Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bursele HELMUT CLAAS 2018

Publicat: 15 mai 2018 - 06:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Obiectivul Fundaţiei CLAAS este acela de a promova educaţia, ştiinţa şi cercetarea în domeniul ingineriei agricole în întreaga lume. În acest scop, şi anul acesta, Fundaţia Claas premiază studenţii pentru proiectele lor de licenţă în domeniile de inginerie agricolă, inginerie generală şi dezvoltarea afacerilor.

Concurenţii pot opta fie pentru bursele mari Helmut Claas, fie pentru bursele internaţionale, fie pentru premiile bonus, acestea fiind oferite în funcţie de cariera post-universitară pe care o urmează candidaţii. Ei pot să opteze să continue studiile în mediul universitar (master, doctorat) sau să absolve facultatea şi să lucreze în practică la o firmă, fermă etc., în domeniul pe care şi l-au ales.

Bursele HELMUT CLAAS 2018_b
În 2018 vor fi acordate patru burse mari, şi anume: primul premiu va fi recompensat cu 7200 euro (600 euro/lună pentru un total de 12 luni); premiul doi, în valoare de 6000 euro (500 euro/lună pentru un total de 12 luni); premiul trei, în valoare de 4800 euro (400 euro/lună pentru un total de 12 luni) şi premiul patru, în valoare de 3600 euro (300 euro/lună pentru un total de 12 luni).
Bursele internaţionale Helmut Claas vor fi acordate către universităţile partenere şi vor consta în sume de 2000 euro, 1500 euro şi 1000 euro. Universitatea parteneră din România, care participă şi îşi înscrie studenţii la aceste burse încă de la prima ediţie din 2012, este Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara. “În anul 2008, Universitatea de Ştiinţe Agricole din Banat a fost desemnată Universitate Parteneră a Fundaţiei Class. De atunci contactul şi colaborarea dintre noi s-a dezvoltat în mod constant, având tot mai multe proiecte comune şi privim cu satisfacţie în urmă la această relaţie fructuoasă”, ne-a declarat Sylvia Looks, preşedinta Fundaţiei Claas.
Vor mai fi acordate şi premiile bonus în valoare de 1500 euro fiecare, pentru inovare, implicare în domeniul tehnicii şi pentru implicare extracurriculară.

Bursele HELMUT CLAAS 2018_b

Studenţii bănăţeni, în elita absolvenţilor universitari europeni
Studenţii de la USAMVB din Timişoara au confirmat în timp pe plan internaţional printr-o bună pregătire în domeniul tehnicii agricole. Calităţi precum seriozitatea, perseverenţa şi ambiţia le-au permis acestora să intre în rândul elitei absolvenţilor universitari europeni.
Proiectele de licenţă trebuie să se axeze pe subiecte din domeniul ingineriilor agricole, energiilor regenerabile, tehnologiilor în sistemul bio, cât şi privind alte proiecte tehnice legate de agricultură. Tezele de licenţă trebuie să fie finalizate în anul 2017 sau 2018. Proiectele au clauze de confidenţialitate şi vor fi transmise către Fundaţia Claas pentru a fi evaluate de către un juriu internaţional format din profesori cu reputaţie de la universităţile de top din Europa şi de către specialişti din domeniu, inclusiv din presa agricolă.
Proiectele vor fi analizate în funcţie de: creativitate şi originalitate, structura şi proiectarea lucrării, rezultatele proiectului, semnificaţia subiectului ales pentru domeniul inginerie agricolă şi agricultură, relevanţa practică şi activităţile extra-curriculare/muncă voluntară. Vor mai fi luate în calcul în procesul de evaluare caracterul internaţional al lucrării, interdisciplinaritatea, curriculum vitae şi aşteptările profesionale ale concurentului.

MODALITATEA DE PARTICIPARE
Termenul de depunere a aplicaţiilor este 8 iunie 2018, termenul de analizare a proiectului va fi vara lui 2018, concurenţii selectaţi pentru premii vor fi anunţaţi în luna septembrie 2018, iar câştigătorii îi vom afla la decernarea premiilor, în luna octombrie 2018.
Pentru informaţii suplimentare, consultaţi site-ul www.claas-stiftung sau contactaţi-l pe subsemnatul, reprezentant în România pentru Fundaţia Claas şi profesor la USAMVB din Timişoara, E-mail: sobungi@yahoo.com, Tel: 0723/699380.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/213 (ediţia 1-14 mai 2018)

Vizualizat: 629 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?