Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BKT a 10-a aniversare EarthMax

Publicat: 16 octombrie 2018 - 11:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La începutul lunii iunie, în Creta, Balkrishna Industries Ltd. (BKT) a sărbătorit zece ani de existenţă a gamei sale extraordinare de anvelope pentru segmentul OTR (Off-The-Road), bună ocazie pentru a arunca o privire asupra realizărilor viitoare şi asupra obiectivelor legate de piaţă.

BKT, lider în producţia de anvelope Off-Highway, a ales Creta - o locaţie şi un peisaj istoric pentru a aniversa EarthMax împreună cu distribuitorii şi partenerii săi, reuniţi pe insulă din toate colţurile lumii. Conducerea BKT a profitat de ocazie pentru a anunţa obiectivul său de a atinge o cotă de 10% pe piaţa globală OTR, în segmentul anvelopelor radiale All Steel, până în 2025.

BKT a 10-a aniversare EarthMax_b
Presa internaţională a fost invitată să asiste la câteva întâlniri şi să participe la conferinţa de presă. Revista Ferma a fost singura publicaţie agricolă din România invitată să participe la acest eveniment.
Cei zece ani de existenţă a gamei EarthMax constituie o adevărată piatră de hotar pentru producătorul indian de anvelope. Distribuitorii şi partenerii BKT, în special proprietarii, managerii şi experţii în marketing reuniţi pe insula Creta au prezentat trecutul, prezentul şi viitorul liniei EarthMax, oferind, de asemenea, o viziune detaliată şi preţioasă asupra pieţei globale OTR.
După lansarea primei anvelope EarthMax pentru încărcătoare în 2008, aceasta a devenit cea mai importantă gamă de anvelope BKT radiale All Steel pentru sectorul OTR, proiectate pentru a face faţă chiar şi celor mai dificile condiţii de lucru, cum ar fi carierele, minele şi şantierele mari de construcţii. Consolidată datorită caracteristicii comune ce constă într-o structură All Steel deosebit de rezistentă, care conferă carcasei durabilitate şi o rezistenţă incredibilă la agresiuni, gama de anvelope EarthMax este pregătită să înfrunte şi să depăşească orice dificultate.

BKT a 10-a aniversare EarthMax_b

Dezvoltarea anvelopelor pentru încărcătoare a fost urmată de anvelopele pentru autobasculante rigide, care astăzi fac parte din gama EarthMax, şi anvelopele Giant.
La nivel global, BKT a avut în anul 2017 o cotă de piaţă de 5%. În segmentul anvelopelor agricole cota de piaţă a BKT a evoluat de la 8% în 2012 la 11% în 2017, respectiv de la 9% la 10% pentru anvelopele industriale şi de la 1% la 1,5% pentru anvelopele OTR. Până în 2015, obiectivele strategice ale BKT prevăd atingerea unei cote globale de piaţă de 10%, respectiv de 16% în segmentul anvelopelor agricole, 15% pentru anvelopele industriale şi 4% pentru anavelopele OTR.

Prima anvelopă EarthMax, o piatră de hotar în istoria BKT
Conferinţa internaţională de presă a fost deschisă de Arvind Poddar, Preşedinte şi Administrator Delegat al BKT, care a făcut o paralelă între istoria antică a Cretei şi ceea ce reprezintă "proiectarea şi fabricarea primei anvelope EarthMax, care a fost o mare realizare şi un mare progres pentru epoca modernă - o piatră de hotar în istoria BKT". Arvind Poddar a explicat modul în care capacitatea companiei de "a vedea dincolo de contextul actual al crizei globale a fost un stimul şi o oportunitate pentru BKT de a intra pe segmentul OTR. EarthMax este un instrument, dar şi colegul d-voastră în cele mai dificile operaţiuni, garantând siguranţa, performanţele şi calitatea, precum şi economiile de timp şi de bani. Un adevărat reprezentant al valorilor şi istoriei noastre corporative”.

Lucia Salmaso (managing director BKT Europa), Arvind Poddar, Rajiv Poddar, Dilip Vaidya_b
Apoi Arvind Poddar a trasat "paralele între caracteristicile de performanţă ale anvelopelor şi valorile companiei care diferenţiază BKT". Astfel, rezistenţa - mai precis capacitatea anvelopei de a face faţă la impact, precum forţe, tăieturi, uzură, căldură sau orice altă condiţie adversă, poate fi comparată cu abilitatea companiei de a face faţă şi a depăşi orice situaţie sau obstacol care ar putea pune în discuţie propria credibilitate, fiabilitate sau reputaţie. Robusteţea unei anvelope echivalează cu capacitatea de a rămâne integri în confruntarea cu orice fel de contraatac. Tracţiunea a fost folosită ca metaforă pentru leadershipul şi abilitatea de a fi un pionier. Confortul a fost corelat cu filosofia companiei şi, în special, cu atenţia acordată colaboratorilor, calităţii vieţii acestora, bunăstării şi binelui lor comun. Discursul s-a încheiat cu un gând îndreptat către generaţiile viitoare: “Este datoria noastră să transmitem aceste valori care ne ghidează în prezent pe noi şi compania noastră, astfel încât generaţiile viitoare să aibă la dispoziţie instrumentele potrivite pentru a continua drumul nostru, pentru a veni cu idei noi şi abordări noi pe piaţă, ţinând cont, totuşi, ca şi noi, de credinţa în istoria şi în rolul nostru, precum şi în dedicarea şi pasiunea fundamentale”.

