Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Campo intră în promoţie!

Publicat: 06 februarie 2018 - 10:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La Agritechnica 2017, grupul Maschio Gaspardo a prezentat noutăţi în domeniul maşinilor de stropit tractate marca Gaspardo. A fost prezentată pentru prima dată varianta Campo dotată cu rampă ALA 900. Rampa de stropit a seriei 900 atinge o lăţime de stropire de până la 42 m. 

Uniformitatea de distribuţie maximă a soluţiei este asigurată de noua unitate centrală, care a fost reproiectată pentru a amortiza şocurile şi loviturile pe solurile neuniforme. Rampa este menţinută întotdeauna liberă, astfel încât să se poată repoziţiona. Acest model a fost echipat anterior cu noul sistem semiautomat de control al pulverizării, acesta urmând să apară pe piaţă începând cu anul 2019, pe modelele Campo 44 (4500 l) şi Campo 65 (6600 l). Sistemul standard este manual.
Maşina de stropit tractată, modelul 32P, a fost prezentată cu noua rampă ALA 624 neagră, modulele acesteia fiind vopsite prin procedeul de cataforeză (vopsire în câmp electrostatic).

Campo_b

Cele mai vândute maşini de stropit tractate din oferta Gaspardo
Firma italiană vinde cel mai mult în România modelele: Campo 20 cu rampa ALA C18 (18 m lăţime de lucru), Campo 22 cu rampa ALA 518 (18 m) şi Campo 32 cu rampa ALA 624 (24 m), care este dotată cu noul model de rampă. Acestea vor fi în anul 2018 la promoţie.
• Campo 20C A18C 5 T854 R36 are următoarele caracteristici principale: capacitatea rezervorului de soluţie este de 2100 litri, rampa este de tip aLA C realizată din 5 module, cu lăţimea de stropit de 18 m, pompă Comet BP 171, roţi de tip 230/95 R36, kit filtru plutitor, ridicare hidraulică până la 1000 mm, având sistem cu paralelogram deformabil cu amortizor dublu hidropneumatic, duze TeeJet tip baionetă şi kit lumini.
• Campo 22C A518V5 T854 R36 se caracterizează prin: capacitatea rezervorului de soluţie este de 2200 litri, rampă ALA 500 realizată din 5 module, cu lăţimea de stropit de 18 m, pompă Comet BP 281, sistem Oil Drive, roţi 230/95 R36, ridicare hidraulică până la 1400 mm cu sistem cu paralelogram deformabil cu amortizare, duze TeeJet tip baionetă, kit lumini.
• Campo 32P A624V7 T854 R48: capacitatea rezervorului de soluţie este de 3200 litri, este dotată cu noua rampă ALA 600 realizată din 7 module, cu lăţimea de stropit de 24 m, pompă Comet BP 281, sistem Oil Drive, roţi de tip 270/95R 48, ridicare hidraulică până la 1500 mm, cu sistem cu paralelogram deformabil cu amortizare, duze TeeJet tip baionetă, kit lumini, kit protecţie operator, kit umplere din sursă externă, kit umplere de la hidrant.

Campo_b
Maşinile sunt dotate cu regulator de presiune volumetric electric - Remo şi cu mixer pentru prepararea soluţiei - Green Mix T30. Ele au furtun perforat şi agitatoare de presiune pentru o dublă agitare hidraulică. Instalaţia de pulverizare este dotată cu un computer de la Teejet, varianta 854. Acesta poate să regleze automat pulverizarea în funcţie de viteza de lucru. Fiecare comandă este realizată de la un comutator dedicat. Selecţionarea duzelor se face prin intermediul codului de culoare.
Maşinile de stropit tractate Campo de la Gaspardo pot fi dotate, la cerere, contra cost, cu sisteme GPS pentru controlul zonelor tratate, evitarea suprapunerilor pentru obţinerea de culturi sănătoase şi reducerea costurilor. Sistemul de control al duzei (Seletron) şi tehnologia ISOBUS sunt opţionale, permiţând operatorilor să profite din plin de tehnologia de vârf.

 

TEHNOLOGII ÎN CONTINUĂ EVOLUŢIE
Maschio Gaspardo a dezvoltat un nou sistem semiautomat pentru automatizarea unor funcţii importante, cum ar fi: monitorizarea principalilor parametri de lucru, anti-sedimentarea, agitarea proporţională a rezervorului principal, cicluri de clătire selectabile automat, oprirea automată a umplerii, curăţarea automată a filtrelor, gestionarea luminilor, cât şi sistemul automat de deschidere-închidere a modulelor rampei. Fiecare funcţie în parte este gestionată de un sistem electronic echipat cu două ECU-uri (calculatoare). Un ECU pentru gestionarea funcţiilor apei şi altul pentru a gestiona automat deschiderea şi închiderea modulelor rampei. Două monitoare cu ecran tactil (unul amplasat pe panoul hidraulic şi altul pe tabloul de bord al tractorului) sunt utilizate pentru a seta modul de funcţionare (selectivitatea unei singure funcţii, agitarea soluţiei etc.). ECU-urile comunică cu computerul maşinii de stropit pentru a verifica statusul de lucru, evitând astfel activarea funcţiilor de către şofer atunci când acest lucru nu este posibil.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 1/206 (ediţia 1-31 ianuarie 2018)

Vizualizat: 698 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?