Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Brinkman - leaderul inovaţiilor în horticultură

Publicat: 29 ianuarie 2019 - 08:57
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Prezenţa companiei Royal Brinkman la IndAgra 2018 a fost foarte interesantă încă din prima zi de târg, când la standul furnizorului global de servicii şi echipamente pentru horticultură au avut loc discuţii de calitate, aşa cum a apreciat Mihaela Măxineanu, reprezentat Brinkman România.

"De altfel, întreg parcursul anului 2018 a fost unul destul de îmbucurător, pentru că deja la jumătatea anului noi am reuşit să depăşim aşteptările şi sumele preconizate a fi realizate pentru acest an. De asemenea, s-au continuat şi finalizat multe proiecte începute încă de anul trecut şi am reuşit să încântăm colaboratorii noştri şi să creştem împreună cu ei şi în acest an", ne-a declarat Mihaela Măxineanu.

György-Hangan Cristina şi Mihaela Măxineanu (foto dreapta)Click pe poza pentru galerie!

Proiecte complete pentru sere realizate de la zero
Pe segmentul de furnizare de materiale consumabile destinate îngrijirii şi protejării culturilor horticole (folie, plasă, substrat, clipsuri, aţă, ghivece şi containere, îngrăşăminte, micro şi macroelemente, agenţi de umbrire etc.), Royal Brinkman şi-a păstrat numărul de clienţi şi mulţi dintre ei chiar s-au dezvoltat. Anul acesta, mulţi dintre horticultori - clienţi ai companiei - au ridicat sere cu proiecte de la zero. Astfel, Royal Brinkman le-a furnizat acestora toate echipamentele de interior, pentru irigaţie şi fertilizare, încălzire şi pentru lucrări de întreţinere. "La numeroase proiecte câştigate prin fonduri europene am avut ce să le arătăm clienţilor noştri pentru a se putea dezvolta şi avem o creştere şi o cerere mare pentru proiecte complete. În special aici am avut cele mai mari creşteri. Undeva între 5000 mp - până la un hectar au fost cele mai multe proiecte. Suprafeţele nu au fost foarte mari pentru că majoritatea cultivatorilor s-au orientat spre proiectele la care îşi pot permite aportul financiar specific proiectelor europene", a remarcat Mihaela Măxineanu.
Dintre produsele noi oferite de Royal Brinkman anul acesta s-a evidenţiat substratul de cocos şi utilajul Dry Gair pentru dezumidificare.

Bio-Grow - substratul de cultură din fibră de cocos
Produsele din cocos sunt tot mai des folosite de fermierii care cultivă în spaţiu protejat. A fost necesar ca şi Brinkman să introducă pe piaţă planşe din fibră de cocos. Fibrele de cocos sunt un material foarte stabil, cu procent ridicat de aer şi, în combinaţie cu o umiditate pozitivă, asigură un mediu optim la rădăcină. Acestea permit rehidratarea rapidă şi fără efort a culturilor, acolo unde este important să se menţină substratul (temporar) uscat.
Marca Bio-Grow este proprietatea Sarl Vila - o companie a grupului de cultivatori de fructe şi legume din sudul Franţei. Folosind timp îndelungat substraturi organice, producătorii francezi au adunat suficientă experienţă pentru a crea o gamă variată de tipuri de substrat de cocos şi garantează calitatea superioară a acestor produse.
Substratul Bio-Grow DUO este un produs modern, inovativ, din două componente, cu un echilibrat balans procentual apă/aer, atât pentru perioada generativă, cât şi pentru cea vegetativă a culturii, în funcţie de climat. Mulţumită conţinutului ridicat de chipsuri de cocos, substratul este uşor de folosit, astfel obţinându-se un randament sporit în producţie.
Câteva dintre avantajele utilizării substratului de cocos sunt: e foarte stabil, flexibil, împiedică pierderea de apă şi de nutrienţi, este compatibil şi cu producţia bio, e uşor de reciclat şi compostabil şi are cost redus de transport.
În funcţie de cultură, substratul poate fi folosit timp de două până la trei cicluri de producţie. Spre exemplu, la căpşuni poate fi utilizat până la 3 ani.
Planşele de cultivare sunt disponibile într-o mare varietate de mărimi, amestecuri, cu sau fără găuri de plantare şi/sau scurgere, în înveliş din folie stabilă UV, interior negru, exterior alb.