Provocarea Plan-Do-Check-Act
Rajiv Poddar, Administrator Delegat Comun al BKT, a prezentat provocările iniţiale, când societatea a intrat pe segmentul anvelopelor radiale All Steel OTR şi abordarea metodică prin intermediul ciclului PDCA (Plan-Do-Check-Act: Planifică-Acţionează-Verifică-Implementează) pentru dezvoltarea anvelopelor pentru încărcătoare, autobasculante rigide şi, în sfârşit, a anvelopelor Giant. “Începerea dezvoltării şi a producţiei anvelopelor Giant OTR a fost posibilă ca urmare a transferului strategic al întregii linii de producţie a anvelopelor radiale All Steel pentru OTR în unitatea noastră de producţie de avangardă din Bhuj, în perioada 2014-2015. Deschiderea unităţii de producţie din Bhuj a făcut parte din strategia noastră generală menită să ne consolideze prezenţa pe piaţa globală a anvelopelor OTR, luând în calcul viziunea noastră strategică de a atinge un volum de vânzări egal cu 40.000 tone pe an pe segmentul anvelopelor radiale All Steel până în 2020, la nivel global, ca etapă pe parcursul urmat în vederea realizării obiectivului nostru strategic care constă într-o cotă de 10% pe piaţa OTR până în 2025, când unitatea din Bhuj va funcţiona la capacitate maximă”. Rajiv Poddar jr. a prezentat apoi o serie studii de caz ca analiză a condiţiilor extrem de solicitante din sectorul mineritului şi al construcţiilor, subliniind importanţa evaluării criteriilor specifice de performanţă pentru a putea recomanda cea mai bună soluţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi financiar, pe lângă necesitatea de a fi mereu gata de intervenţie. În acest context, rolul serviciului de asistenţă la faţa locului devine un aspect esenţial. Compania a pregătit deja o strategie globală pentru servicii, care va fi adaptată ulterior la nivel local, în colaborare cu distribuitorii.

Arvind Poddar_b

Viziunea BKT se orientează spre inovaţie şi cercetare
Conferinţa s-a încheiat cu discursul lui Dilip Vaidya, Preşedinte şi Director de Tehnologie la BKT, care a afirmat că rolul său nu a fost acela de a privi în urmă, ci de a se concentra pe inovaţie şi pe noile tehnologii care vor duce compania la un nivel următor. Dilip Vaidya a oferit o imagine de ansamblu asupra provocărilor din faza de proiectare şi dezvoltare a anvelopelor, mai ales pentru cele Giant, enumerând apoi avantajele aduse de utilajele de ultimă generaţie care au fost achiziţionate pentru a îmbunătăţi procesul complex de producţie.
În contextul schimbărilor fără precedent la nivel global din domeniul tehnologiei, BKT îşi updatează permanent standardele şi măsurile adoptate în domeniul calităţii şi al sustenabilităţii procesului de producţie. Un exemplu în acest sens îl constituie acordul de cercetare încheiat cu KULTEVAT Inc., o companie americană de biotehnologie, lider în sectorul său şi specializată în cultivarea şi prelucrarea cocsacâzului TKS ca alternativă regenerabilă şi sustenabilă la cauciucul natural, care a devenit o materie primă critică (Cocsacâz - plantă erbacee asemănătoare cu păpădia, cu rădăcina bogată în latex, din care se extrage cauciucul - Taraxacum kok-saghyz).
Alte proiecte de cercetare în curs se bazează pe dezvoltarea de amestecuri de înaltă performanţă prin utilizarea nanomaterialelor sau a nanoamestecurilor, care furnizează o stabilitate termică şi mecanică superioară. Cercetarea în acest domeniu se concentrează pe grafen, nanoargilă şi nanoceluloză.
BKT depune eforturi uriaşe pentru a progresa prin investiţii importante în cercetare şi prin implementarea tuturor rezultatelor obţinute, cu scopul de a le furniza utilizatorilor finali produse de cea mai înaltă calitate.

Balkrishna Industries Ltd. (BKT) oferă o gamă amplă şi modernă de anvelope Off-Highway, proiectate special pentru vehicule din domeniul agricol, industrial, de terasament, minerit, portuar, ATV şi grădinărit. Soluţiile inovative de la BKT sunt proiectate pentru exigenţele oricărui tip de utilizator şi includ peste 2.400 de produse diferite, comercializate în peste 160 de ţări din toată lumea.
În România anvelopele BKT sunt distribuite în exclusiviatate prin IMPAR SRL.
Pentru mai multe informaţii viziaţi site-urile: www.bkt-tires.com şi www.impar.ro

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 12/217 (ediţia 1-31 iulie 2018)

 

Vizualizat: 442 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?