Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Brandul Fendt Rogator - sinonim cu protecţia avantajoasă a plantelor

Publicat: 29 martie 2018 - 08:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Gama de echipamente pentru erbicidat Fendt Rogator ridică standardele în domeniul protecţiei plantelor, seria Fendt Rogator 600 (autotopropulsate) şi seria Fendt Rogator 300 (tractate) fiind rezultatul experienţei de ani de zile, la care, pentru crearea soluţiei perfecte, s-a adăugat o serie de noi tehnologii-cheie.

După ce au evaluat mii de chestionare completate de clienţi, producătorul a efectuat teste practice pe scară largă şi a combinat pentru Rogator tot ceea ce aşteptau clienţii Fendt: poziţia perfectă a rampei, uşurinţa în utilizare şi cea mai bună echipare. Pur şi simplu un echipament pentru protecţia plantelor care redefineşte tehnica erbicidării.

Brandul Fendt Rogator_b

O maşină autopropulsată pentru profesionişti
Fendt Rogator 600 este o autopropulsată care înglobează majoritatea cerinţelor pe care clienţii le au de la un echipament de precizie pentru protecţia plantelor: control exact al rampei, manevrare uşoară, aplicare optimă a erbicidului şi fiabilitate.
Maşina de erbicidat autopropulsată Fendt Rogator 600 este o dovadă a cunoştinţelor şi experienţei în domeniul echipamentelor de erbicidat, fiind foarte apreciată de clienţii din întreaga lume.
Inovaţiile aduse lui Rogator 600 poartă amprenta Fendt în ceea ce priveşte designul, modul de proiectare şi funcţionalitatea. Stabilitatea şi poziţionarea ideală a lancei, urmărirea perfectă a solului cu ajutorul senzorilor optici, şasiul cu centrul de greutate coborât, stabilitatea şi viteza mai mare de lucru sunt doar câteva dintre punctele tari ale acestei maşini.
Rezervorul cu capacităţi de 3800/5000/6000 litri, respectiv de 500 litri de apă curată, în combinaţie cu pompa centrifugă cu debit ridicat (până la 785 litri/minut), conferă productivitate ridicată la unitatea de suprafaţă, astfel încât se pot efectua pulverizări de precizie, chiar dacă lăţimea de lucru este între 24 şi 36 metri.
Rezervorul de admisie al produselor chimice, cu centrul de comandă OptiFlow, face posibile lucrul şi manipularea produselor chimice concetrate în deplină siguranţă faţă de operator şi mediu.

Brandul Fendt Rogator_b
Grija ridicată pentru culturile de câmp se reflectă şi în echiparea cu anvelope speciale şi în construcţia cu unghi de virare de 35o. Cutia de viteze HydroStar, în combinaţie cu sistemul 4x4 de tracţiune a roţilor, şi sistemul CDS ControlDriveSystem pentru fiecare axă conferă stabilitate la viteze de 40-50 km/h, la turaţie redusă a motorului, asigurând consumul mic de combustibil.
Cabina Fendt VisionCab oferă o vizibilitate panoramică excepţională, dispune de un spaţiu generos pentru un confort ridicat, control automat al climei şi etanşarea certificată de categoria a patra.
La fel ca şi la autopropulsate, seria Fendt Rogator 300 - aparatele de erbicidat, îndeplineşte toate cerinţele pe care clienţii le au de la un echipament modern tractat pentru protecţia plantelor. Având SectionControl, VariableRateControl şi VarioDoc Pro, eficienţa erbicidării este ridicată, aceste sisteme putând fi utilizate pentru agricultura de precizie.
Astfel, fie că vorbim despre Fendt Rogator 300 sau Fendt Rogator 600, costurile fermei, precum cele cu carburanţii sau cele presupuse de substanţele necesare, vor fi întotdeauna sub control şi predictibile, ceea ce propulsează aceste echipamente pentru erbicidat pe poziţia de lider în segmentul de protecţie a plantelor.

Text şi foto: MEWI


PROTECŢIA PLANTELOR ÎNSEAMNĂ ATENŢIE FAŢĂ DE ACESTEA
Distribuirea optimă a greutăţii la echipamentele din seria Rogator 600 protejează solul şi, prin urmare, protejează plantele. Indiferent de conţinutul rezervorului, Rogator are întotdeauna o distribuire a greutăţii de 50:50 în poziţia sa de lucru. Patru roţi de aceleaşi dimensiuni, de până la 2,05 m înălţime şi 710 mm lăţime şi un diametru mare (710/75R34), oferă cea mai mare suprafaţă posibilă de contact. Sistemul său de direcţie 4x4 înseamnă că Rogator se deplasează lin, ca pe şine, chiar şi la viraje. Nu există roţi interne, ca pe punţile de tractare. Acest lucru reduce deteriorarea plantelor. Puntea spate poate fi controlată manual cu uşurinţă, pentru a preveni deraparea pe pante. Unitatea de acţionare HydroStar CVT efectuează funcţia de blocare a diferenţialului printr-o distribuire inteligentă a puterii. Fiecare punte poate transfera 100% din putere în situaţii extreme.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/209 (ediţia 1-14 martie 2018)

Vizualizat: 550 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?