele dispun de certificare CE conform reglementărilor europene şi omologare metrologică. Produsele Metripond Plus respectă toate normele europene referitoare la domeniul cântăririi.

 Cântarul dozator cu bandă_b

Articol publicat în revista Ferma nr. 3/252 (ediţia 15-29 februarie 2020)

Vizualizat: 350 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!