Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Borealis L.A.T. se extinde

Publicat: 15 mai 2018 - 06:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Borealis, important furnizor de soluţii inovatoare în domeniile poliolefinelor, substanţelor chimice de bază şi îngrăşămintelor, a anunţat că principalul său retailer şi distribuitor de îngrăşăminte, Borealis L.A.T, şi-a extins şi modernizat reţeaua de depozite din România. Îmbunătăţirile au fost aduse la unitatea de depozitare Borealis L.A.T de la Craiova. Evenimentul inaugural a avut loc la începutul lunii aprilie şi s-a bucurat de prezenţa staff-ul companiei, a fermierilor, dar şi a jurnaliştilor din presa de specialitate.

Situată în centrul regiunii agricole din sud-vestul României, în comuna Işalniţa, unitatea din Craiova are o suprafaţă de 38.500 metri pătraţi şi o capacitate totală de depozitare de 23.000 tone de îngrăşăminte (azotat, NP şi NPK), din care 15.000 de tone pentru azotatul de amoniu. Pe lângă spaţiul generos pentru depozitare, noua hală îndeplineşte toate cerinţele de securitate. Astfel, incinta este dotată cu sisteme de siguranţă de ultimă generaţie, inclusiv cu instalaţie pentru detectarea fumului, cu panou de comandă şi sisteme automate de stingere a incendiilor.
În plus faţă de îngrăşăminte, în unitate este depozitat şi produsul AdBlue® - soluţie cu uree apoasă de înaltă puritate care ajută la reducerea emisiilor de NOx de la vehicule.

Borealis L.A.T. se extindeClick pe poza pentru galerie!
„Suntem foarte bucuroşi că putem să ne inaugurăm un nou depozit de amonio-nitraţi în România. Inaugurarea unităţii de la Craiova, la un an şi jumătate de la deschiderea depozitului din Periam, este dovada vie a angajamentului nostru de a fi un jucător major pe piaţa de îngrăşăminte”, a explicat Gerald Papst, vicepreşedintele Borealis Business Unit Fertilizer, la deschiderea evenimentului.

În deplină siguranţă pentru mediu
Cerinţele şi normele pentru protecţia mediului reprezintă un alt aspect cheie al standardelor înalte de siguranţă pe care compania le urmăreşte în cazul fiecărui proiect. La unitatea din Craiova, prevenirea poluării accidentale este asigurată prin colectarea apei într-un bazin de colectare etanşeizat. “Peste tot unde funcţionăm avem standarde de siguranţă pe ambele direcţii: mediu şi hazard. Instalaţiile de la ultimul depozit sunt mult mai moderne. Spre exemplu: podeaua este demagnetizată complet, în acest mod prevenim riscul incendiilor. De asemenea, absolut orice incident s-ar întâmpla, toate reziduurile sunt colectate într-un centru de curăţare. Toţi nitraţii şi nitriţii se colectează într-un bazin separat, iar apa reziduală este purificată. Cu alte cuvinte, nu afectăm mediul sub nici o formă”, a explicat Călin Pop, General Manager Borealis L.A.T România.
Prin extinderea şi consolidarea prezenţei sale în regiunea Europei, scopul companiei este de a fi cât mai aproape de partenerii de pe piaţă, oferind soluţii logistice personalizate, create de specialiştii locali.
În 2017, Borealis L.A.T a manevrat în total 5 milioane de tone de îngrăşăminte. În prezent, compania dispune de o capacitate de depozitare de peste 700 kT, repartizate în peste 60 de locaţii din Europa.

 Gerald Papst_b

Gerald Papst: “Creşterea reţelei noastre de depozite şi a capacităţii de depozitare pentru îngrăşămintele pe bază de azotat sunt componentele esenţiale din strategia noastră de dezvoltare. Scopul nostru este să fim cât mai aproape de clienţi, pentru a livra cantitatea potrivită exact în momentul în care este nevoie”.

Calin Pop_b

Călin Pop: “Noul depozit se ridică la cele mai înalte standarde, deoarece oferă în primul rând siguranţă. Toate sistemele pe care le avem aici sunt automatizate sută la sută. Practic, nu avem nevoie de prezenţa unui om pentru orice intervenţie, sistemele pornesc automat şi în acest fel protejăm atât investiţia, cât şi personalul implicat”.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/213 (ediţia 1-14 mai 2018)

Vizualizat: 875 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?