DryGair rezolvă excesul de umiditate
Utilajul Dry Gair a fost proiectat şi dezvoltat ca o soluţie eficientă şi ecologică de dezumidificare şi încălzire pentru serele cu probleme de umiditate ridicată. Practic, DryGair "adună" umiditatea din aer şi o elimină, soluţie ce permite astfel cultivatorului să maximizeze controlul condiţiilor climatice din seră şi să reducă umiditatea. DryGair este mobil şi foarte uşor de asamblat şi poziţionat în seră în zona de intres. Acesta trebuie doar conectat la o sursă de curent. DryGaie extrage umezeala din aerul din seră, în interiorul aparatului aerul este uscat şi suflat în seră prin intermediul a două ventilatoare situate deasupra unităţii. Apa rezultată poate fi reutilizată în fluxul de umiditate al serei.
Adesea, în spaţiile protejate, umiditatea este prea mare, soluţia clasică pentru reducerea acesteia fiind deschiderea ferestrelor. "Astfel, aerul rece pătrunde în interior şi menţinerea temperaturii conduce la un consum mare de combustibil. Sunt şi situaţii în care ventilaţia serei nu este posibilă din cauza umidităţii mari din exterior. DryGair este o soluţie alternativă pentru aceste situaţii, deoarece dezumidifică uşor şi eficient aerul din interiorul serei, astfel încât atât umiditatea, cât şi temperatura să fie menţinute stabile", a explicat Mihaela Măxineanu.
Cei mai mulţi dintre cultivatorii olandezi folosesc în sere încălzirea cu gaz. În Olanda, amortizarea investiţiei într-un astfel de aparat se face în doi ani doar prin reducerea costurilor cu încălzirea. Dacă se iau în considerare şi costurile cu tratamentele, pesticidele şi manopera, atunci costul aparatului se acoperă în doar un an.
Capacitatea DryGair este de 45 litri/oră la o umiditate relativă de 80% şi la o temperatură de 18oC, astfel că o unitate poate deservi o suprafaţă cuprinsă între 1000 şi 5000 mp, în funcţie de tipul de cultură, de volumul de aer/dimensiuni seră, de umiditatea relativă şi de temperatură.


ROYAL BRINKMAN A ACHIZIŢIONAT BERG HORTIMOTIVE
Grupul internaţional Royal Brinkman îşi îmbogăţeşte gama de produse cu soluţii logistice, prin cumpărarea firmei Berg Hortimotive. Prin această achiziţie, Royal Brinkman răspunde cererii crescânde de soluţii specifice produse de această companie în ceea ce priveşte procesele logistice şi face un pas important pentru realizarea planului strategic de creştere pe termen lung.
Royal Brinkman a găsit în Berg Hortimotive candidatul ideal pentru a-şi consolida poziţia în domeniul afacerilor în ceea ce priveşte mecanizarea. "Prognozăm o cerere crescândă de soluţii logistice totale datorită extinderii şi internaţionalizării horticulturii şi a creşterii necesarului de forţă de muncă în general", a declarat Ton van Mil - CEO-ul Royal Brinkman.
În ultimii ani, Berg Hortimotive s-a concentrat pe profesionalizarea continuă a organizaţiei: "Compania noastră este gata să-şi extindă producţia şi să dezvolte în continuare inovaţiile logistice", a spus Bas Lagerwerf - CEO Berg Hortimotive. Acest pas este în concordanţă cu strategia de inovare a lui Royal Brinkman, care se bazează pe soluţii anticipative pentru horticultură, în cooperare cu clienţii şi furnizorii.
În urma tranzacţiei, Berg Hortimotive, cu cei 70 de angajaţi din De Lier (Olanda), îşi va continua activităţile în mod independent, sub numele actual. Toţi clienţii, dealerii şi distribuitorii vor beneficia în continuare de serviciile Berg Hortimotive. Managementul actual, format din Bas Lagerwerf şi Nico Bikker, va continua gestionarea activităţii companiei.
Bazându-se pe strategia sa, Berg Hortimotive este convins că o anumită dimensiune a companiei este necesară pentru a aduce pe piaţă produse şi inovaţii noi. O organizaţie puternică, aşa cum este Royal Brinkman, cu o reţea extinsă de vânzări internaţionale, va contribui la dezvoltarea Berg Hortimotive. Prin extinderea producţiei şi a inovaţiilor, atât Royal Brinkman, cât şi Berg Hortimotive vor continua procesul de internaţionalizare.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 20/225 (ediţia 15-30 noiembrie 2018)

 

Vizualizat: 528 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?